Miejsce na prezentację i omawianie modeli, nad którymi ciągle pracujecie.
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat nie ukończonych modeli. Jeśli macie fotki gotowych prac, to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z WIPami.
Ale oczy Alicji to faktycznie trochę dziwne... I myślę także, że trzymane przez nią futro trochę się zlewa z jej skórą. Osobiście proponowałbym jeszcze odrobinę mocniejsze rozjaśnienie Zombie-Alicji i wybielenie królika, żeby był tym elementem skupiającym wzrok
Co do królika to dobry pomysł, własnie go rozjaśniam.
No a oczy to ona ma oba lewe... dramatos na chwile obecna, ale twardo walczę. Staram się zrobić jej mordkę raczej upiorną, więc tak sobie myślę, że bielmo na oczach może być w miarę na miejscu, tylko jeszcze jakoś z tymi powiekami coś muszę zrobić.
Cześć.
Podoba mi się oszczędność kolorów na tej typiarce. Szkoda,że wygląda trochę jak zombi :/ Mimo wszystko nadał bym jej nieco życia.
Jak będziesz wklejała coś nowego to możesz cyknąć fotkę na tle podstawki? Jestem niezmiernie ciekaw jak to razem wygląda
Gildor, mówisz i masz:D
Ala na podstawce. Na chwilę obecną nie będę przy niej nic więcej dłubać, ale jeszcze jej nie skleiłam. Dam jej trochę odetchnąć i za parę dni spojrzę świeższym okiem, żeby dopracować ewentualne szczegóły.
No chyba, że wytkniecie mi jakieś babole, których nie widzę.
Rentall wrote:mam wrazenie ze na podstawce jest za duzo kolorów w stosunku do figurki, albo w druga strone, na figurce za malo w stosunku do podstawki.
Mam takie samo zdanie,podstawka jest bardziej kolorowa od Alicji.Tutaj grzyby ....Tutaj kolorowe coś na ziemi,a tu nagle zombie Alicja....eee no nie za bardzo ona tu pasuje.Pomiędzy podstawką a figurką jest oooooooooooogromna przepaść.
Pozdrawiam,
KeraM
....Why do we fall? So we can learn to pick ourselves up.
A moim zdaniem jest świetnie. Tzn wszystko ok jeśli chciałaś oddać inność tej młodej laseczki.
Zgodzę się z kolegami po części bo światło wydaje się mocniej padać na nią niż na resztę... może by ją tak jakoś uspokoić i przy okazji ożywić? *:>
stoisz na krawędzi zrobienia czegoś bardzo niesamowitego albo zwalenia efektu ...
masz teraz typową kompozycje z elementami atutowymi
i tak
możesz teraz podkreślić wyjątkowość Alicji poprzez jeszcze większe przerysowanie kolorystyki "tła" (podstawki) - w sposób "promieniujący" - zimno i czarno biało w okolicy Alicji a wręcz przegrzane kontrasty im dalej od niej
inna bajka to zrobienie z tego "nocnego" widoczku - Ania juz coś podobnego zrobiła z Alicja z Hasslefre
a jescze inny .. um widziałaś Prince of Piersia - Warior Within ? - tam był Dahaka - i oz "zjadał" kolor z obrazu jak sie pojawiał - pomyśl o takim efekcie ??