[PL] WARSZTAT SZAREGO

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Galharen

Post by Galharen »

Hmm, ja jednak bym poszedl w strone tych tygrysich pasow. Zwierz przypominalby gryfa, a nie wychudzona szkape, bo dzieki wiernemu malowaniu tak to wyglada.
Jesli nie zdecydujesz sie na to, to wydaje mi sie, ze troche wiecej odcieni innych barw byloby super.
Jeśli to ma byc koleny model na twoj "TT" to bym nie zmienial juz nic w tej skorze, ale jesli masz ambicje na wiecej, to dodaj troche odcieni czerwieni, badz fioletu.
Image
Tomi

Post by Tomi »

Osobiście bym nie domalowywał tych pasków... Proponuję jedynie przyciemnić skórę i jak Galharen mówi dodać trochę kolorków. Ja jakoś sobie nigdy gryfa z paskami nie mogłem wyobrazić ;)
Skrzydła standardowo szaro/biało-czarne ?
Szary

Post by Szary »

Zmieniłem zdanie. W sumie to mi się nawet podoba taka skóra.
Pasków tygrysich na pewno nie dam - gryf to połączenia lwa, nie tygrysa.
Fioletów też nie dam, bo nigdzie na modelu ich nie było dotąd, poza tym będzie bardziej trupi niż tego chce.
Skrzydła będą jak u prawdziwego polskiego orła i dość nieregularnie ubarwione, tak myślę.
Domaluję resztę i wtedy pomyślę nad poprawkami, bo teraz ciężko mówić o obiektywności.
Szary

Image
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

a mnie sie podoba tak jak jest i wielkich zmian bym nie wprowadzal. poglebilbym jedynie cienie niektore.
aha, popraw przejscie przy cieniu pod prawa pacha
Image
Marek

Post by Marek »

Ja tez uwazam ze ladnie wyszlo. Nie mam odczucia ze zbyt trupio albo cos w tym guscie.
Tygrysie pasy nie beda pasowac, za to przejechalbym pewne fragmenty zgaszona zielenia,
tam gdzie np skrzydla rzucaja cien. Bo powinny rzucac cien na boki tego stworka, nie?
Czekam na wiecej! :)
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

Tzn. żebyśmy nie zrozumieli się źle - wygląda bardzo efektownie. Ale nie jest to wygląd jak u lwa albo tygrysa - dlatego unikałbym stylizacji na takie stwory. Myślę, że pogłębienie cieni nie zaszkodziłoby, a jedynie wzmocniło dramatyczny wygląd modelu.
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
IRKUCK

Post by IRKUCK »

jak dla mnie wyglada calkiem dobrze i wielkich zmian z futrem nie robil, domalowal reszte i zobaczyl jaki bedize efekt i ew. wtedy popracowal nad lwim futrem :D
....::::Dar Makabere Tanza Des Vampires:::....
Image
Ana
Painting Mum
Painting Mum

Post by Ana »

Futrzany efekt jest ładny, ale pierwsze co mi się rzuciło w oczy, to że znów wszystkie elementy równomiernie rozjaśniłeś. Wszechogarniające światło i wszystkie mięśnie jednakowo oświetlone :? Przez to IMHO to źle wygląda i na Twoim miejscu zmniejszyłabym oświetlenie na zadniej części + tylne łapy.
Efekt futra jest czytelny i ładny ale też nudny, a światłocień uatrakcyjni i zróżnicuje całość.
-- Ańa

Image
Akasha

Post by Akasha »

Nie licząc anorektycznej chudości, stwór cud-miód jak dla mnie :)
Niestety podzielam opinię Sławola-troszkę za mało w nim lwiej prezencji.
szczurek_

Post by szczurek_ »

Ja mam pytanko odnośnie skrzydeł :) Jaki kolor przewidujesz :?: Myślę ,że najlepiej będzie jak teraz tzn. czarno brązowe (góra brąz ,dół black ) .
Image
Post Reply