[PL] WARSZTAT SZAREGO

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Post Reply
Szary

[PL] WARSZTAT SZAREGO

Post by Szary »

Tym razem dam się ponieść modzie i też założę sobie taki temat, a co! Jeśli kogoś interesuje, to tak wygląda moje stanowisko pracy:

ImageClick to see full-sized image

A na warsztacie mozna zobaczyc:

1. Skończonego Legolasa.

Kupiłem go kiedyś od chłopaka, co się go chciał na siłę pozbyć. Poleżała sobie figureczka z pół roku w pudełku, aż wczoraj mnie wzięła ochota pomalować sobie coś szybko, łatwo i bez większego wysiłku. Nawet znalazłem sobie tutorial na stronie GW i postanowiłem to połączyć z odrobiną ambitności Alexi Z i jej Legolasa.
Więc bez żadnych wodotrysków wyszedł mi taki oto ludek.

2. Ściborowy Terminator Grey Knightów

Za każdym razem gdy siadam do figur Ścibora, coś mnie odciąga i figury czekają nie wiadomo ile... :think: Ten jegomość jest eksperymentem nad techniką metalików a`la nano i jego GK Dreadnought. Nadal w bardzo wczesnej wersji WiP.

3. I na koniec też przeciągający się projekt - Lothern Silver Helms

Mam nadzieję, że uda mi się przeboleć tą maszynową robotę i przełknę ją jakoś :) Tutaj akurat dałem sobie czas by pofolgować sobie z niebieskimi metalikami...

I to tyle na teraz. Postanowiłem założyć temat, by móc do niego wracać, więc spodziewajcie się więcej ;)

Pozdrawiam!
Szary

Image
florek

Post by florek »

Hmm co do stanowiska.

Podoba mi sie a zwłaszcza ilość farbek które stoja (przydały by mi sie) :lolsign:

Co do Legolas lubie ta postać i to bardzo chodz nie ta figure. Ale ja dla mnie nie wyszedł ci no ale wkońcu na szybko wiec nie ma co sie duzo czepiać.

Grey Knight bardzo fajny. Wiecej tego typu figur pokazuj.

Jazda elficka, bez fajerwerku no ale też bardzo przyzwoita praca.
IRKUCK

Post by IRKUCK »

Stanowisko malowania u mnie podobnie wygląda:P hehe
jestem mocno ciekawy końcowego efektu terminatora grey knightów :)
....::::Dar Makabere Tanza Des Vampires:::....
Image
Zahor

Post by Zahor »

Wiwesz Szary masz porzadek a to się chwali , ale brak tego aby farbki były w pudełku tak i narzędzia , może powinieneś pomyśleć o stanowisku takim jak sprzedaje GW , łatwo ro zrobić i jest "o dziwo" porzyteczne i funkcjonalne jak na sprzedawcę, oczywiście lepiej samemu popracować z klejem i deską niż płacić 100 zł za warsztat. Nie widzę tu pułeczek z częściami , ale stego co wiem głównie malujesz więc to zrozumiałe, widzę też klej kropelka, osobiście przerzuciłem sie na klej S.O.S firmy patex , mniejsza cena i jakości poza tym nie zatyka się tak często główka.Pozdrawiam Zahor
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

Hardcore'owy miłośnik farbek GW :D

Legolas mi się podoba - poza twarzą. Wiem, że to szybka praca, ale jak dla mnie z chłopaczkowatego elfika przemienił się w pomarszczonego starca. Jednak jak na szybką pracę to bardzo fajny :)

Koniki ładne, a po terminatorze niewiele widzę, bo narazie wygląda jak ledwie zaczęty...
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
robacek

Post by robacek »

ja sie najbardziej jaram tym metalowym przypakowancem scibora:) jest to jeden z niewielu modeli ktore mi sie podobaja. mam nadzieje ze po skonczeniu bedzie bardziej czytelny niz teraz;D a co do stanowiska pracy to gratuluje poukladanego wszystkiego bo u mnie.. ehh zeby objac caly syf potrzeba szerokokątnego obiektywu:D

ps. teraz jestes jazzy bo masz swoj warsztat:D dobrze dobrze nie mozna zostawac w tyle:P
Eliash

Post by Eliash »

tak an syzbko powiem tak :P :

legolas nieee

terminator taaak

silver helms taak :P

:P:P poźniej napisze więcej:P
DiaCon

Post by DiaCon »

termos rzadzi, wyglada na to ze bedzie hitem:)
Szary

Post by Szary »

W tak zwanym "międzyczasie" mała przysługa dla przyjaciela: Emperor Champion

Ma być szybko, przyjemnie, trochę w stylu GW. A ja się pobawię nowymi odcieniami beży i metalikami ! :twisted:
W sumie same warstwy podkładowe, bo szmatka może jeszcze zostanie obdarowana freehandami, zbroja będzie jeszcze nieco podkonturowana... no i zobaczymy, co jeszcze uda mi się nowego zrobić z mieczem.
Dzisiaj tylko tyle udało mi się namaziać, może jutro będzie więcej...:roll:
Szary

Image
robacek

Post by robacek »

szmatka bardzo fajowa a reszta hmm jak 'mala przysluga' :P
Post Reply