[PL] Mydlo do pedzli
-
Monk
[PL] Mydlo do pedzli
Tak jak w temacie - co moglibyście polecić z produktów dostępnych w Polandii (najlepiej z możliwością zakupu przez internet) jeśli chodzi o specyfik do czyszczenia pędzelków? Zakupiłem komplet Winsor & Newtona Series 7 i żal mi tych pędzlków zmasakrować szybko
. Proszę jedynie o rady "fachowe", posty o tym że kranówka wystarczy nic mi nie dadzą bo mam inne przeświadczenie nieco.. Z góry dzięki.
-
Demi_morgana
- Chest of Colors

RE: Mydlo do pedzli
witam na forum 
masz moze na mysli jakis szczegolny rodzaj farby? zauwazyłem ze niektóre niszcza pedzle bardziej niz inne, wiec sam chetnie bym sie czegos dowiedzial na temat "mydła" bo tak na prawde po raz pierwszy słysze o takim specyfiku...
masz moze na mysli jakis szczegolny rodzaj farby? zauwazyłem ze niektóre niszcza pedzle bardziej niz inne, wiec sam chetnie bym sie czegos dowiedzial na temat "mydła" bo tak na prawde po raz pierwszy słysze o takim specyfiku...
-
illusionrip
- Sonny Crockett
personnaly for my brushes serial 7 i use a regular milky soap..it's enough...do not buy an expensive one...it's useless
ja sięzgadzam z Illusionripem - mydło albo szampon, nawet z odżywką
(skoro dobry do włosów, to czemu nie do pędzli?) ja używałem i sobie chwalę
-
Monk
Demi - z produktów tego typu rządzi ponoć:
https://www.greatart.co.uk/MASTER%20S%20BRUSH%20SOAP.htm
Z tym że, niestety, nie mam pojęcia gdzie u nas w kraju można je dostać
. O zwyczajnym mydle już słyszałem, tak samo o szamponie z odżywką, ale szukam czegoś ekhm profesjonalnego przygotowanego z myślą o pędzelkach. Widziałem tego typu stuff na allegro, sprzedają sklepy kosmetyczne, ale niewypróbowanego nic nie chce używać bo doraźnie może spełniać swoją funkcję, ale boje się co może się okazać po długotrwałym użyciu..
https://www.greatart.co.uk/MASTER%20S%20BRUSH%20SOAP.htm
Z tym że, niestety, nie mam pojęcia gdzie u nas w kraju można je dostać
-
illusionrip
- Sonny Crockett