Hmm, ja jednak bym poszedl w strone tych tygrysich pasow. Zwierz przypominalby gryfa, a nie wychudzona szkape, bo dzieki wiernemu malowaniu tak to wyglada.
Jesli nie zdecydujesz sie na to, to wydaje mi sie, ze troche wiecej odcieni innych barw byloby super.
Jeśli to ma byc koleny model na twoj "TT" to bym nie zmienial juz nic w tej skorze, ale jesli masz ambicje na wiecej, to dodaj troche odcieni czerwieni, badz fioletu.
[PL] WARSZTAT SZAREGO
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
-
Tomi
Zmieniłem zdanie. W sumie to mi się nawet podoba taka skóra.
Pasków tygrysich na pewno nie dam - gryf to połączenia lwa, nie tygrysa.
Fioletów też nie dam, bo nigdzie na modelu ich nie było dotąd, poza tym będzie bardziej trupi niż tego chce.
Skrzydła będą jak u prawdziwego polskiego orła i dość nieregularnie ubarwione, tak myślę.
Domaluję resztę i wtedy pomyślę nad poprawkami, bo teraz ciężko mówić o obiektywności.
Pasków tygrysich na pewno nie dam - gryf to połączenia lwa, nie tygrysa.
Fioletów też nie dam, bo nigdzie na modelu ich nie było dotąd, poza tym będzie bardziej trupi niż tego chce.
Skrzydła będą jak u prawdziwego polskiego orła i dość nieregularnie ubarwione, tak myślę.
Domaluję resztę i wtedy pomyślę nad poprawkami, bo teraz ciężko mówić o obiektywności.
Futrzany efekt jest ładny, ale pierwsze co mi się rzuciło w oczy, to że znów wszystkie elementy równomiernie rozjaśniłeś. Wszechogarniające światło i wszystkie mięśnie jednakowo oświetlone
Przez to IMHO to źle wygląda i na Twoim miejscu zmniejszyłabym oświetlenie na zadniej części + tylne łapy.
Efekt futra jest czytelny i ładny ale też nudny, a światłocień uatrakcyjni i zróżnicuje całość.
Efekt futra jest czytelny i ładny ale też nudny, a światłocień uatrakcyjni i zróżnicuje całość.
-
Akasha