[PL] WARSZTAT IRKUCKA - Dark Angel Champion

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Post Reply
Eliash

Post by Eliash »

fajnie:) podoba mi sie kolor pancerza:) ale... wszystko sie jakos zlewa, łancuchy, zbroja ten papirus z przodu i z tyłu... nie wiem czy tak mialo być... możnaby troche je zrożnicowac, zeby nie byly wszystkie praktycznie takie same:P i tlyko do tego mam zastrzeżenia:P
IRKUCK

Post by IRKUCK »

hehe cos jest chyba w tym co piszesz ;D ale chcialem zeby chaplain byl jasny "w bieli" i nie taki smutny czarny jak kazdy chaplain :P
....::::Dar Makabere Tanza Des Vampires:::....
Image
kacpero

Post by kacpero »

pomysl bardzo dobry, gorzej z realizacja.. najlepiej wyszedl chyba pancerz choc w wielu miejscach (zwlaszcza w okolicach nitow) mozna by pokkusic sie o glebsze/bogatsze cieniowanie..
na dodatek - o czym wspomnial juz Eliash - wiekszosc elementow zlewa sie ze soba.. gladkosc przejsc w kilku miejscach pozostawia wiele do zyczenia (najbardziej widoczne na bolterze)..
ocene calosci w moim odczuciu najbardziej zaniza podstawka.. wyglada tak jakby sie Tobie po prostu nie chcialo :/
no coz.. Tw pomysl na ta figurke ma z cala pewnoscia spory potencjal i klimat.. niestety niestaranna realizacja troche zepsula efekt..
Stop competing with others. Start competing with yourself.
Image
MiSiU

Post by MiSiU »

Ja muszę się zgodzić z uwagami odnośnie monotonii kolorów. Orzełki, łańcuchy i inne detale możnaby zrobić w innym kolorze, bo tak jak teraz wygląda bardziej na pomnik, niż na kolesia na polu walki.
Do not underestimate the power of stupid people in large numbers...
Image
Eliash

Post by Eliash »

cieniowanie i kolor pancerza są okej:):) jest jasny i wyglada dobrze:) tlyko niektore elementy sa do siebie za podobne:P
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

[PL] WARSZTAT IRKUCKA

Post by Slawol »

Aj aj aj... Hmm...

Kaptur... No, raczej "nie", a na pewno nie taki ;)Szanuję pomysł i inwencję, ale nie widzi mi się ten element akurat. Ani kolor, ani kształt, a tak szczerze - wygląda dla mnie, jak hip-hopowy :D Czaszka-głowa pod nim za to jest udana :)

Sama kolorystyka jest bardzo nietypowa i niespotykana i dlatego... podoba mi się bardzo, bo jak się okazuje, model wygląda w tych barwach naprawdę nieźle :) Od razu skojarzył mi się z Deathwingiem ;) Podzielam zdanie odnośnie zlewania się większości elementów, ale myślę, że tylko łańcuchy powinny być w srebrnym NMM i wtedy już by się odznaczały od reszty. Papirusy mogłyby być również jaśniejsze i też by wystarczyło. No i może skrzydła z trupem na napierśniku...

Natomiast zupełnie nie trafia do mnie zielony bolter. Zielona rękojeść za to tak :) No i trochę za dużo tam jest jednakowego NMM-u (zarówno w jednym, jak i w drugim trzymanym elemencie), może chociaż taśma amunicyjna mogłaby być troszkę inna? :)

Pieczęcie podobają mi się, zawsze uważałem ten detal za bardzo wdzięczny do malowania i urozmaicający figurki do WH40k. Klejnoty również przyciągają wzrok i ładnie się błyszczą.

Podstawka też dość odważna, jak na temat modelu, ale wyszła dobrze, również mi się podoba. Szczególnie ta woda ze szlamem, czy co to jest :) A co to za brązowe plamy na kamieniu? Wycieki jakieś, czy jak to odbierać?

Tak w podsumowaniu napiszę, że technicznie model w Twoim stylu i wykonaniu, natomiast kolorystyka powinna przekonać innych, że nie zawsze należy malować tak, jak jest w codexach, tylko tak, jak chcemy, bo często wychodzi to po prostu lepiej :)

W tym przypadku - poza wymienionymi szczegółami - jestem "za" :D

Pozdrawiam
Sławol
Demi_morgana
Chest of Colors
Chest of Colors

RE: [PL] WARSZTAT IRKUCKA

Post by Demi_morgana »

fajny, byłby jeszcze fajniejszy gdyby nie kaptur :)
Image

Hobby blog

Katoliku uważaj!
Rentall

Post by Rentall »

mnie sie podoba, choc brakuje troche cieni wokol nitow, troche za bardzo sie zlewaja niektore elementy, no i kaptur, pomysl super, ale wyglada jak polarowy :P taki puszysty hehe ogolnie pomysl bardzo fajny na pomalowanie :)
kacpero

Post by kacpero »

a mi sie wlasnie kaptur podoba, mimo ze prosty dodaje figurce niepowtarzalnego klimatu ;) w ogole duzym plusem jest sam pomysl na figurke i nietypowe podejscie :)
Stop competing with others. Start competing with yourself.
Image
IRKUCK

Post by IRKUCK »

dzieki za wytkniecie bledow :) faktycznei moglem cos zrobic cos kolo tych nitow :/
Kaptur moze i jest polarowy :P ale chcialem zeby byl bardziej bialy a zbroja podchodzila pod kosciana :P
Moze powinienem powychodzic jeszcze z innych kolorow niz to zrobilem...
tasma do naboi, zgadza sie mogla by byc inna za bardzo sie zlewa...
co do podstawki to chcialem zeby kontrastowala w stosunku do modelu ( oczywiscie wyszyly moje umiejetnosci w robieniu podstawek :P) a ten wyciek to raczej mial byc jako zabrudzenie podstawki ktore juz bylo :)
faktycznie moze za duzo zlotego NMM a za malo srebrnego NMM ale to w koncu koles z HQ :P :)
....::::Dar Makabere Tanza Des Vampires:::....
Image
Post Reply