space ziom...hihihi... pancerz w kroku ma oczywiscie obnizony?
[PL] WARSZTAT IRKUCKA - Dark Angel Champion
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
-
Nameless
- The Better Choice

RE: [PL] WARSZTAT IRKUCKA
spoznilem sie i wszystko juz zostalo powiedziane 
heh no ja też przegapiłam moment gdzie można by coś dodać :shifty:
Dla mnie najfajniejsze rzeczy to:
kamyczki - 1. miejsce za uroczy bursztynowy kolor i wykonanie
wstążka - 2. miejsce za element ożywienia jaki wprowadza, wiarygodną zmianę w światłocieniu dzięki czemu wygląda IMHO wiarygodnie i również jest tym wystarannionym fragmentem
czaszka - 3. miejsce za oczka i ładne przejścia
Koncept fajny (co już i inni pochwalili) ale malować umiesz precyzyjniej
Dla mnie najfajniejsze rzeczy to:
kamyczki - 1. miejsce za uroczy bursztynowy kolor i wykonanie
wstążka - 2. miejsce za element ożywienia jaki wprowadza, wiarygodną zmianę w światłocieniu dzięki czemu wygląda IMHO wiarygodnie i również jest tym wystarannionym fragmentem
czaszka - 3. miejsce za oczka i ładne przejścia
Koncept fajny (co już i inni pochwalili) ale malować umiesz precyzyjniej
A ja będę wredny i powiem tylko dwie rzeczy:
1. bardzo podoba mi się pomysł, a w wykonaniu zwłaszcza klejnocik nad głową
2. nie podoba mi się brak zróżnicowania odcieni bieli, oraz niezbyt staranne malowanie
więcej nie napiszę, bo się gniewam, że tak potraktowałeś nity
1. bardzo podoba mi się pomysł, a w wykonaniu zwłaszcza klejnocik nad głową
2. nie podoba mi się brak zróżnicowania odcieni bieli, oraz niezbyt staranne malowanie
więcej nie napiszę, bo się gniewam, że tak potraktowałeś nity
nawet kapturek sie pod to podciaga ... niestety jest fe ...
Za to zbrojka jest po prostu fajowa - ten kolor jest boski tylko potrzeba tu zroznicowania wsrod innych elementow (to tak samo jak z moim wampirsonem ^^" tez "zlalem go w 1 calosc")... no i podstawka taka no fe - iestety - ogolem pomysl fajny ale chyba na szybciocha byla robiona
Za to wroce do wczesniejszych prac - bardzo podoba mi sie ten tenczak na dysku ... super praca !!
Za to zbrojka jest po prostu fajowa - ten kolor jest boski tylko potrzeba tu zroznicowania wsrod innych elementow (to tak samo jak z moim wampirsonem ^^" tez "zlalem go w 1 calosc")... no i podstawka taka no fe - iestety - ogolem pomysl fajny ale chyba na szybciocha byla robiona
Za to wroce do wczesniejszych prac - bardzo podoba mi sie ten tenczak na dysku ... super praca !!
Wziąłem do siebie ostatnie rady i jest kolejny chaplain tym razem na plecaku 
Click to see full-sized image
a jak ktoś chciałby sobie poklikać oceny to zapraszam na CMON
Click to see full-sized imagea jak ktoś chciałby sobie poklikać oceny to zapraszam na CMON
Moze tak glupio zaczynac od tego co mi sie nie podoba ale pierwsza rzecza jaka mi sie rzucila w oczy jest wewnetrzna strona rekawicy z pierwszego zdjecia ... z jednej strony dociagniete kolorki do nitow z drugiej tak jakby cos mialo byc ale czegos zabraklo ... kolejna to ta skalka cos mi w niej niepasuje - trudno mi powiedziec co ale z jednej strony fajna z innej taka troche niepasujaca - moze to wina tych wiorkow kokosowych GW (czy co to tam imituje snieg) ?? i ostatnia sprawa ... podstawka dookola powinna zostac machnieta czarna farba bo zostal drajbrasz ze skalki na brzegu i sa w pewnych miejscach przebarwienia...
Ale te uwagi to drobnostki wobec calej pracy.
Teraz przejde do milszych rzeczy czyli tego co mi sie podoba ...
pancerz bardzo fajny i odcien i cieniowanie
nmm rzuca sie w oczy i ladnie sie komponuje
szmaticzki fajnie pomalowane (moze troche za "grube" szlaczki imitujace literki)
pochwa
na gnata 
no a tak podsumowujac to praca bardzo fajna i wybijajaca sie (moze troche miejscami za duzo tego zlotego nmmu ale przy tak jasnym pancerzu malowanie np czach na trupi bialo mijaloby sie z celem
)
tyle odemnie pozdro -> ocena wyklikana
Ale te uwagi to drobnostki wobec calej pracy.
Teraz przejde do milszych rzeczy czyli tego co mi sie podoba ...
pancerz bardzo fajny i odcien i cieniowanie
nmm rzuca sie w oczy i ladnie sie komponuje
szmaticzki fajnie pomalowane (moze troche za "grube" szlaczki imitujace literki)
pochwa
no a tak podsumowujac to praca bardzo fajna i wybijajaca sie (moze troche miejscami za duzo tego zlotego nmmu ale przy tak jasnym pancerzu malowanie np czach na trupi bialo mijaloby sie z celem
tyle odemnie pozdro -> ocena wyklikana
-
MartiusMarsGradivus
znasz już moje zdanie ale chce sobie nabić posta więc...
zajefajny zloty nmm na tej lasce za to jakoś tak średnio podoba mi sie ten power fist na prawej łapie tak jakby niezbyt płynne przejście co do podstawki to nie lubię połączeń trawa-śnieg za to te wszystkie skrzydełka i inne złote elementy są świetne i widzę ze lepiej potraktowałeś nity niż ostatnio
zajefajny zloty nmm na tej lasce za to jakoś tak średnio podoba mi sie ten power fist na prawej łapie tak jakby niezbyt płynne przejście co do podstawki to nie lubię połączeń trawa-śnieg za to te wszystkie skrzydełka i inne złote elementy są świetne i widzę ze lepiej potraktowałeś nity niż ostatnio
-
Nameless
- The Better Choice

kolorystyka z pewnoscia ciekawa 
widze, ze wziales sobie do serca uwagi o nitach
za wewnetrzna strone power fista minus. to, ze w niektorych innych miejscach zgubila sie plynnosc przejsc, to pal licho, ale tutaj bije to strasznie po oczach.
troche nie rozumiem cieniowania na plecaku (zdjecie 2). kwadratowa czesc cienujesz az do ciemnego brazu, ktorego nie ma w najmniejszej ilosci na cylindrze zaraz ponizej.
podstawka - mnie sie nie podoba. i o ile powyzsze uwagi nie wplywaja mocno na moja ocene tej pracy, to ta podstawka znacznie ja obniza w moich oczach. Skala nie jest 'skalowa', a polaczenie sniegu z tak jasnym kolorem trawki imho niefortunne.
widze, ze wziales sobie do serca uwagi o nitach
za wewnetrzna strone power fista minus. to, ze w niektorych innych miejscach zgubila sie plynnosc przejsc, to pal licho, ale tutaj bije to strasznie po oczach.
troche nie rozumiem cieniowania na plecaku (zdjecie 2). kwadratowa czesc cienujesz az do ciemnego brazu, ktorego nie ma w najmniejszej ilosci na cylindrze zaraz ponizej.
podstawka - mnie sie nie podoba. i o ile powyzsze uwagi nie wplywaja mocno na moja ocene tej pracy, to ta podstawka znacznie ja obniza w moich oczach. Skala nie jest 'skalowa', a polaczenie sniegu z tak jasnym kolorem trawki imho niefortunne.