aloha!
towarzysze mam problem takowy - oto używając żywicy firmy andrea, probowałem zabezpieczyć brzegi podstawki taśmą malarską (taką co po malowaniu łatwo odchodzi) i teraz udało się powstrzymać wycieki żywicy, w tym aspekcie wsio ok ale wydaje się jakby klej taśmy "zabrudził" bok mojej sztucznej wody przez co ni jak nie jest prześwitująca- pociągnięcie lakierem daje efekt tylko na czas gdy lakier nie wyschnie, próbowałem różniastych taśm -jakieś propzycje jak uniknąc takiej skuchy??

[PL] Hilfe wodny problem!!
- 
				Demi_morgana
- Chest of Colors 
RE: [PL] Hilfe wodny problem!!
napisz PM'a do Stefana - on bawil sie sporo ze "sztuczna woda" i powinien znac jakies rozwiazanie 
osobiscie probowalem kiedys zabezpieczac podstawke plastelina ale rezultaty byly... hmmm... powiedzmy po prostu ze nie polecam ^^

osobiscie probowalem kiedys zabezpieczac podstawke plastelina ale rezultaty byly... hmmm... powiedzmy po prostu ze nie polecam ^^
- 
				Nameless
- The Better Choice 
RE: [PL] Hilfe wodny problem!!
moze sprobuj najpierw oblozyc podstawke plastikiem - karty telefonicznie czy plyty pcv? dopiero plastik oklej tasma, zeby nie cieklo przez rogi 

Spróbuj najpierw przemyć te brudne boki wodą, a potem przepoleruj modelarską pastą polerską firmy Tamiya  Może pomoże, przetarte papierem ściernym kabiny samolotów są po takim polerowaniu przezroczyste i nie mają żadnych rys
 Może pomoże, przetarte papierem ściernym kabiny samolotów są po takim polerowaniu przezroczyste i nie mają żadnych rys 

Może pomoże, przetarte papierem ściernym kabiny samolotów są po takim polerowaniu przezroczyste i nie mają żadnych rys
- 
				CUKIERas
bardzo dziękuję za podpowiedzi   skorzystałem z pomocy Stefana i ona zaproponował powalczenie z acetonem i potem papier ścierny , papier i papier...i gloss varnish - robota zaiste stresująca ale wyjścia nie ma bo inaczej obie moje GDmonowe podstawki padną
 skorzystałem z pomocy Stefana i ona zaproponował powalczenie z acetonem i potem papier ścierny , papier i papier...i gloss varnish - robota zaiste stresująca ale wyjścia nie ma bo inaczej obie moje GDmonowe podstawki padną   niestety możliwe, iż żywica andrei była już stara i weszła w reakcję z taśmą- oby udało się odratować -zdam relację jak się powiedzie
 niestety możliwe, iż żywica andrei była już stara i weszła w reakcję z taśmą- oby udało się odratować -zdam relację jak się powiedzie  

skorzystałem z pomocy Stefana i ona zaproponował powalczenie z acetonem i potem papier ścierny , papier i papier...i gloss varnish - robota zaiste stresująca ale wyjścia nie ma bo inaczej obie moje GDmonowe podstawki padną
 skorzystałem z pomocy Stefana i ona zaproponował powalczenie z acetonem i potem papier ścierny , papier i papier...i gloss varnish - robota zaiste stresująca ale wyjścia nie ma bo inaczej obie moje GDmonowe podstawki padną   niestety możliwe, iż żywica andrei była już stara i weszła w reakcję z taśmą- oby udało się odratować -zdam relację jak się powiedzie
 niestety możliwe, iż żywica andrei była już stara i weszła w reakcję z taśmą- oby udało się odratować -zdam relację jak się powiedzie  
- 
				CUKIERas
pracy było w pytkę,ale efekt jest o niebo lepszy niż to co było świeżo po zaschnięciu żywicy - aceton zmatowił nieco tafle,ale  zaczął złuszczać resztki kleju potem papierek ścierny i modlitwy   bo to co ujrzały moje oczy podpowiadało "no to teraz masz zarysowany lód" dorobiłem więć nieco żywicy dałem jej podeschnąć w między czasie zmyłem opiłki z podstawki i nałożyłem pare warstw gloss varnisha ( talens i vallejo) potem gdy żywica była już pi razy drzwi podeschnięta na tyle  by nie spływała wszędzie położyłem na boki kolejną warstwę i walczyłem z zaciekami
 bo to co ujrzały moje oczy podpowiadało "no to teraz masz zarysowany lód" dorobiłem więć nieco żywicy dałem jej podeschnąć w między czasie zmyłem opiłki z podstawki i nałożyłem pare warstw gloss varnisha ( talens i vallejo) potem gdy żywica była już pi razy drzwi podeschnięta na tyle  by nie spływała wszędzie położyłem na boki kolejną warstwę i walczyłem z zaciekami  no cóż udało się wszystko mniej więcej ale i tak dzięki radom Stefana i Waszym podstawki nie wylądują w koszu.
 no cóż udało się wszystko mniej więcej ale i tak dzięki radom Stefana i Waszym podstawki nie wylądują w koszu.

bo to co ujrzały moje oczy podpowiadało "no to teraz masz zarysowany lód" dorobiłem więć nieco żywicy dałem jej podeschnąć w między czasie zmyłem opiłki z podstawki i nałożyłem pare warstw gloss varnisha ( talens i vallejo) potem gdy żywica była już pi razy drzwi podeschnięta na tyle  by nie spływała wszędzie położyłem na boki kolejną warstwę i walczyłem z zaciekami
 bo to co ujrzały moje oczy podpowiadało "no to teraz masz zarysowany lód" dorobiłem więć nieco żywicy dałem jej podeschnąć w między czasie zmyłem opiłki z podstawki i nałożyłem pare warstw gloss varnisha ( talens i vallejo) potem gdy żywica była już pi razy drzwi podeschnięta na tyle  by nie spływała wszędzie położyłem na boki kolejną warstwę i walczyłem z zaciekami  no cóż udało się wszystko mniej więcej ale i tak dzięki radom Stefana i Waszym podstawki nie wylądują w koszu.
 no cóż udało się wszystko mniej więcej ale i tak dzięki radom Stefana i Waszym podstawki nie wylądują w koszu.- 
				Demi_morgana
- Chest of Colors 
No to świetnie, że sobie poradziłeś i będziemy mogli nacieszyć oczy tymi pracami 

dobrze widziec! dzieki Sław!
 dobrze widziec! dzieki Sław!