[PL] 1 2 3... proba pedzla

Miejsce na prezentację i omawianie modeli, nad którymi ciągle pracujecie.
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat nie ukończonych modeli. Jeśli macie fotki gotowych prac, to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z WIPami.
Marta

Re: [PL] 1 2 3... proba pedzla

Post by Marta »

Maru wrote:wyszła ci Alicja z Tima Burtona
Taki też był plan:D Więc cieszę się, że mi wyszło.

m
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

Noooo, całkiem, całkiem! :)

Ale oczy Alicji to faktycznie trochę dziwne... I myślę także, że trzymane przez nią futro trochę się zlewa z jej skórą. Osobiście proponowałbym jeszcze odrobinę mocniejsze rozjaśnienie Zombie-Alicji i wybielenie królika, żeby był tym elementem skupiającym wzrok :)
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
Marta

Post by Marta »

Co do królika to dobry pomysł, własnie go rozjaśniam.

No a oczy to ona ma oba lewe... dramatos na chwile obecna, ale twardo walczę. Staram się zrobić jej mordkę raczej upiorną, więc tak sobie myślę, że bielmo na oczach może być w miarę na miejscu, tylko jeszcze jakoś z tymi powiekami coś muszę zrobić.

pzdr
m
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Gildor

Post by Gildor »

Cześć.
Podoba mi się oszczędność kolorów na tej typiarce. Szkoda,że wygląda trochę jak zombi :/ Mimo wszystko nadał bym jej nieco życia.
Jak będziesz wklejała coś nowego to możesz cyknąć fotkę na tle podstawki? Jestem niezmiernie ciekaw jak to razem wygląda :wink:
Image
Marta

Post by Marta »

Gildor, mówisz i masz:D
Ala na podstawce. Na chwilę obecną nie będę przy niej nic więcej dłubać, ale jeszcze jej nie skleiłam. Dam jej trochę odetchnąć i za parę dni spojrzę świeższym okiem, żeby dopracować ewentualne szczegóły.
No chyba, że wytkniecie mi jakieś babole, których nie widzę.

ImageClick to see full-sized image

pzdr
m
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Rentall

Post by Rentall »

mam wrazenie ze na podstawce jest za duzo kolorów w stosunku do figurki, albo w druga strone, na figurce za malo w stosunku do podstawki.
Marta

Post by Marta »

Rentall wrote:mam wrazenie ze na podstawce jest za duzo kolorów w stosunku do figurki,
No bo teren jest jak najbardziej realny, a jej się zeszło i tak jakby straszy :twisted: :twisted:

A tak serio to możesz mieć rację;] Muszę nabrać trochę dystansu do tej pracy.

pzdr
m
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
KeraM

Post by KeraM »

Alicja malowana nie w pięć ni w dziesięć .
Rentall wrote:mam wrazenie ze na podstawce jest za duzo kolorów w stosunku do figurki, albo w druga strone, na figurce za malo w stosunku do podstawki.
Mam takie samo zdanie,podstawka jest bardziej kolorowa od Alicji.Tutaj grzyby ....Tutaj kolorowe coś na ziemi,a tu nagle zombie Alicja....eee no nie za bardzo ona tu pasuje.Pomiędzy podstawką a figurką jest oooooooooooogromna przepaść. :|

Pozdrawiam,
KeraM
....Why do we fall? So we can learn to pick ourselves up.
Gildor

Post by Gildor »

A moim zdaniem jest świetnie. Tzn wszystko ok jeśli chciałaś oddać inność tej młodej laseczki.
Zgodzę się z kolegami po części bo światło wydaje się mocniej padać na nią niż na resztę... może by ją tak jakoś uspokoić i przy okazji ożywić? *:>

*-w sensie kolorki
Image
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

:bonk:
Warning!! Wnimanie !!

stoisz na krawędzi zrobienia czegoś bardzo niesamowitego albo zwalenia efektu ...

masz teraz typową kompozycje z elementami atutowymi
i tak
możesz teraz podkreślić wyjątkowość Alicji poprzez jeszcze większe przerysowanie kolorystyki "tła" (podstawki) - w sposób "promieniujący" - zimno i czarno biało w okolicy Alicji a wręcz przegrzane kontrasty im dalej od niej

inna bajka to zrobienie z tego "nocnego" widoczku - Ania juz coś podobnego zrobiła z Alicja z Hasslefre

a jescze inny .. um widziałaś Prince of Piersia - Warior Within ? - tam był Dahaka - i oz "zjadał" kolor z obrazu jak sie pojawiał - pomyśl o takim efekcie ??
"GOOD RACK CAN MAKE A DONKEY ATTACK LION"
https://maru.worldblogcafe.com/
Image
Post Reply