[PL] Pracownia Galharena, czyli powrót Jedi [15.03.13 BSB ]
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
-
illusionrip
- Sonny Crockett
Witam, oto wip mojego nowego elfa
W przerwie malowania oddzialu dragon princes postanowilem pomalowac go jako test kolorkow i przygotowanie formy na prace GDemonowa.
Co myslicie?
Click to see full-sized image
Co myslicie?
Click to see full-sized image[PL] Pracownia Galharena, czyli malowania ciag dalszy...
To elf mage z Mordheimu, nie?
Bardzo mi sie figurka podoba, natomiast kolory... No, takie "Twoje", czyli jasne, zywe
Taka jaskrawa kolorystyka moze i mu wyjdzie na dobre, zobaczymy, jak to sie bedzie mialo potem wszystko ze soba
Poki co - podoba mi sie, freehandy duzo dodadza tej figurce, bo sama z siebie nie ma zbyt wielu detali i trzeba troche podciagnac jej atrakcyjnosc umiejetnym malowaniem 
Purupura jest super, blekit mniej mi podchodzi, ale zobaczymy, co bedzie dalej
Purupura jest super, blekit mniej mi podchodzi, ale zobaczymy, co bedzie dalej
RE: [PL] Pracownia Galharena, czyli malowania ciag dalszy...
o ile sam model mi sie bardzo podobal, to jakos nie pasuja mi na nim te kolory...
same freehandy tez jakos do mnie nie trafiaja - moze subtelniejsze i drobniejsze, ale za to gesciej umieszczone wzorki pasowalyby mi bardziej?
na razie troche mi zalatuje Slaaneshem. nie zeby to bylo zle, ale jakos bardziej bym go widzial w naturalnych, stlumionych kolorach - moze dlatego ze wyglada mi jak Jedi?
same freehandy tez jakos do mnie nie trafiaja - moze subtelniejsze i drobniejsze, ale za to gesciej umieszczone wzorki pasowalyby mi bardziej?
na razie troche mi zalatuje Slaaneshem. nie zeby to bylo zle, ale jakos bardziej bym go widzial w naturalnych, stlumionych kolorach - moze dlatego ze wyglada mi jak Jedi?
-
Nameless
- The Better Choice

mi niczym nie zalatuje (slaanesh zarezerwowal jakies kolorki dla siebie?), ale kolorystyka istotnie nietrafiona...pizamkowa, rzeklbym 
przejscia chyba zbyt gwaltowne, jesli myslisz o gd.
przejscia chyba zbyt gwaltowne, jesli myslisz o gd.
moze nie zarezerwowal, ale jakos z niektorymi mi sie kojarzy. co nie jest zle, tylko w odniesieniu do modeli GW wywoluje jakies tam skojarzenia. elfa widzialbym po prostu w bardziej wiarygodnej kolorystyce.
orka tez sie zwykle nie maluje na czerwono - nie zeby bylo to zle, ale jakas konwencja ulatwia odbior pracy.
no i mysle, ze taka kolorystyka chyba nie ulatwilaby mu GDowania... ale moze sie myle.
orka tez sie zwykle nie maluje na czerwono - nie zeby bylo to zle, ale jakas konwencja ulatwia odbior pracy.
no i mysle, ze taka kolorystyka chyba nie ulatwilaby mu GDowania... ale moze sie myle.
Mnie sie kolory nie kojarza, ale ja siÄ? nie przywiÄ?za??am do ??wiata GW, ani nie patrze przez skrzywienie gracza.
Ale mam mieszane uczucia do tych tkanin. Wzory z jednej strony zespajaja, a z drugiej wprowadzaja taka sama monotonie, jak w przypadku gladkiej tkaniny. Jakims drobiazgiem powinny sie te dwa ciuchy roznic. Moze jakis haft herbowy na dole tuniki? Na razie to wyglada jak niewinna pr??ba FH.
Podoba mi sie poczatek, ale nie powinienes zostawiÄ? tej tkaniny tak jak jest teraz.
Dzialaj i rob przejscia w jakosci "brzuchowej"
P.S. IMHO postawiles na dobry model. Ma potencjal i pole do popisu.
Ale mam mieszane uczucia do tych tkanin. Wzory z jednej strony zespajaja, a z drugiej wprowadzaja taka sama monotonie, jak w przypadku gladkiej tkaniny. Jakims drobiazgiem powinny sie te dwa ciuchy roznic. Moze jakis haft herbowy na dole tuniki? Na razie to wyglada jak niewinna pr??ba FH.
Podoba mi sie poczatek, ale nie powinienes zostawiÄ? tej tkaniny tak jak jest teraz.
Dzialaj i rob przejscia w jakosci "brzuchowej"
P.S. IMHO postawiles na dobry model. Ma potencjal i pole do popisu.
Model jest ciekawy i kolorystyka dobra, zobaczymy jak dalej bedzie wygladac

tylko troche dziwnie wygladaja FH, ale pewnie jeszcze nad nimi troche posiedzisz i bedzie dobrze
tylko troche dziwnie wygladaja FH, ale pewnie jeszcze nad nimi troche posiedzisz i bedzie dobrze