[PL] brudasy od ctana

Miejsce na prezentację i omawianie modeli, nad którymi ciągle pracujecie.
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat nie ukończonych modeli. Jeśli macie fotki gotowych prac, to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z WIPami.
Ana
Painting Mum
Painting Mum

Re: [PL] brudasy od ctana

Post by Ana »

mnie się nie podoba skóra na plecach orka :( Czy ona tez jest jeszcze nieskończona? Póki co wygląda jak by była protezą z tworzywa sztucznego :mrgreen: plastikowa skóra.
Cały przód u orka mi się podoba, ale jeśli miałabym się czepiać dla ulepszeń, to fartuch jest dla mnie zbyt identyczny kolorystycznie z pancerzem. W sumie to ten sam problem co plecy :roll: Ja bym to rozjaśniła ostatecznie jakimś beżowym/skórzanym kolorem.
Reasumując: wydaje mi się, że nadszedł już dla Ciebie czas, żebyś więcej bawił się w faktury i malowanie z imitacją powierzchni różnych tworzyw.

Nekron super świeci!
-- Ańa

Image
dead

Post by dead »

OMG FC to ponoc ogromna porazka i jest tak jak mowisz - do kupienia tylko w sklepie bo jak zamawiasz to potem odsylasz z reklamacjami. Mysle ze skoro maja taka stope zwrotu to niedlugo wprowadza modyfikacje mieszaniny i FC bedzie dobrym rozwiazaniem (do tego ta cena ... w stosunku do "jakosci").

Odnosnie malowania to necron jest po prostu bardzo smakowity i apetyczny.

A po zobaczeniu fotek w galerii skonczonych , to tylko mi sie cisnie na ustach ze patyk dalej pokrzywiony :(.
Ctan

Post by Ctan »

Polecam każdemu ten model kto chce spróbować własnych sił w prostowaniu finecastu ;)
Image Image
Ana
Painting Mum
Painting Mum

Post by Ana »

:lol: nie dzięki!
-- Ańa

Image
Theotril

Post by Theotril »

Necron świetny :clap: :clap: :dance:
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

a ja tam bardzo lubie twoje malowanie i zawsze z przyjemnoscia zagladam do tego tematu :)
Image
Ctan

Post by Ctan »

Ana wrote:mnie się nie podoba skóra na plecach orka :( Czy ona tez jest jeszcze nieskończona? Póki co wygląda jak by była protezą z tworzywa sztucznego :mrgreen: plastikowa skóra.
Cały przód u orka mi się podoba, ale jeśli miałabym się czepiać dla ulepszeń, to fartuch jest dla mnie zbyt identyczny kolorystycznie z pancerzem. W sumie to ten sam problem co plecy :roll: Ja bym to rozjaśniła ostatecznie jakimś beżowym/skórzanym kolorem.
Reasumując: wydaje mi się, że nadszedł już dla Ciebie czas, żebyś więcej bawił się w faktury i malowanie z imitacją powierzchni różnych tworzyw.

Nekron super świeci!
Na orku skupiłem się jak na razie na pancerzu i zadrapaniach, chciałem to wyeksponować jak najbardziej bo klyjent bardzo lubi krew, błoto i rdzę, skórę jeszcze postaram się poprawić, żeby była bardziej "skórzana" niż błyszcząco plastikowa.
Nameless wrote:a ja tam bardzo lubie twoje malowanie i zawsze z przyjemnoscia zagladam do tego tematu :)
Cieszę się z tego powodu :)

Póki co trening faktury, popękane ceramiczne powierzchnie z pulsującą energią w środku. Lipne zdjęcie i mało na nim widać. Już niedługo kupię jakiś porządny sprzęt do zdjęć bo jak widzę jak to moje coś robi :doh:

ImageClick to see full-sized image

w paru miejscach zauważyłem, że brakuje białych kresek pod pęknięciami, to się poprawi

// edit

Zdjęcia gotowego modelu
viewtopic.php?f=13&t=6729&p=142403#p142403
Image Image
dead

Post by dead »

Odnosnie necrona moze sie czepiam bo sam bym lepiej nie potrafil ale cos mi brak jeszcze dodatkowej glebi w spekaniach - momentami bardzo dobrze a momentami widac ze "malowane" i plasko cos - nie wiem na ile bedzeisz wyciagal te powierzchnie w przyszlosci bo skoro to test to pewnie wiele takich modeli bedzie i z kazdym wszystko bedzie lepsze i pewniejsze (tzn akurat pisze to na bazie tych juz skonczonych fotek z dzialu gotowych prac).
Ana
Painting Mum
Painting Mum

Post by Ana »

A mnie się coś zdaje że to kwestia fotki i w realu ten kontrast jest.

Dla mnie miodzio! Niczego bym nie zmieniała, choć miejscami te szersze szczeliny mają mało wiarygodny kształt. Jednak ginie mi to w całej atrakcyjności kontrastu i kompozycji spękań.
Myślę, że nawet w tym jest ich urok :) Są dzięki temu oryginalne ... całkiem jakby miejscami ta energia wypaliła/wytopiła płytę.
-- Ańa

Image
Gazza

Post by Gazza »

Generalnie nie przepadam za kolorowymi Necronami ale ten latający Lord wymiata! :shock:
Ten z krzywą lagą niewiele słabszy ale na lepszej podstawce. :clap: (BTW: z czego robisz kryształy?)
Ork wzorcowy jak dla mnie. Bardzo podoba mi się metal na nim, ale jak poczytałem jak go uzyskujesz to nie dziwi mnie ta jakość. :clap:
Pzdr!
Cold "Strobe Light Network"
Post Reply