[PL] Wroclawskie malowanie

Informacje i dyskusje o imprezach związanych z malowaniem - specjalnie dla rodaków :)
RaV

[PL] Wroclawskie malowanie

Post by RaV »

Witam!

Chciałbym spróbować zorganizować imprezę, zawiązana z modelarskim aspektem naszego hobby (bitewniaków of course) we Wrocławiu. W Poznaniu coś takiego się udało, więc myślę, że wspaniale byłoby spotkać się, wymienić poglądy i oczywiście razem pomalować.

Jak by to miało wyglądać (imho):

Na miejsce spotkania nadałby się chyba najlepiej jakiś sklep, a konkretnie mam tu na myśli Pracownię Fantastyczną (sfan) ze względu na dobrą lokalizację, łatwy dojazd i przede wszystkim chyba najlepsze warunki do malowania (pracownia to najjaśniejszy sklep we Wrocławiu). Prawdopodobnie nie będzie też problemu z załatwieniem takiego spotkania z ?władzami? :D sklepu.

A teraz jak to sobie wyobrażam jeżeli chodzi o organizację:

Każdy przyjeżdża/przychodzi ze swoimi farbami, pędzlami, figurkami do malowania i do pokazywania też. Siadamy sobie razem przy 1/2/3 stołach (w zależności od ilości chętnych do pracy) i malujemy gadamy, wymieniamy poglądy. Fajnie byłoby spiknąć w jednym miejscu i czasie jakąś większą ilość wrocławskich malarzy.

Jeżeli chodzi o czas to najlepsza do tego celu byłaby chyba któraś sobota stycznia/lutego, także termin jest jak najbardziej do ustalenia.

Co o tym myślicie? Czy są jacyś wstępnie chętni ludzie?

Pozdrawiam,
Rafał :)

PS. Chciałbym na końcu zaznaczyć, że żywcem zerżnąłem ten pomysł z Poznańskiej inicjatywy grupy Chest of Colors i spóły :P .
mahon
Super Villain
Super Villain

RE: [PL] Wroclawskie malowanie

Post by mahon »

hahaha :D
POWODZENIA! takie inicjatywy są bardzo potrzebne :)
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Kuczek

RE: [PL] Wroclawskie malowanie

Post by Kuczek »

Ja się z chęcią pojawię jak będzie to po 16.02 :)
RaV

Post by RaV »

A więc jest data pierwszego spotkania, będzie to 3 luty godzina 11. O bytności kolejnych spotkań zdecyduje to pierwsze :) Po dokładniejsze informacje może się udać tu.

@Kuczek, żywię ogromną nadzieję, że spotkania wypalą i znajdzie się odpowiedni termin po 16 :)

Zapraszam i pozdrawiam,
Rafał
Ana
Painting Mum
Painting Mum

Post by Ana »

Ach aż serce rośnie :D Powodzenia.
-- Ańa

Image
dead

Post by dead »

No niestety pomyslec ze termin tak bliski a tak odlegly ... Bede we wrocławiu ale od 5-6.02 do 9.02 wiec jak zobaczylem topic to pomyslalem o fajnie ale widac nie fajnie :D wczesniej nie mam jak pozniej nie mam jak :D (ah ta sesja :P). Tylko pozostaje mi zyczyc wam powodzenia - szkoda ze nie bede czescia tego pierwszego spotkania ale mowi sie trudno (w ciagu 1 dnia pewno zrobilbym spora czesc kolejnego pegaza :P).
RaV

Post by RaV »

Pozwolę sobie zrelacjonować wam pokrótce nasze małe spotkanie. Co prawda nie zjawił się tłum, ale w porywach było nas nawet 8 osób. :) Udało nam się trochę pomalować, a jeszcze więcej pogadać o najróżniejszych rzeczach (w tym o Mordheim, które właśnie rodzi się we Wrocławiu).

Szkoda, ze niektórzy nie przynieśli swoich akcesoriów i nie mogli pomalować z nami :/

All in all spotkanie było warte organizowania i być może będą następne (w miarę chęci na przyjście, lub może chociaż warsztaty). Dostaniecie też fotki, żeby zobaczyć czego możecie zazdrościć :P

ImageClick to see full-sized image
Dopiero się rozkładamy, przy stole zabawę rozpoczynają od lewej Mateusz (aka Empty) i Adrian

Obok w Lotrowej kampanii ważą się losy Śródziemia

A w Pracowni jak zwykle tłumek, szkoda, że nie chcieli malować :/

Spotkanie się rozkręca, od lewej Mateusz, Uldor oraz nasz młodszy anonimowy artysta (niestety zapomniałem zapytać o jego godność :) )

Od lewej Mateusz, Neo, Andrzej oraz Uldor

Neo z Mateuszem raz jeszcze

A teraz część naszych wypocin:
Na pierwszy ogień mój nowy commander ultrasów (za radą Mahonia próbowałem zrobić efekt światła padającego z góry :) )

Krasnoludy Mateusza (lotrowy i midnorski, niezłe porównanie krasi :P )

Imperialny lord Uldora, przywódca mordheimowej bandy

To by było na tyle.

Pozdrawiam,
Rafał
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

no no no... widzę, że się tam u was dzieje! :clap:

(ps - ciekawie z tym oswietleniem to wyglada ;) )
-- Mahoń

Image

Ana
Painting Mum
Painting Mum

Post by Ana »

No i extra :D Kolejne miasto się integruje :!:

Lublin ... czy jest ktoś z Lublina na forum? Tam to jest dopiero zagłębie malarzy :shock:
-- Ańa

Image
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

:lolsign: co za pytanie? Irkuck? Eliash? Romek? :D
-- Mahoń

Image

Post Reply