Chciałbym spróbować zorganizować imprezę, zawiązana z modelarskim aspektem naszego hobby (bitewniaków of course) we Wrocławiu. W Poznaniu coś takiego się udało, więc myślę, że wspaniale byłoby spotkać się, wymienić poglądy i oczywiście razem pomalować.
Jak by to miało wyglądać (imho):
Na miejsce spotkania nadałby się chyba najlepiej jakiś sklep, a konkretnie mam tu na myśli Pracownię Fantastyczną (sfan) ze względu na dobrą lokalizację, łatwy dojazd i przede wszystkim chyba najlepsze warunki do malowania (pracownia to najjaśniejszy sklep we Wrocławiu). Prawdopodobnie nie będzie też problemu z załatwieniem takiego spotkania z ?władzami?
A teraz jak to sobie wyobrażam jeżeli chodzi o organizację:
Każdy przyjeżdża/przychodzi ze swoimi farbami, pędzlami, figurkami do malowania i do pokazywania też. Siadamy sobie razem przy 1/2/3 stołach (w zależności od ilości chętnych do pracy) i malujemy gadamy, wymieniamy poglądy. Fajnie byłoby spiknąć w jednym miejscu i czasie jakąś większą ilość wrocławskich malarzy.
Jeżeli chodzi o czas to najlepsza do tego celu byłaby chyba któraś sobota stycznia/lutego, także termin jest jak najbardziej do ustalenia.
Co o tym myślicie? Czy są jacyś wstępnie chętni ludzie?
Pozdrawiam,
Rafał
PS. Chciałbym na końcu zaznaczyć, że żywcem zerżnąłem ten pomysł z Poznańskiej inicjatywy grupy Chest of Colors i spóły

Click to see full-sized image