[PL] WARSZTAT SZAREGO

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Demi_morgana
Chest of Colors
Chest of Colors

Post by Demi_morgana »

mi tam jak zawsze podobają się Twoje prace - i to bardzo :)
mogłbyś podzielić się sekretem malowanie czerwieni? walcze teraz z modelem gdzie dominuje ten kolor i chcę popchnąć prace do przodu :think:
Image

Hobby blog

Katoliku uważaj!
kacpero

Post by kacpero »

fajne fajne.. solidna robota.. podstawka mi troche nie styka ale skoro to model na zamowienie to nie ma sie co czepiac..
miecz to NMM czy RMM?
Stop competing with others. Start competing with yourself.
Image
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

[PL] WARSZTAT SZAREGO

Post by Slawol »

Ładnie, Przemku, ładnie :clap:

Bardzo bogata kolorystyka, o wiele bardziej mi się podoba, niż "wzór" 'EM. Super czerwień i brązy, aż takie czekoladowe :) Ładnie się to wszystko komponuje. No i ten czarny pancerz Kurta... Super jest!

Technicznie oczywiście praca jest bardzo udana, równa i spójna. Widzę także, że detale są wyraźne, nie to co w moim przypadku ;) Aha, taki błękitnawy poblask miecza mi trochę nie pasuje, wolałbym wycieniowaną, czystą stal. No i te żółte wstęgi trochę za ostre, ale to moje takie tam gderanie ;)

No, a co do fotek - Mahoń daje jeszcze podstawkę pod figurkę, taki postumencik, żeby nie "wisiała" w powietrzu na kolorowym tle :mrgreen: Ciemna fotka ładnie wygląda pod względem artystycznym, natomiast ta jasna jest wyraźniejsza. I tyle :)
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
Szary

RE: [PL] WARSZTAT SZAREGO

Post by Szary »

@Irkuck
Dzięki :) Tak się pogubiłem w tej kolorystyce, że prawie w ostatniej chwili prawie bym przemalował ten niebieski pancerz na czarny :D

@Demi
Spasiba! Miło mi.
Czerwony w moim wydaniu to żadna filozofia:
- podkład Dark Flesh
- Dark Flesh 60% + Blood Red 40%
- cienie Regal Blue i mieszanka Scorched+Czarny
- Dark Flesh 20% + Blood Red 80%
- to co wyżej + pomarańcz
- to co wyżej + Bleached Bone

Wszystko oczywiście tak poglądowo i mniej więcej. Mam nadzieję, że ci jakoś pomoże.

@Kacpero
Dzięki:) Miecz, jak i cała figura, jest w metalikach. Tutaj akurat taki a`la NMM, czyli chyba RMM?

@Sławol
Masz zupełną rację co do fotek i wstążek! Ale miecz mi się podoba :P Choć nic to z naturalnością wspólnego nie ma, to jak NMM się po prostu "podoba" ;)

Dzięki za komentarze.
Szary

Image
DEMON_COLOR

Post by DEMON_COLOR »

piękny model 8)

wszystko mi się tu podoba ;) lubię twoją staranność malowania. Gdybym nie był takim narwańcem sam pewnie bym siedział tyle i dłubał przy jednym modelu :roll: ale jakos nie starcza mi cierpliwości :P
Żałuję tylk jednego - że w tym modelu zamiast zwykłych metalików nie użyłeś NMM :cry: :cry: :cry:
Wtedy byłby naprawde zajebiaszczy model :D A tak jest tylko świetny ;)
Jak juz pisałem na CMON moje ulubione cześć tego modelu to płascz i miecz. Intensywne, kolorowe i poprostu ładne :D

przydały się te korki u mnie nie ?? :D :D :D 8) :roll: hahaha

D_C
Szary

Post by Szary »

Zdradzę coś więcej z poprzedniego WIPa. Zdjęcia są prześwietlone nieco, ale lepsze zrobię dopiero jak skończę całość. Na razie jestem mocno niezadowolony z czarnej zbroi, ale dopiero jak skończę wierzchowca jeszcze raz przemyślę przemalowanie tego elementu:

ImageClick to see full-sized image
Szary

Image
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

Bardzo podoba mi się buzdygan, no i naramiennik na pierwszej fotce. Z innych ujęć czarny pancerz wygląda mniej przekonywująco. Poza tym trochę dużo się jak na mój gust dzieje na tym modelu, żebym mógł się dokładniej do niego odnieść. Pióra bardzo dobre, naturalne. Twarz udana. Co do reszty jeszcze jakoś tego nie widzę...
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

[PL] WARSZTAT SZAREGO

Post by Slawol »

True, buzdygan jest bardzo ładny, no i czapka z piórami są świetne! :clap: Twarz ładna, na resztę jeszcze poczekam, ale wszystko, co mogę "na teraz" powiedzieć, to: ekstra kolorystyka i tonacja odcieni. Twój styl ewoluuje znów, a przynajmniej tak mi się wydaje :) Naturalne kolory zaczynają się pojawiać, poprzecinane na przykład żółtymi wstążkami ;)
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
Przemas

Post by Przemas »

klasa!
no, Przemek widze ze wypracowujesz swoj styl w kierunku `EM :).
ten wip-ek bardzo mi sie podoba. juz na tym etapie model jest bardzo "czysty", kolorki nasycone - idealna praca na fotke do katalogu. fajnie wyszly piora, czacha z tylu, bardzo podoba mi sie odcien czerwieni na czapce - zdradzisz co to?
pancerz wydaje mi sie ze nie bedzie wymagal przemalowania a jedynie korekty - niektore elementy wg mnie potrzebuja ostrzejszego (jasniejszego) krawedziowania, a na niektorych trzeba troche zmniejszyc krechy - sa za grube (np. nakolannik).
jedyny element ktory poki co mi nie pasuje to niebieska szmata i klepsydra. same w sobie sa spoko pomalowane, ale jakos mi nie graja. zwlaszcza ten niebieski jakis z innej bajki... ale to moze sie zmienic podczas ogarniania calosci.
Demi_morgana
Chest of Colors
Chest of Colors

Post by Demi_morgana »

mi tam podoba sie wszystko :)
Image

Hobby blog

Katoliku uważaj!
Post Reply