[PL]Diping-O co kaman wg.Przema i Szmajsona.

Jak ktoś osiągnął ten efekt? A jak ja bym mógł to zrobić?
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

troche nie widac szczegolow i detali. nie wiem na ile to wina zdjecia, ale tym razem efekt srednio zadowalajacy, nawet jak na table-top
Image
IRKUCK

Post by IRKUCK »

BTW chyba Irkuck ma sprawdzac malowanie na masterze w lublinie
Zgadza sie 8) :D Będzie pewnie znowu to ciężkie kilka godzin oceniania :D

Nawiązując do tematu, teraz zastanawia mnie jak oceniać takie malowanie czy sam efekt czy prace włożona w malowanie ręczne modeli ?
Ja mam swoje zdanie na ten temat z doświadczenia :P a wy co sadzicie ? :)
....::::Dar Makabere Tanza Des Vampires:::....
Image
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

sam efekt.
po pierwsze, to nie konkurs malarski, tylko jedna z kategorii punktacji na turnieju. Uzycie zaawansowanych technik moze byc uwzglednione w 'prawdziwym' konkursie. Moze byc, bo mnie na przyklad lata kolo tylka, czy malarz uzywal akryli czy plakatowek, glazowal czy wrzucil figse do puszki z farba.
Jesli ktos potrafi osiagnac dobry efekt (zarowno wizualnie, jak i technicznie!) pedzlem do scian i lakierem do drewna, to czemu go za to karac?
Image
Ana
Painting Mum
Painting Mum

Post by Ana »

tak jest, zgadzam się z Namelessem :)
Na turnieju ta ocena jest ważna w kryteriach czy miło się gra z taką armią, czy raczej bez klimatu ...
Nie jest ważne co gracz zrobił, że jego armia uprzyjemnia wizualnie grę. Ważne, że uprzyjemnia :D

Efekt na driadach fajny, i drewniane elementy godne pozazdroszczenia, ale gdybym miała je obok, to zaraz podmalowałabym listki, czy szkieleciki ... tak żeby nie zlewały się wszystkie elementy w jedną bryłę.
-- Ańa

Image
kacpero

Post by kacpero »

podobnie jak Ana uwazam ze domalowanie kilku detali nie zaszkodziloby figurkom :D a tak poza tym to niezle Wam idzie ten dipping ;)
Stop competing with others. Start competing with yourself.
Image
Mira

Post by Mira »

Pozwolicie, ze odswieze troche temat...

Wlasnie po latach przerwy zamierzam wrocic powoli do malowania i ta technika bardzo ciekawie wyglada.
Czy ktos probowal tego z bejca na bazie wody (akryl) ?
Szary

Post by Szary »

Widzialem efekty na armii znajomego. Zacieki, slabe krycie, ogolnie slaby efekt. Za ten sam czas wolalbym zainwestowac w prace z washami GW. Ale nie bedzie to tak szybkie jak lakierobejca.
Szary

Image
Post Reply