[PL] warsztat olkkkkka

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Ana
Painting Mum
Painting Mum

Re: [PL] warsztat olkkkkka

Post by Ana »

Ja jestem zachwycona świeżym podejściem do malowania złotego NMM - IMHO udany eksperyment!
Jest to coś nowego i wcale nie musi przypominać klasycznego pozłacanego elementu. Każdy świat ma swoją technologię i własne surowce. Określenie więc tych elem. jako złoty NMM jest więc dla mnie uproszczeniem na potrzeby konwersacji.

Srebrnemu NMM brakuje jeszcze cienia, musisz znaleźć kolor, który będzie dla Ciebie wygodny w malowaniu jako jego dopełnienie. To jest indywidualna sprawa, a że Twoje własne próby wychodzą Ci rewelacyjnie, to nie będę nic od siebie sugerować, żeby nie tłumić w Tobie kreatywności. Daj znak, jeśli będziesz potrzebował sugestii :)
-- Ańa

Image
olekkkkk

Post by olekkkkk »

mahon wrote:widac ze umiesz i widac, ze nie chcesz tego wykorzystac.
To brzmi prawie jak oskarzenie :wink: , dlatego mi sie napisalo to z krytyką.

Moje eksperymenty z NMM nalezy bardziej rozumiec jako probe zmalowania czegos akceptowalnego, niz szukanie nowych rozwiazan. W kazdym razie dzieki Ana za propozycje pomocy, chetnie skorzystam jesli pojawia sie problemy :) .

Czas na kolejnego "figurka"
ImageClick to see full-sized image

Zdjecia nog i podstawki tego jack'a wrzucilem w charakterze WiP'ow na jednym z forow o Warmaszynie. Przed chwila sprawdzilem jak dawno temu pomalowane byly te elementy. Wniosek - siedmiomiesieczne przerwy w malowaniu jednego pamperka to nie jest dobry pomysl :P .
"Oddychanie jest bardzo ważne przy malowaniu figurek, jeśli malarz nie oddycha to robi się siny"
Bohun

Post by Bohun »

:clap: Świetne odcienie na pancerzu. Doskonałe światło. Oświetlenie jack'a (z przodu) to jak dla mnie najlepsza część modelu. Bardzo fajne są też te tekstury weathering'u.

Tyle tylko, że nie wszędzie je namalowałeś, co jest dość dziwne. Zadrapania są zbyt surowe, zbyt czyste IMHO. Nie widać na nich żadnych zabrudzeń, które widnieją na innych elementach pancerza.

Popracowałbym też nad krwią. Jest zbyt płaska, i może trochę połysku by dobrze zrobiło :D

................

Poczekaj... to znaczy to jest jeszcze WIP czy już gotowy model, bo jeśli WIP to ma to sens 8)

Tak czy siak naprawdę dobra robota :clap:
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

a mi się bardzo bardzo podoba! ciekawy styl, ciekawe spojrzenie na światłocień. malowanie czyste, a zarazem postarzone!

bomba :WOW:
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
olekkkkk

Post by olekkkkk »

Figurka jest skonczona.

Jesli dobrze rozumiem, to piszac tekstura weatheringu masz na mysli chropawo-porowata powiezchnie pancerza tam gdzie przyciemnialem bialy zielonym?
Jezeli o to chodzi to te dziurki sa tam gdzie sa, poniewaz ja ich nie malowalem, po prostu odlew byl taki, a nie ingerowalem w to, bo fajnie wygladalo.

Krew na zywo blyszczy sie odpowiednio i nie jest jednokolorowa, na focie swiatlo sie niefortunnie odbilo.

Zadrapania rzeczywiscie troche za ubogie.

Troche mnie podstawka drazni, moze nie w najblizszej przyszlosci, ale chyba cos z nia zrobie.
"Oddychanie jest bardzo ważne przy malowaniu figurek, jeśli malarz nie oddycha to robi się siny"
kacpero

Post by kacpero »

malowanie super, bardzo mi sie podoba.. oryginalna kolorystyka i udany weathering.. ale ta pozycja figurki.. "khador tanczy na lodzie..? (wyglada troche jakby sie poslizgnal) ;)
Stop competing with others. Start competing with yourself.
Image
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

masz rację! on tańczy i lodu tez nie brakuje! :lol:
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Szary

Post by Szary »

Kurcze, coraz fajniejsze prace sie tutaj na forum pojawiaja. Aż nutka zazdrości zaczyna chwytać za serce :roll:
Bardzo mi się podoba podejście do tej pracki - wszystkie pobrudzenia i cieniowanie. Bardzo fajne :clap:
Szary

Image
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

mahon wrote:masz rację! on tańczy i lodu tez nie brakuje! :lol:
tylko ciekawe jak on spiewa... :think:

swietna praca!
Image
szczurek_

Post by szczurek_ »

Dla mnie bomba :metal:

Pancerz (kolor i sposób cieniowania ) bardzo mi się podobają :) Krew tez jest dobra -patrzcie 2 fota ,prawa łapa :) taka jest w realu ? Jeżeli tak to super :)
Jedynie kominy (czarna cześć) i podstawka mi trochę nie pasza :wink: Dla mnie syta 8,5 :D w skali coolmini .

p.s-ten jack to do jakiej armii ? (jakis link ?)
Image
Post Reply