[PL] 1 2 3... proba pedzla

Miejsce na prezentację i omawianie modeli, nad którymi ciągle pracujecie.
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat nie ukończonych modeli. Jeśli macie fotki gotowych prac, to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z WIPami.
Marta

Re: [PL] 1 2 3... proba pedzla

Post by Marta »

Slawol wrote:Butelka się patrzy.
Przyznam, ze nieco jestem zaskoczona, ale faktycznie oka zdaja sie na ludzi patrzec:D
Calkiem zacnie mi sie udaly sie.

'eM
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Marta

Post by Marta »

Pierwsze proby napisu od butelki dupy strony.
Fota fatalna, cykana na szybko pod ostra lampa i z flashem, kolory zrabane na maxa, ale napis w miare widac:D
Krecha nie ma wcale imitowac napisu 'miniatures' ale robic za ozdobnik. Na chwile obecna srednio zdobi, pewnie ja zamaluje albo przerobie.

ImageClick to see full-sized image

pzdr

'eM
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

Napis Maow super! Fotka nieważna, ważne, że widać wszystko wyraźnie, bo tylko o to tutaj chodzi.

Linia pod spodem mogłaby robić za imitację, ale skoro nie chcesz w tę stronę iść, to myślę, że wystarczy trochę kaligrafii i można z tego zrobić ładny szlaczek kompozycyjny do Maow :)
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
Marta

Post by Marta »

Butelka musi sie chyba chwile odlezec, zebym nabrala dystansu nieco do jej zadniej strony.

A na razie mecze Grindera i Mehnoma. Foty nizej. Duzo pisac o nich nie ma sensu, bo malo jeszcze zrobione, ale wrzucam, zeby nie bylo ze nic nie robie.

Przy okazji szukam dla tego pana wzoru na sukienke, takiego ktory dalby sie jako tako wymalowac na tych wszystkich faldach i zawijasach.
Myslalam o jakims starym, zlotym hafcie, zrdowo poniszczonym, poprutym miejscami. Ale nie wiem czy utyram cos takiego.

A przy tym panu to mi Slawol wbil cwieka. Mialam robic stare znoszone, nie raz natluszczane skorznie, ale tak jak teraz patrze, to takie surowe i matowe tez mi sie podobaja:P Pewnie dopiero po pomalowaniu skory bede mogla podjac jakas sensowna decyzje, jak zobacze jak te dwa elementy kontrastuja ze soba.

A jak kogos by interesowaly moje stosy rozgrzebanych i porzuconych modeli to zapraszam do mojego osobistego Hall of Shame - na razie dwa odcinki (10 modeli), ale bedzie tego sporo wiecej:P
Dzieki tej inicjatywie odkrylam w swoich szufladach nielada 'skarby', figsy o ktorych totalnie zapomnialam, ze je mam:P
Moze teraz uda mi sie je skonczyc jakims cudem??:>

pzdr
'eM
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

No nie, ja muszę to napisać (i proszę o wybaczenie): bezręki Menhom na ostatnim ujęciu po prawej wygląda jak zgięty kołek z kolcem na czole i w przyciasnej kiecce, próbujący podrygiwać do jakiegoś kankana :mrgreen:

Sam model do moich ulubionych nie należy, ale malowanie na pewno będzie atrakcyjne i przyjemne w odbiorze. Podobają mi się metaliki póki co i czerwień zapowiada się nieźle. Będą mocniejsze cienie na tej spódnicy? :)

O Grinderze nic nowego nie mam do powiedzenia ;)

Nie zostawiaj butelki na długo, bo trafi do holofszejma, a tego byś nie chciała... :twisted:
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Marta

Post by Marta »

Slawol wrote:No nie, ja muszę to napisać (i proszę o wybaczenie): bezręki Menhom na ostatnim ujęciu po prawej wygląda jak zgięty kołek z kolcem na czole i w przyciasnej kiecce, próbujący podrygiwać do jakiegoś kankana :mrgreen:
hehe no troche glupio wyglada, ale to moze dlatego ze ma raczki precz odrabane. Jak dokleje to bardziej wojowniczo niz tanecznie powinien wygladac:D
Slawol wrote: Sam model do moich ulubionych nie należy, ale malowanie na pewno będzie atrakcyjne i przyjemne w odbiorze. Podobają mi się metaliki póki co i czerwień zapowiada się nieźle. Będą mocniejsze cienie na tej spódnicy? :)
Menhom to milosc od pierwszego wejrzenia dla mnie. Jeszcze w Pl mi kumpel pokazal ten model w Jamie i sie zaslinilam. Ale wtedy byl dla mnie troche za drogi i ogolnie wlasie rzucalam malowanie albo nie bylam pewna czy do niego wrocic (nie pamietam dokladnie) i sobie odpuscilam:P A potem po latach faktycznie kupilam go w Jamie;p

Co do spodnicy to bedzie ciemniej napewno. I moze sie pokusze o jakas fakture nawet.
Slawol wrote:O Grinderze nic nowego nie mam do powiedzenia ;)
No bo duzo sie nie zmienilo, dodalam baze pod metaliki i naprawilam na skorzniach to co zababralam metalikami;p
No i zrobilam troche kite ta czerwona.
Slawol wrote: Nie zostawiaj butelki na długo, bo trafi do holofszejma, a tego byś nie chciała... :twisted:
Neeee nie grozi jej:D
Ale musze troche podgonic prace na Salute. Bo tym razem nie mam zadnego starocia zeby wystawic tak jak w tamtym roku;p

'eM
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

I jak tam "Tańczący z trupami"(albo dla trupów)? :D Jakieś postępy?

Szkoda, że butelka stoi i czeka, bo jest super, no ale rozumiem priorytety :)
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Marta

Post by Marta »

Tanczacy z trupami dostal ospy wietrznej;p i wyglada teraz tak:

Zeby nie bylo, tylko gorna falda po lewej stronie foty jest mniej wiecej skonczona. Reszta to wstep do wstepu (chociaz i tak uwazam ze wyglada calkiem spoko, szczegolnie na ujeciu od dupy strony).
Chce zrobic taki zniszczony i wymiety aksamit i tak sobie pomyslalam, ze kropkowa metoda cieniowania a'la Alexi_z powinna sie tutaj w miare spisac. Ale troche nie ogarniam jeszcze jak to zrobic tak zeby bylo fajowo, wiec troche mi sie nad ta kieca zejdzie;/

'eM
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Marta

Post by Marta »

Jako, ze Camelson, w watku Flameon, przypomnial mi ze do Saluta zostalo juz tylko 2,5 tygodnia (odbywa sie w ten sam weekend co CB) radosnie wpadlam w panike, ze oczywiscie nie zdaze i fokle (olaboga znowu!!)!

Na szczescie dalam rade zmotywowac sie na tyle, zeby zrobic wstepne podejscie do podstawki "mrocznego kankaniarza":

Dodam do tego jeszcze sporo pylu i kurzu. No i pewnie inaczej rozmieszcze kosci.
Inna opcja na podstawke, moze byc kamienna plyta, stara i popekana, zamiast tej wyschnietej ziemi, z porozrzucanymi na niej koscmi.

Oczywiscie kieca tez nie jest jeszcze skonczona:P

pzdr

'eM
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

a moze jakis napis z kosci zrobisz? :D
CofC Rulez albo co takiego :mrgreen: