[PL] a co Ana porabia?

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Wojto

Re: [PL] a co Ana porabia?

Post by Wojto »

Oj tam :P .Skrzydełka wyglądają fajnie , z tymi obrazeczkami itp.Całą figurka prezentuje się świetnie :clap: .

By the way gdzie wy kupujecie te figurki :P ?

Pozdrawiam
Zbuduj z nami nową lepszą ePolske
kacpero

Post by kacpero »

w jamie?
Ana wrote:A co byś dodał Kacpero do podstawki?
moze cos co oddawaloby jakis element historii ktora chcialas zawrzec w figurce ;) ?
Stop competing with others. Start competing with yourself.
Image
przemosz.

Post by przemosz. »

Pozna ale zawsze cos:)Mega prace, najbardziej podoba mi sie dobor kolorow i swietny kontrast!!!!Panowie i Panie uczccie sie!!Nie ma kontrastu , nie ma figuraska.
Ana
Painting Mum
Painting Mum

Post by Ana »

kacpero wrote:
moze cos co oddawaloby jakis element historii ktora chcialas zawrzec w figurce ;) ?
Eeeeee jakoś mętna rada :P Zgadzam się, ale nic mi nie przychodzi do głowy.

Przemosz, dziękuję :)
-- Ańa

Image
jackert
(Forum newbie)

Post by jackert »

...co do podstawki, mocno barwny zmieszany z błotem kwiat o dziwnych kształtach....:)
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

no, to już jakiś dość konkretny pomysł...
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
kacpero

Post by kacpero »

Ana wrote:
kacpero wrote:
Eeeeee jakoś mętna rada :P Zgadzam się, ale nic mi nie przychodzi do głowy.
no coz, to Twoja wizja.. wlozylas w nia tyle roznych watkow ze nie chcialem sie wtracac i jej zaburzac ;)
ale jezeli mam podrzucic jakis pomysl to moze warto byloby zrobic jakis murek i na nim umiescic grafitti (zamiast na skrzydelkach)? to taki pomysl na szybko..
Stop competing with others. Start competing with yourself.
Image
Ana
Painting Mum
Painting Mum

Post by Ana »

Pomalowałam Mirandę dla Mirandy :dance:
Nie mogłam wcześniej jej Wam pokazać, żeby nie popsuć niespodzianki.

Miałam dwie wytyczne. Pierwsze to wzorować się na prawdziwej sukience Mirandy ... nie wiem, czy wypada ją tu pokazywać :?

więc się powstrzymam.
Wzory na kiecce nie były zachęcające by ją zrobić, ale pomysł podarunku ujął mnie.

A II pomysł dotyczył klimatu podstawki i to już mogę ujawnić :)

ImageClick to see full-sized image

Miłego oglądania i zapraszam do dyskusji:

ImageClick to see full-sized image
-- Ańa

Image
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

oryginalną kieckę niektórzy widzieli... :roll:
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

Owszem, wzorek na kiecce zdecydowanie nie był zachęcający, pamiętam. Widzę, że trochę odbiegłaś od oryginału, ale wcale to nie znaczy, że wyszło gorzej - nie, nie, absolutnie!

Zacznę tym razem od podstawki - uważam, że jest to jedna z najlepszych mini-dioramek jakie do tej pory zrobiłaś. Serio. Nie jest przeładowana, nie jest surowa (chyba malowałaś kamień tym razem), za to świetne "obsiana" roślinnością!. Jednym słowem - bajer. I nawet brzegi naokoło nie są zapaćkane ;) Jedynie kolor kartek mógłby być taki, jak tych dodanych na fotce oryginalnej.

A jeśli chodzi o figurkę... Kiecka na wielki plus, improwizacja i własne pomysły często się sprawdzają. Piękne kwiatki i dodatki :mrgreen: Może ciut ciut za bardzo różowo jest, a za mało czystej czerwieni - ale to pewnie wina prawdziwej kiecki na zdjęciu i stąd porównanie.

Skóra jest bardzo dobra, cieniowana, zgaszona gdzie trzeba i złamana fioletami i różem - też gdzie trzeba i komponuje się dzięki temu z całością.

I ja również nie pozostanę Ci dłuższy i z samą pochwałą nie zostawię ;)

Nie podobają mi się włosy... 99%. Są tak pomalowane, że przypominają mi zwyczajnie drewniane deski - zwłaszcza z tyłu :oops: Myślę, że to "wina" rozdzielania włosów tymi czarnymi kreskami... No tak mi się skojarzyły od razu. Widok od przodu - nad prawym ramieniem - przypomina mi za to wew. stronę drewnianej tarczy... Wiesz, zawsze robiłaś włosy mimo wszystko "złączone/gęste/bujne", a kosmyki dopiero rozdzielałaś przy końcach, symulując efekt rozwiania przez wiatr, czy coś w tym stylu. A tutaj normalnie są całe "płaty/deski" odznaczone... Wiem, że być może taka rzeźba, ale chyba można by to malowaniem ukryć... Najlepszym fragmentem jak dla mnie jest tylko moment nad czołem, również nad lewym okiem te bliki chyba niepotrzebne, a przynajmniej nie takie mocne... :think:

I to w sumie wszystko z krytyki. Całość jest świetna! :clap:
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
Post Reply