[PL] Warsztat Gazzy

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Gazza

Post by Gazza »

Oczarowany modelami PrivateerPress nabyłem ostatnio dwa modele , w tym Warlocka Doomshapera. Przyznam się bez bicia, że po dzisiejszych zmaganiach ze skórą Trollkina poddałem się i złożyłem pędzle!! :cry: Jeszcze nigdy wcześniej nie poczułem się tak .... amatorsko jak dziś! Jestem załamany. :dead:
Nie wiem, czy przez niemoc w uzyskaniu rządanej barwy skóry, czy przez zawijającą się końcówkę pędzla - praca szła mi TOTALNIE pod górkę i straciłem wiarę w siebie. Dół, dno i porażka. Człowiek porzuca różne inne projekty, podchodzi z entuzjazmem do pracy, a tu .... zonk! :(
Model zapakowałem do blisterka (poczeka na kąpiel w DOT4 i powrót fascynacji) i jeśli jakoś pozbieram się wewnętrznie do kupy :help: to jako odskocznię zmierzę się z Eldessą Necromancer'ką Reapera - I LOVE THIS MINI! :P
Cold "Strobe Light Network"
Demi_morgana
Chest of Colors
Chest of Colors

Post by Demi_morgana »

"dołek" zdarza sie nawet najlepszym :wink: pamietam ze jak mi sie to ostatnio trafiło na ponad miesiac zwinalem figurki sprzed oczu...* :?

*co prawda wtedy zaczałem bawic sie w papierowe modele
Image

Hobby blog

Katoliku uważaj!
alvarezwawa

Post by alvarezwawa »

luz, ja z PrivaterPress mam to samo:P Ni jak mi nie wychodzi zrobienie tego czego chce - i tak kąpię model juz po raz 3ci ;)
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

no coś ty? jak możesz! do pędzla chłopie! do pędzla :D
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Gazza

Post by Gazza »

Dzięki za pocieszające słowa. Faktycznie poczułem jakoś tak jakby ta figurka nie chciała być pomalowana! Wiem, piszę jka pomyleniec, ale coś w tym i słowach Alvarezwawy musi być. Mam nadzieję, że przy podejściu do Butcher'a of Khardov tak nie będzie i privateery okaża się "normalne".
Tak czy inaczej - dzięki. Wiedziałem, że mogę na Was liczyć. :blackeye:
Pozdrawiam.
Gazza

Post by Gazza »

A to mój ostatni romans. Oczywiście WIP i nie ukrywam, że miło by było gdybyście podrzucili jakieś tipsy co do dalszej kolorystyki. :curtain: Nie żebym nie miał kompletnie pomysłu, ale wiecie, co "dwie" głowy to nie jedna.
Aha, fotki wyszły jakieś ciemniejsze niż rzeczywistość więc to co widzicie jest nieco jaśniejsze w realu.
Pzdr!
ImageClick to see full-sized image
IRKUCK

Post by IRKUCK »

skora calkiem niezle wyglada :) plaszczyk jest troche za ceimny (ale to chyba wina fotki) a co kolorow zastosowalbym jakies srebrne i zlote kolory :)
....::::Dar Makabere Tanza Des Vampires:::....
Image
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

na razie ciemno i przez to trudno dać dobrą radę :(
istotka czerwona (ciemno) albo czarna
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Demi_morgana
Chest of Colors
Chest of Colors

Post by Demi_morgana »

mysle ze płysk na ustach (nawet bardzo ciemnych) dobrze by jej zrobił :)
poza tym jak juz wspomniano - praca na chwile obecna strasznie ciemna
Image

Hobby blog

Katoliku uważaj!
Gazza

Post by Gazza »

Że co na ustach?! :think: :D
W realu jest jaśniej, zapewniam. Z drugiej strony - jako necromancerkę nie planuję jej zbyt "oczojebnej" więc ..... sami zobaczycie w sobotę. :)
Post Reply