[PL] GD Polska 2009

Informacje i dyskusje o imprezach związanych z malowaniem - specjalnie dla rodaków :)
Gildor

Re: [PL] GD Polska 2009

Post by Gildor »

Powiem Wam Panowie (i Panie) ,że jak na tego typu konkursy zjedzie się trochę malarzy studyjnych, ebayowych lub tych którzy reprezentują wyższy poziom od przeciętnego Kowalskiego to wydaje mi się, że frekwencja na historiconie zacznie spadać xD
Poziom pójdzie w górę o 200%.
Kurcze wielka szkoda, że GW zostawiło Polaków na lodzie mimo wszystko swoją pracę zacznę bo jeszcze nie mam. Może uda się coś zorganizować to będę miał na przyszłość :mrgreen:
Image
sea.man
Chest of Colors
Chest of Colors

Post by sea.man »

aby podejść konstruktywnie do tematu "nowy konkurs malarski" musimy określić kilka rzeczy:
1. czego oczekujemy od takiego nowego konkursu?
2. co się nam podobało w na konkursach malarskich na których byliśmy? co warto z nich zapożyczyć?
3. czym nasz konkurs miałby się wyróżniać od innych? albo czy w ogóle musi?
4. jak i gdzie rozreklamować?
5. co trzeba zrobić, aby taki konkurs malarski się odbył? jakie zadania?
6. określenie kosztów

strasznie dużo pracy i jeszcze większa odpowiedzialność.
miniatures painted:
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
szczurek_

Post by szczurek_ »

Ja bym proponował coś w deseń słoneczników :wink: (na początek oczywiście później można rozwijać ...) .Nie będzie only GW i chamskiej poprawności politycznej to już coś ... Ja już zacząłem szykować "śmiechową" figurkę .Zawsze mi coś takiego po głowie chodziło ,a na GD raczej by nie przeszło :wink:
Myślę ,że po odwołaniu GD taki alternatywny konkurs miałby szansę bytu ...80% malarzy którzy szykowali się na GD ,nie ma finansowej możliwości wyjechania na zagranicznego demona ... Znaczna część zaczęła/skończyła jakieś prace ,a chęć wystartowania na jakimś konkursie jest dość duża (tak sądzę) .Jeżeli na tym konkursie pojawi się spora liczba dobrych prac ,nie problem będzie rozreklamować konkurs na zagranicznych forach itp. (oczywiście można napisać o zabraniu GD bla bla bla itp. :wink: ) .Kasa wiadomo jest konieczna ...Ja bym widział nieduże wpisowe (zwolnic mozna np: uczestników YB lub do jakiegoś wieku 15 czy 17 lat).
Z nagrodami myślę ,że też aż tak wielkiego problemów by nie było .Sklep w zamian za jakąś pomoc w postaci figsów na nagrody ,stałby się się sponsorem (wiadomo uwzględniany we wszelkich informacjach na temat konkursu ,jakieś plakaty czy ulotki coś można pomyśleć) .

Takie na szybko przemyślenia bo czasowo ... :)
Image
sea.man
Chest of Colors
Chest of Colors

Post by sea.man »

Ja bym widział nieduże wpisowe (zwolnic mozna np: uczestników YB lub do jakiegoś wieku 15 czy 17 lat).
Popieram pomysł.
miniatures painted:
KreoL

Post by KreoL »

Ja proponuje taki konkurs połączyć z jakimiś wykładami/prelekcjami, pokazami i warsztatami pod okiem organizatorów i gości z kraju i ew zagranicznych jak by jakiś miał ochote przyjechać. Myśle, że coś takiego wpłyneło by dość znacznie na frekwencje i prace w nastepnych latach. Bo czegoś takiego poprostu nie ma u nas organizowanego.
Gildor

Post by Gildor »

zwolnic mozna np: uczestników YB lub do jakiegoś wieku 15 czy 17 lat).
Szczurek świetny pomysł :mrgreen:
Chociaż i tak każdy kto jeździł na turnieje to płacił za wejściówę więc można by było płacić połowę żeby nie było, że młodzi tylko biorą :lol:
Fajnie by było zrobić kategorię dla niepełnoletnich.
Myślę, że nazwa GOLDEN DEMON odstrasza nie których ludzi gdyż jest to dość prestiżowy konkurs i nie którzy wychodzą z założenia że skoro i tak nic nie wygrają to po co się trudzić.
W naszym przypadku nazwa byłaby inna i jest szansa, że poszłoby na to więcej osób.
Image
Demi_morgana
Chest of Colors
Chest of Colors

Post by Demi_morgana »

Gildor wrote:W naszym przypadku nazwa byłaby inna i jest szansa, że poszłoby na to więcej osób.
SILVER DEVIL? :razz:
Image

Hobby blog

Katoliku uważaj!
szczurek_

Post by szczurek_ »

Inny fajny pomysl to mozliwosc wystawienia pracy przez posrednika ;) Wiadomo jak to jest ...praca ,uczelnia czy inne zdazenia losowe ... Wypadnie nam cos akurat w ten dzien i lipa ,a tak mozna jeszcze ... :)

Ja bym poszedl dalej (chociaz wiem ,ze z tym byloby ciezej od strony technicznej) tzn. mozliwosc przysylania prac na adres podany przez organizatorow :wink: Na konto mozna by przelewac wpisowe + za paczke powrotna :wink: Frekwencja dzieki temu na pewno wzrosnie .
Image
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

KreoL wrote:Ja proponuje taki konkurs połączyć z jakimiś wykładami/prelekcjami, pokazami i warsztatami pod okiem organizatorów i gości z kraju i ew zagranicznych jak by jakiś miał ochote przyjechać. Myśle, że coś takiego wpłyneło by dość znacznie na frekwencje i prace w nastepnych latach. Bo czegoś takiego poprostu nie ma u nas organizowanego.
kiedykolwiek organizujemy jakies spotkania to zawsze jest przynajmniej szansa wspolnego malowania, a zazwyczaj tez pokazy w wykonaniu zaproszonych gosci. tak tez bylo na ostatnim GD.
szczurek_ wrote:Inny fajny pomysl to mozliwosc wystawienia pracy przez posrednika ;) Wiadomo jak to jest ...praca ,uczelnia czy inne zdazenia losowe ... Wypadnie nam cos akurat w ten dzien i lipa ,a tak mozna jeszcze ... :)

Ja bym poszedl dalej (chociaz wiem ,ze z tym byloby ciezej od strony technicznej) tzn. mozliwosc przysylania prac na adres podany przez organizatorow :wink: Na konto mozna by przelewac wpisowe + za paczke powrotna :wink: Frekwencja dzieki temu na pewno wzrosnie .
Ale to zabija towarzyski aspekt imprezy, bo wiele osob pojdzie na latwizne i zamiast sie bujac na miejsce po prostu podesle prace - a przez to na miejscu beda tylko organizatorzy i prace. No i gdzie tu frajda? Chyba ze dla kogos wazna jest wlasnie wygrana, a nie jak dla mnie - aspekt towarzyski i integracyjny takiej imprezy.
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
sea.man
Chest of Colors
Chest of Colors

Post by sea.man »

mahon wrote:Ale to zabija towarzyski aspekt imprezy, bo wiele osob pojdzie na latwizne i zamiast sie bujac na miejsce po prostu podesle prace - a przez to na miejscu beda tylko organizatorzy i prace. No i gdzie tu frajda? Chyba ze dla kogos wazna jest wlasnie wygrana, a nie jak dla mnie - aspekt towarzyski i integracyjny takiej imprezy.
Tutaj zgodzę się z Mahoniem, odbieram takie imprezy jako okazję do poznania ludzi. Dodatkowo fajnie byłoby nauczyć się nowych technik malarskich, tak było rok temu i kilka rad które usłyszałem stosuję do dzisiaj.

Aby podjąć takie wyzwanie chyba musimy się zorientować czy jest na taki konkurs zapotrzebowanie. Tutaj na forum panuje optymizm (na szczęście :) ), ale jak jest z innymi ludzmi, którzy nie należą do CoC a np. byli rok temu?
W zeszłym roku GD był organizowany łącznie z Grand Tournament. Zakładam, że tej imprezy też nie będzie. Więc część graczy ma wolny termin w swoich napiętych kalendarzach. Czy chcielibyśmy, aby zachować taką połączoną imprezę?

Ile kosztowało wejście na PGA? Każdy musiał zapłacić wejściowe, atrakcji było może trochę więcej, ale i tak każdy z nas miał jeden cel - GD. Nawet 50% ceny tego biletu chyba nie byłoby przegięciem.

O ile dobrze pamiętam, to pierwszy GD odbył się w wynajętej sali gimnastycznej. Jak to się sprawdziło?

CzM.
miniatures painted:
Post Reply