[Pl] Zardzewialy Eljot

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Eljot

Post by Eljot »

no jak w WD pokazywali ze wycisniete w styrodurze to wiesz... nie ma zmiluj, wyciskaj :wink:

mysle ze to zalezy co ma ten stol przedstawiac i w jakiej knwencji ma byc zrobiony. Fantasy czy SF... czy droga ziemna, czy betonowa... pomyslow i rozwiazan jest wiele Demi
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

[Pl] Zardzewialy Eljot

Post by Slawol »

Wy to macie parę do tych makiet... Kolejna udana produkcja i - tak jak poprzednicy zauwazyli - bardziej zroznicowana :) Mi tam sie podoba, jak sam kiedy robilem cos malutkiego, to sie namachalem, wiec przy makiecie tych rozmiarow wysilek jest o wiele wiekszy! Duze uznanie z mojej strony :D
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
Demi_morgana
Chest of Colors
Chest of Colors

RE: [Pl] Zardzewialy Eljot

Post by Demi_morgana »

@Eljot: moze i wiele ale ja w robieniu drog doswiadczenia mam mniej niz nasi polscy drogowcy... :?
Image

Hobby blog

Katoliku uważaj!
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

hi hi, pamietam ten artykul z WD :)
Image
Demi_morgana
Chest of Colors
Chest of Colors

Post by Demi_morgana »

a moze masz ten numer gdzies w domowym zaciszu? moze gdzies obok skanera? :whistle:
Image

Hobby blog

Katoliku uważaj!
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

musialbym poszukac. odezwe sie jak znajde
Image
Demi_morgana
Chest of Colors
Chest of Colors

Post by Demi_morgana »

:mrgreen:
Image

Hobby blog

Katoliku uważaj!
Eljot

Re: [Pl] Zardzewialy Eljot

Post by Eljot »

Slawol wrote:Wy to macie parę do tych makiet... Kolejna udana produkcja i - tak jak poprzednicy zauwazyli - bardziej zroznicowana :)
Wy to znaczy kto?
:D
... a co do zroznicowania to po to zamieszczam zdjecia by uslyszec przede wszystkim czego brakuje, co zmienic i co jest zle...

@Demi a ja mam artykul z WD jeszcze sprzed 2000 roku z cyklu jak zrobic sobie fajny stol do Epica za "malo" funtow :D
A co do twojego stolu to jakis chyba marudny jestes. Napisz jak chcesz cos wiecej o tym stole to moze uda mi sie cos doradzic konkretnego

a tu linki gdyby ktos chcial zobaczyc wiecej szczegolow powyzszych makiet

krasnoludzka "wystawka"
https://www.jotte.com.pl/warforgephotos/ ... ?album=108

zestaw makiet do wh40k
https://www.jotte.com.pl/warforgephotos/ ... ?album=106
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

[Pl] Zardzewialy Eljot

Post by Slawol »

Eljot wrote:Wy to znaczy kto? :D
No Ty i Vazhyl, nie? ;) Cos tam sie udziela przy tych makietach chyba? Chyba ze sie pogubilem...

Pewnie, dawaj fotki do oceny, ale dla mnie makieta przed wszystkim powinna byc konsekwenthna - mam tu na mysli nie tylko spojnosc kolorystyczna, ale takze uksztaltowane terenu i jak gdyby sposob umieszczenia "realizmu", czyli wszystkiego: roslinnosci, zlomu, budynkow, czegokolwiek... No i oczywiscie odpowiednie potraktowanie "pogodowe" i czasowe materialow, ktore w rzeczywistosic reaguja roznie, ze wzgledu na swoja specyfike.

Moze to i banaly, ale latwo wylapac zimowa makiete, na ktorej zieleni sie ostry zywoplot albo pustynne tereny Afryki, po ktorych biegaja zajace :D Mniej wiecej o to mi chodzi, a Twoje ("Wasze" ;)) prace z reguly w calosci sa wykonane w jednym tonie, wiec dobrze sie je oglada i sa wlasnie takie "konsekwentne". Natomiast zaglebianie sie w szczegoly nastepuje pozniej, gdy juz pierwsze "ochy i achy" zejda z czlowieka - widac cos niedomalowane, czegos moze brakowac, tu cos nie tak polamane, a tam w ogole powinny karaluchy jeszcze biegac ;)

Dlatego po wysypie ostro zniszczonych i zardzewialych makiet ta krasnoludzka jest mila dla oka odskocznia :) I po prostu w calosci mi sie podoba i nic bym w niej nie zmienial :)

O, to chyba chcialem powiedziec :D
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
Demi_morgana
Chest of Colors
Chest of Colors

Re: [Pl] Zardzewialy Eljot

Post by Demi_morgana »

Eljot wrote: @Demi a ja mam artykul z WD jeszcze sprzed 2000 roku z cyklu jak zrobic sobie fajny stol do Epica za "malo" funtow :D
A co do twojego stolu to jakis chyba marudny jestes. Napisz jak chcesz cos wiecej o tym stole to moze uda mi sie cos doradzic konkretnego
wiec konkretnie chcialbym zobaczyc skan w/w artuklu u siebie na skrzynce pocztowej a poza tym linki do zdjec z fajnymi epic'owymi stolami :razz:
Image

Hobby blog

Katoliku uważaj!
Post Reply