Dzień dobry, witam wszystkich ciekawych tego nad czym siedzę wieczorami
otóż, jakiś czas temu maziałem kislevską królową lodu, to ta taka stara figurka na koniu i postanowiłem zrobić jej jakąś odjechną podstawkę Kryształki prawie skończone, jeszcze zostały z drugiej strony. Co o tym myślicie? Wygląda to jako tako? Jeszcze muszę trochę poprawić niektóre linie...
[PL] brudasy od ctana
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat nie ukończonych modeli. Jeśli macie fotki gotowych prac, to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z WIPami.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat nie ukończonych modeli. Jeśli macie fotki gotowych prac, to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z WIPami.
Re: [PL] brudasy od ctana
dla mnie OK, zdecydowanie wystarczająco kryształowe.
dla mnie też luz (możesz pomyśleć o dodaniu dodatkowego koloru może ?? )
jak zostało dowiedzione, niebieskie kryształy maluje się czerwoną farbą ^^
no ja właśnie o tym ..
mi sie podoba, jezeli to praca na konkurs to bym chlopakow posluchal
miniatures painted:
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
z tej perspektywy kryształy wydaja sie ogromne i masywne, mnie beda zasłaniały figurki ?
Według mnie chłopaki mają rację.
Takie malowanie jest fajne, ale kiedy kryształ 'sięga figurce do kolana', a te z tego co widzę są olbrzymie.
Czy nie są zbyt duże?
(i powiedziała to ta, co upstrzyła podstawki w kryształach )
Kompozycję wymyśliłeś świetną, tylko czy tak duże elementy nie pomalowałeś w zbytnim uproszczeniu?
Malowanie na moje oko jest poprawne i staranne. Ale prócz tego w moim odczuciu bardzo zachowawcze - miejscami mogłeś pogłębić cień, albo dodać pęknięcia, albo mniejsze płaszczyzny/ścianki.
Dodanie trzeciego koloru może wydawać się nie łatwą sprawą, zwłaszcza na tak dużych powierzchniach - wcale bym Ci się nie dziwiła gdybyś nie odważył się na ten krok.
Wiem, że to wszystko zależy od możliwości czasowych i pokładów zapału.
Właśnie - a model jest już pomalowany? Bo może lepiej powymądrzajmy się jak zobaczymy podstawkę w zestawieniu z modelem
Takie malowanie jest fajne, ale kiedy kryształ 'sięga figurce do kolana', a te z tego co widzę są olbrzymie.
Czy nie są zbyt duże?
(i powiedziała to ta, co upstrzyła podstawki w kryształach )
Kompozycję wymyśliłeś świetną, tylko czy tak duże elementy nie pomalowałeś w zbytnim uproszczeniu?
Malowanie na moje oko jest poprawne i staranne. Ale prócz tego w moim odczuciu bardzo zachowawcze - miejscami mogłeś pogłębić cień, albo dodać pęknięcia, albo mniejsze płaszczyzny/ścianki.
Dodanie trzeciego koloru może wydawać się nie łatwą sprawą, zwłaszcza na tak dużych powierzchniach - wcale bym Ci się nie dziwiła gdybyś nie odważył się na ten krok.
Wiem, że to wszystko zależy od możliwości czasowych i pokładów zapału.
Właśnie - a model jest już pomalowany? Bo może lepiej powymądrzajmy się jak zobaczymy podstawkę w zestawieniu z modelem
Dla mnie bardzo udane. Na pewno super będą prezentować się z modelem.
Dodałbym jeszcze jakieś rysy na kryształach jak pisała Ana.
Ten model na jakiś konkurs, czy do domowej gabloty? Strasznie długo go dopieszczasz.
Dodałbym jeszcze jakieś rysy na kryształach jak pisała Ana.
Ten model na jakiś konkurs, czy do domowej gabloty? Strasznie długo go dopieszczasz.
ja swoj ostatni malowałem 2 lata i poszedl na ebaj