[PL] WARSZTAT IRKUCKA - Dark Angel Champion

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Post Reply
Ana
Painting Mum
Painting Mum

Post by Ana »

ech od tej figurki zachciało mi się ostro coś zmalować ;)
(wrócę do malowania zieleni, to najostrzejszy kolor zaplanowany na dziś)
-- Ańa

Image
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

daje po oczach, i to niezle. choc to raczej nie komplement ;)
troche to zbyt krzykliwe dla mnie, momentami (przepraszam za porownanie) odpustowe nawet.
niebieski pancerz podoba mi sie chyba najbardziej, fajna jest tez fioletowa czesc szmatki z przodu (szkoda , ze imho popsules to przejsciem w inny kolor zupelnie). nie podoba mi sie tez ten gradient niebieski-zielony. na sztandarze wyglada to jeszcze jako tako, na plaszcz juz jednak nieszczegolnie.
w sumie to wszystko raczej moje wlasne preferencje, niz konkretne uwagi, wiec sie nie przejmuj :) na ibeju na pewno sie spodoba.
technicznie jednak tez chyba potrafisz lepiej, tu w pelni zgadzam sie z Kacpero.
Image
DEMON_COLOR

Post by DEMON_COLOR »

ehhh...tak jak zwykle kolroy, kolory , kolory :?

to co zazwyczaj mnie raziło i razi w twoim malowaniu to dobór kolorów :? :( :roll:

od strony technicznej fajnie, szczególnie hełm tegoz Pana. Całkiem fajnie też wygląda ta różowo pomarańczowa szmatka z przodu. ale już płaszcz i uzyte kolory doprzejść NC :D. Sztandar tez bym wywalił :D:D:D:D
Generalnie model ładny technicznie ale kolorystycznie na nie :)

D_c
IRKUCK

Post by IRKUCK »

hmmm, jakos zawsze jak maluje pozniej wychodzi taki kolorwy figurkas moze za duzo cche umiescic?
nad przejsciami trzeba jeszcze porpacowac ;)
tak czy inaczej dzieki za komentarz :)
....::::Dar Makabere Tanza Des Vampires:::....
Image
IRKUCK

Post by IRKUCK »

A to prace ktore byly robione do armii Tzeentch :)
Lord :
ImageClick to see full-sized image

Firewyrmy :

Screamery :
Image
Ana
Painting Mum
Painting Mum

Post by Ana »

D_C wrote:Generalnie model ładny technicznie ale kolorystycznie na nie
hehe a dla mnie właśnie ta zabawa kolorystyczna na tej figurce jest najfajniejsza.
Brakuje mi za to sztucznych lekkich fal (fałd) na sztandarach. Był by to dobry pretekst dla dodania rozjaśnień, których mi tak brakuje w tej części.

Screamery, wyglądają mi najsłabiej, ale skoro tylko tyle mogłeś przy nich zrobić ... brakuje mi jakiś drobiazgów - detali :?:
Ale reszta fajniutka, zwłaszcza musi cieszyć oko na stole.
-- Ańa

Image
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

IRKUCK, zwolnij trochę, bo z komentarzami nie nadążam... Chyba mnie chcesz nieźle przetestować ;)

Tzeentch typowy - jak Tzeentch, co prawda nie zawsze sam się kieruję fluffem przy malowaniu (a raczej rzadko), to jeśli chodzi o te modele, to kolorowe jak najbardziej mi się podobają :)

Ładne wykonanie... I po kolei:

1. Lord na dysku: płomienie świetne, NMM na dysku jakiś taki nie grający z jego kształtem, coś to rozjaśnienie nie pasuje mi za bardzo do tej powierzchni, zupełnie ją "łamie" i "ścina"... kolce są OK (bardzo mi przypominają kolorystykę i styl DC), płaszcz ładny, tarcza - w porównaniu z dyskiem - trochę bledsza, ale niemniej również udana. Bardzo ładna włócznia, na ostrzu może jeden blik do rozjaśnienia końcowego? :) Podstawka schludna i przyzwoita.

2. Firewyrmy - całość OK, bez większych uwag, jedynie kościane elementy (szczególnie rogi) mogłyby dostać jedno-dwa przejścia tonalne, washa lub parę glazów na obszarze "kreskowanym" :)

3. Screamers - zdecydowanie jeszcze dwa-trzy rozjaśnienia na samych końcach "skrzydeł" :) Kostne łuski, czy co to jest - może jedną kreskę na krawędziach, dla podkreślenia kształtu... Poza tym OK!

Tyle szczegółów ode mnie, momentami lepiej, gdzieniegdzie mniej, a ogólnie? Armia to musi być świetna! Bardzo ładnie, podoba mi się :) I tak dużo pracy włożyłeś w malowanie, więc nie ma, co za bardzo narzekać :)

Pozdrawiam
Sławol
przemosz.

Post by przemosz. »

Moimi faworytami sa firewyrmy i eldarski koles.Szkoda ze podstawki pod armie czincza takie tabeltopowe.
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

@Przemosz. - miały być spójne i odpowiadać jego armii. taki urok malowania dla innych.

@Irkuck - mi się podoba jak udało się przemycić do tych figurek tyle tzeentchowości, oraz jak widać po nich różnicę w jakości między poszczególnymi poziomami. :) często to dość niejasne dla ludzi, którzy nie musieli stawiać sobie progu "dalej już nie", a tobie udało się to zrobić w taki czytelny sposób.

Fajna robota, a armia jako całość będzie robić na pewno wrażenie!
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
IRKUCK

Post by IRKUCK »

ta figurka juz chodizla mi od dluzszego czasu po glowie i w koncu udalo mi sie ja zrobic ;)

a tutaj mozna zaglosowac CMON :D
Image
Post Reply