zagrac w necromunde na tak przygotowanym stole - marzenie!
[Pl] Zardzewialy Eljot
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
-
Demi_morgana
- Chest of Colors

-
Eljot
-
Eljot
mijajace lato nie bylo dobrym okresem dla mnie, rowniez pod wzgledem mojego hobby jakim jest robienie makiet
skonczylem zestaw czterech makiet na podstawach 40x40cm
tak wyglada calosc
Click to see full-sized image
oraz skonczylem "wystawke" jak mawia przyjaciel dla jego armii krasnoludow do warmastera
po wielokrotnych zmianach planow ostatecznie wyszlo cos takiego
Click to see full-sized image
moze jesien bedzie zdecydowanie lepsza...
skonczylem zestaw czterech makiet na podstawach 40x40cm
tak wyglada calosc
Click to see full-sized imageoraz skonczylem "wystawke" jak mawia przyjaciel dla jego armii krasnoludow do warmastera
po wielokrotnych zmianach planow ostatecznie wyszlo cos takiego
Click to see full-sized imagemoze jesien bedzie zdecydowanie lepsza...
-
Demi_morgana
- Chest of Colors

-
Nameless
- The Better Choice

makietka w twoim stylu
fajnie ze je roznicujesz coraz bardziej pod wzgledem kolorystycznym. troche rdzy, troche betonu, troche zieleniny. od razu ciekawiej sie robi.
sporo tam roznych rzeczy ponaklejanych. mam nadzieje ze figurki da sie bez problemu ustawiac i nie przewracaja sie.
Wystawka superowa. skaly nieco nieskaliste z ksztaltu ale i tak fajne
aha, runiczny napis przesunalbym na prawo, dla uzyskania lepszego 'srodka ciezkosci'. w tej chwili z tej strony jest wiecej tereny, i to wyzszego, a do tego ten napis z wielkich elementow.
Dla Getlorda to zrobiles?
sporo tam roznych rzeczy ponaklejanych. mam nadzieje ze figurki da sie bez problemu ustawiac i nie przewracaja sie.
Wystawka superowa. skaly nieco nieskaliste z ksztaltu ale i tak fajne
aha, runiczny napis przesunalbym na prawo, dla uzyskania lepszego 'srodka ciezkosci'. w tej chwili z tej strony jest wiecej tereny, i to wyzszego, a do tego ten napis z wielkich elementow.
Dla Getlorda to zrobiles?
-
Eljot
@ Demi - zalezy jaka skala i czy do makiet typu pole bitwy-ruiny czy do terenu ktory nie jest zniszczony. Ogolnie wyszedlem juz poza poziom robienia i malowania plaskich powierzchni w moich makietach. natomiast jesli ma to byc skala do 6mm to na drogi w "dobrym" stanie to niestety chyba pozostaje cos plaskiego...
@ Nameless - tak dla Getlorda. To jest pierwsza polowa. Projekt ma obejmowac dwie makiety - jedna pod krasnoludy, druga pod kislev. Dlatego taki a nie inni uklad terenu schodzacy sie ku jednej krawedzi - a w rzeczywistosci do srodka. Natomiast kiedy powstanie druga polowka tego nie wiem... pewnie jak Getlord pomaluje swoja armie...
@ Nameless - tak dla Getlorda. To jest pierwsza polowa. Projekt ma obejmowac dwie makiety - jedna pod krasnoludy, druga pod kislev. Dlatego taki a nie inni uklad terenu schodzacy sie ku jednej krawedzi - a w rzeczywistosci do srodka. Natomiast kiedy powstanie druga polowka tego nie wiem... pewnie jak Getlord pomaluje swoja armie...
-
Demi_morgana
- Chest of Colors

troche wiecej niz 6mm ale tak, przymierzamy sie do wymiany stoly i tym razem od poczatku do konca chcemy stworzyc go z glowaEljot wrote:@ Demi - zalezy jaka skala i czy do makiet typu pole bitwy-ruiny czy do terenu ktory nie jest zniszczony. Ogolnie wyszedlem juz poza poziom robienia i malowania plaskich powierzchni w moich makietach. natomiast jesli ma to byc skala do 6mm to na drogi w "dobrym" stanie to niestety chyba pozostaje cos plaskiego...
widzialem kiedys artykul w wd gdzie wykonywane bylo pole bitwy do epic'a z 4 kwadratow 4'x4' tak, ze byly one polaczone drogami; i tam wlasnie drogi byly wcisniete w styrodur