[Pl] Zardzewialy Eljot

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Demi_morgana
Chest of Colors
Chest of Colors

Post by Demi_morgana »

musze szczerze przyznac ze coraz bardziej mi sie podobaja Twoje makiety :clap:
zagrac w necromunde na tak przygotowanym stole - marzenie! :D
Image

Hobby blog

Katoliku uważaj!
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

mnie sie nie tylko coraz bardziej podobaja, ale podobaja sie obiektywnie. pewnie ze chcialbym takie miec :)
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Eljot

Post by Eljot »

@ Demi - a jak bede mial skonczone makiety do necromundy to przyjedziesz do mnie zagrac?

@mahon - no wiesz, zawsze mozna sie jakos dogadac ;)
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

przyznam sie uczciwie ze moj potencjal nabywczy konczy sie gdzies w okolicach "chcialbym" :oops:
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Eljot

Post by Eljot »

Mahon ja nie pieniadze mialem na mysli ;)
Eljot

Post by Eljot »

mijajace lato nie bylo dobrym okresem dla mnie, rowniez pod wzgledem mojego hobby jakim jest robienie makiet

skonczylem zestaw czterech makiet na podstawach 40x40cm
tak wyglada calosc

ImageClick to see full-sized image

oraz skonczylem "wystawke" jak mawia przyjaciel dla jego armii krasnoludow do warmastera

po wielokrotnych zmianach planow ostatecznie wyszlo cos takiego

ImageClick to see full-sized image

moze jesien bedzie zdecydowanie lepsza...
Demi_morgana
Chest of Colors
Chest of Colors

Post by Demi_morgana »

wszystko bardzo ladne - szczegolnie "modulowe" pole bitwy :)
mam pytanko - czy gdybys bral sie za wlaczenie drog do makiet czy wyciskalbys je jakims np walkiem w styrodurze czy po prostu malowal na czarno jezdnie? :think:
Image

Hobby blog

Katoliku uważaj!
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

makietka w twoim stylu :) fajnie ze je roznicujesz coraz bardziej pod wzgledem kolorystycznym. troche rdzy, troche betonu, troche zieleniny. od razu ciekawiej sie robi.
sporo tam roznych rzeczy ponaklejanych. mam nadzieje ze figurki da sie bez problemu ustawiac i nie przewracaja sie.

Wystawka superowa. skaly nieco nieskaliste z ksztaltu ale i tak fajne :)
aha, runiczny napis przesunalbym na prawo, dla uzyskania lepszego 'srodka ciezkosci'. w tej chwili z tej strony jest wiecej tereny, i to wyzszego, a do tego ten napis z wielkich elementow.
Dla Getlorda to zrobiles?
Image
Eljot

Post by Eljot »

@ Demi - zalezy jaka skala i czy do makiet typu pole bitwy-ruiny czy do terenu ktory nie jest zniszczony. Ogolnie wyszedlem juz poza poziom robienia i malowania plaskich powierzchni w moich makietach. natomiast jesli ma to byc skala do 6mm to na drogi w "dobrym" stanie to niestety chyba pozostaje cos plaskiego...

@ Nameless - tak dla Getlorda. To jest pierwsza polowa. Projekt ma obejmowac dwie makiety - jedna pod krasnoludy, druga pod kislev. Dlatego taki a nie inni uklad terenu schodzacy sie ku jednej krawedzi - a w rzeczywistosci do srodka. Natomiast kiedy powstanie druga polowka tego nie wiem... pewnie jak Getlord pomaluje swoja armie...
Demi_morgana
Chest of Colors
Chest of Colors

Post by Demi_morgana »

Eljot wrote:@ Demi - zalezy jaka skala i czy do makiet typu pole bitwy-ruiny czy do terenu ktory nie jest zniszczony. Ogolnie wyszedlem juz poza poziom robienia i malowania plaskich powierzchni w moich makietach. natomiast jesli ma to byc skala do 6mm to na drogi w "dobrym" stanie to niestety chyba pozostaje cos plaskiego...
troche wiecej niz 6mm ale tak, przymierzamy sie do wymiany stoly i tym razem od poczatku do konca chcemy stworzyc go z glowa :roll:
widzialem kiedys artykul w wd gdzie wykonywane bylo pole bitwy do epic'a z 4 kwadratow 4'x4' tak, ze byly one polaczone drogami; i tam wlasnie drogi byly wcisniete w styrodur :think:
Image

Hobby blog

Katoliku uważaj!
Post Reply