(wrócę do malowania zieleni, to najostrzejszy kolor zaplanowany na dziś)
[PL] WARSZTAT IRKUCKA - Dark Angel Champion
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
-
Nameless
- The Better Choice

daje po oczach, i to niezle. choc to raczej nie komplement 
troche to zbyt krzykliwe dla mnie, momentami (przepraszam za porownanie) odpustowe nawet.
niebieski pancerz podoba mi sie chyba najbardziej, fajna jest tez fioletowa czesc szmatki z przodu (szkoda , ze imho popsules to przejsciem w inny kolor zupelnie). nie podoba mi sie tez ten gradient niebieski-zielony. na sztandarze wyglada to jeszcze jako tako, na plaszcz juz jednak nieszczegolnie.
w sumie to wszystko raczej moje wlasne preferencje, niz konkretne uwagi, wiec sie nie przejmuj
na ibeju na pewno sie spodoba.
technicznie jednak tez chyba potrafisz lepiej, tu w pelni zgadzam sie z Kacpero.
troche to zbyt krzykliwe dla mnie, momentami (przepraszam za porownanie) odpustowe nawet.
niebieski pancerz podoba mi sie chyba najbardziej, fajna jest tez fioletowa czesc szmatki z przodu (szkoda , ze imho popsules to przejsciem w inny kolor zupelnie). nie podoba mi sie tez ten gradient niebieski-zielony. na sztandarze wyglada to jeszcze jako tako, na plaszcz juz jednak nieszczegolnie.
w sumie to wszystko raczej moje wlasne preferencje, niz konkretne uwagi, wiec sie nie przejmuj
technicznie jednak tez chyba potrafisz lepiej, tu w pelni zgadzam sie z Kacpero.
-
DEMON_COLOR
ehhh...tak jak zwykle kolroy, kolory , kolory
to co zazwyczaj mnie raziło i razi w twoim malowaniu to dobór kolorów
od strony technicznej fajnie, szczególnie hełm tegoz Pana. Całkiem fajnie też wygląda ta różowo pomarańczowa szmatka z przodu. ale już płaszcz i uzyte kolory doprzejść NC
. Sztandar tez bym wywalił
:D:D:D
Generalnie model ładny technicznie ale kolorystycznie na nie
D_c
to co zazwyczaj mnie raziło i razi w twoim malowaniu to dobór kolorów
od strony technicznej fajnie, szczególnie hełm tegoz Pana. Całkiem fajnie też wygląda ta różowo pomarańczowa szmatka z przodu. ale już płaszcz i uzyte kolory doprzejść NC
Generalnie model ładny technicznie ale kolorystycznie na nie
D_c
A to prace ktore byly robione do armii Tzeentch 
Lord :
Click to see full-sized image
Firewyrmy :
Screamery :
Lord :
Click to see full-sized imageFirewyrmy :
Click to see full-sized imageScreamery :
Click to see full-sized imagehehe a dla mnie właśnie ta zabawa kolorystyczna na tej figurce jest najfajniejsza.D_C wrote:Generalnie model ładny technicznie ale kolorystycznie na nie
Brakuje mi za to sztucznych lekkich fal (fałd) na sztandarach. Był by to dobry pretekst dla dodania rozjaśnień, których mi tak brakuje w tej części.
Screamery, wyglądają mi najsłabiej, ale skoro tylko tyle mogłeś przy nich zrobić ... brakuje mi jakiś drobiazgów - detali
Ale reszta fajniutka, zwłaszcza musi cieszyć oko na stole.
IRKUCK, zwolnij trochę, bo z komentarzami nie nadążam... Chyba mnie chcesz nieźle przetestować 
Tzeentch typowy - jak Tzeentch, co prawda nie zawsze sam się kieruję fluffem przy malowaniu (a raczej rzadko), to jeśli chodzi o te modele, to kolorowe jak najbardziej mi się podobają
Ładne wykonanie... I po kolei:
1. Lord na dysku: płomienie świetne, NMM na dysku jakiś taki nie grający z jego kształtem, coś to rozjaśnienie nie pasuje mi za bardzo do tej powierzchni, zupełnie ją "łamie" i "ścina"... kolce są OK (bardzo mi przypominają kolorystykę i styl DC), płaszcz ładny, tarcza - w porównaniu z dyskiem - trochę bledsza, ale niemniej również udana. Bardzo ładna włócznia, na ostrzu może jeden blik do rozjaśnienia końcowego?
Podstawka schludna i przyzwoita.
2. Firewyrmy - całość OK, bez większych uwag, jedynie kościane elementy (szczególnie rogi) mogłyby dostać jedno-dwa przejścia tonalne, washa lub parę glazów na obszarze "kreskowanym"
3. Screamers - zdecydowanie jeszcze dwa-trzy rozjaśnienia na samych końcach "skrzydeł"
Kostne łuski, czy co to jest - może jedną kreskę na krawędziach, dla podkreślenia kształtu... Poza tym OK!
Tyle szczegółów ode mnie, momentami lepiej, gdzieniegdzie mniej, a ogólnie? Armia to musi być świetna! Bardzo ładnie, podoba mi się
I tak dużo pracy włożyłeś w malowanie, więc nie ma, co za bardzo narzekać 
Pozdrawiam
Sławol
Tzeentch typowy - jak Tzeentch, co prawda nie zawsze sam się kieruję fluffem przy malowaniu (a raczej rzadko), to jeśli chodzi o te modele, to kolorowe jak najbardziej mi się podobają
Ładne wykonanie... I po kolei:
1. Lord na dysku: płomienie świetne, NMM na dysku jakiś taki nie grający z jego kształtem, coś to rozjaśnienie nie pasuje mi za bardzo do tej powierzchni, zupełnie ją "łamie" i "ścina"... kolce są OK (bardzo mi przypominają kolorystykę i styl DC), płaszcz ładny, tarcza - w porównaniu z dyskiem - trochę bledsza, ale niemniej również udana. Bardzo ładna włócznia, na ostrzu może jeden blik do rozjaśnienia końcowego?
2. Firewyrmy - całość OK, bez większych uwag, jedynie kościane elementy (szczególnie rogi) mogłyby dostać jedno-dwa przejścia tonalne, washa lub parę glazów na obszarze "kreskowanym"
3. Screamers - zdecydowanie jeszcze dwa-trzy rozjaśnienia na samych końcach "skrzydeł"
Tyle szczegółów ode mnie, momentami lepiej, gdzieniegdzie mniej, a ogólnie? Armia to musi być świetna! Bardzo ładnie, podoba mi się
Pozdrawiam
Sławol
@Przemosz. - miały być spójne i odpowiadać jego armii. taki urok malowania dla innych.
@Irkuck - mi się podoba jak udało się przemycić do tych figurek tyle tzeentchowości, oraz jak widać po nich różnicę w jakości między poszczególnymi poziomami.
często to dość niejasne dla ludzi, którzy nie musieli stawiać sobie progu "dalej już nie", a tobie udało się to zrobić w taki czytelny sposób.
Fajna robota, a armia jako całość będzie robić na pewno wrażenie!
@Irkuck - mi się podoba jak udało się przemycić do tych figurek tyle tzeentchowości, oraz jak widać po nich różnicę w jakości między poszczególnymi poziomami.
Fajna robota, a armia jako całość będzie robić na pewno wrażenie!
ta figurka juz chodizla mi od dluzszego czasu po glowie i w koncu udalo mi sie ja zrobic 
a tutaj mozna zaglosowac CMON
Click to see full-sized imagea tutaj mozna zaglosowac CMON