[PL] WARSZTAT IRKUCKA - Dark Angel Champion
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
-
Eliash
pomysl bardzo dobry, gorzej z realizacja.. najlepiej wyszedl chyba pancerz choc w wielu miejscach (zwlaszcza w okolicach nitow) mozna by pokkusic sie o glebsze/bogatsze cieniowanie..
na dodatek - o czym wspomnial juz Eliash - wiekszosc elementow zlewa sie ze soba.. gladkosc przejsc w kilku miejscach pozostawia wiele do zyczenia (najbardziej widoczne na bolterze)..
ocene calosci w moim odczuciu najbardziej zaniza podstawka.. wyglada tak jakby sie Tobie po prostu nie chcialo :/
no coz.. Tw pomysl na ta figurke ma z cala pewnoscia spory potencjal i klimat.. niestety niestaranna realizacja troche zepsula efekt..
na dodatek - o czym wspomnial juz Eliash - wiekszosc elementow zlewa sie ze soba.. gladkosc przejsc w kilku miejscach pozostawia wiele do zyczenia (najbardziej widoczne na bolterze)..
ocene calosci w moim odczuciu najbardziej zaniza podstawka.. wyglada tak jakby sie Tobie po prostu nie chcialo :/
no coz.. Tw pomysl na ta figurke ma z cala pewnoscia spory potencjal i klimat.. niestety niestaranna realizacja troche zepsula efekt..
Stop competing with others. Start competing with yourself.

-
Eliash
[PL] WARSZTAT IRKUCKA
Aj aj aj... Hmm...
Kaptur... No, raczej "nie", a na pewno nie taki ;)Szanuję pomysł i inwencję, ale nie widzi mi się ten element akurat. Ani kolor, ani kształt, a tak szczerze - wygląda dla mnie, jak hip-hopowy
Czaszka-głowa pod nim za to jest udana 
Sama kolorystyka jest bardzo nietypowa i niespotykana i dlatego... podoba mi się bardzo, bo jak się okazuje, model wygląda w tych barwach naprawdę nieźle
Od razu skojarzył mi się z Deathwingiem
Podzielam zdanie odnośnie zlewania się większości elementów, ale myślę, że tylko łańcuchy powinny być w srebrnym NMM i wtedy już by się odznaczały od reszty. Papirusy mogłyby być również jaśniejsze i też by wystarczyło. No i może skrzydła z trupem na napierśniku...
Natomiast zupełnie nie trafia do mnie zielony bolter. Zielona rękojeść za to tak
No i trochę za dużo tam jest jednakowego NMM-u (zarówno w jednym, jak i w drugim trzymanym elemencie), może chociaż taśma amunicyjna mogłaby być troszkę inna? 
Pieczęcie podobają mi się, zawsze uważałem ten detal za bardzo wdzięczny do malowania i urozmaicający figurki do WH40k. Klejnoty również przyciągają wzrok i ładnie się błyszczą.
Podstawka też dość odważna, jak na temat modelu, ale wyszła dobrze, również mi się podoba. Szczególnie ta woda ze szlamem, czy co to jest
A co to za brązowe plamy na kamieniu? Wycieki jakieś, czy jak to odbierać?
Tak w podsumowaniu napiszę, że technicznie model w Twoim stylu i wykonaniu, natomiast kolorystyka powinna przekonać innych, że nie zawsze należy malować tak, jak jest w codexach, tylko tak, jak chcemy, bo często wychodzi to po prostu lepiej
W tym przypadku - poza wymienionymi szczegółami - jestem "za"
Pozdrawiam
Sławol
Kaptur... No, raczej "nie", a na pewno nie taki ;)Szanuję pomysł i inwencję, ale nie widzi mi się ten element akurat. Ani kolor, ani kształt, a tak szczerze - wygląda dla mnie, jak hip-hopowy
Sama kolorystyka jest bardzo nietypowa i niespotykana i dlatego... podoba mi się bardzo, bo jak się okazuje, model wygląda w tych barwach naprawdę nieźle
Natomiast zupełnie nie trafia do mnie zielony bolter. Zielona rękojeść za to tak
Pieczęcie podobają mi się, zawsze uważałem ten detal za bardzo wdzięczny do malowania i urozmaicający figurki do WH40k. Klejnoty również przyciągają wzrok i ładnie się błyszczą.
Podstawka też dość odważna, jak na temat modelu, ale wyszła dobrze, również mi się podoba. Szczególnie ta woda ze szlamem, czy co to jest
Tak w podsumowaniu napiszę, że technicznie model w Twoim stylu i wykonaniu, natomiast kolorystyka powinna przekonać innych, że nie zawsze należy malować tak, jak jest w codexach, tylko tak, jak chcemy, bo często wychodzi to po prostu lepiej
W tym przypadku - poza wymienionymi szczegółami - jestem "za"
Pozdrawiam
Sławol
-
Demi_morgana
- Chest of Colors

RE: [PL] WARSZTAT IRKUCKA
fajny, byłby jeszcze fajniejszy gdyby nie kaptur 
a mi sie wlasnie kaptur podoba, mimo ze prosty dodaje figurce niepowtarzalnego klimatu
w ogole duzym plusem jest sam pomysl na figurke i nietypowe podejscie 
Stop competing with others. Start competing with yourself.

dzieki za wytkniecie bledow
faktycznei moglem cos zrobic cos kolo tych nitow :/
Kaptur moze i jest polarowy
ale chcialem zeby byl bardziej bialy a zbroja podchodzila pod kosciana 
Moze powinienem powychodzic jeszcze z innych kolorow niz to zrobilem...
tasma do naboi, zgadza sie mogla by byc inna za bardzo sie zlewa...
co do podstawki to chcialem zeby kontrastowala w stosunku do modelu ( oczywiscie wyszyly moje umiejetnosci w robieniu podstawek
) a ten wyciek to raczej mial byc jako zabrudzenie podstawki ktore juz bylo 
faktycznie moze za duzo zlotego NMM a za malo srebrnego NMM ale to w koncu koles z HQ

Kaptur moze i jest polarowy
Moze powinienem powychodzic jeszcze z innych kolorow niz to zrobilem...
tasma do naboi, zgadza sie mogla by byc inna za bardzo sie zlewa...
co do podstawki to chcialem zeby kontrastowala w stosunku do modelu ( oczywiscie wyszyly moje umiejetnosci w robieniu podstawek
faktycznie moze za duzo zlotego NMM a za malo srebrnego NMM ale to w koncu koles z HQ