[PL] Mydlo do pedzli

Jak ktoś osiągnął ten efekt? A jak ja bym mógł to zrobić?
Post Reply
Monk

[PL] Mydlo do pedzli

Post by Monk »

Tak jak w temacie - co moglibyście polecić z produktów dostępnych w Polandii (najlepiej z możliwością zakupu przez internet) jeśli chodzi o specyfik do czyszczenia pędzelków? Zakupiłem komplet Winsor & Newtona Series 7 i żal mi tych pędzlków zmasakrować szybko :). Proszę jedynie o rady "fachowe", posty o tym że kranówka wystarczy nic mi nie dadzą bo mam inne przeświadczenie nieco.. Z góry dzięki.
Demi_morgana
Chest of Colors
Chest of Colors

RE: Mydlo do pedzli

Post by Demi_morgana »

witam na forum :)
masz moze na mysli jakis szczegolny rodzaj farby? zauwazyłem ze niektóre niszcza pedzle bardziej niz inne, wiec sam chetnie bym sie czegos dowiedzial na temat "mydła" bo tak na prawde po raz pierwszy słysze o takim specyfiku... :think:
Image

Hobby blog

Katoliku uważaj!
illusionrip
Sonny Crockett

Post by illusionrip »

personnaly for my brushes serial 7 i use a regular milky soap..it's enough...do not buy an expensive one...it's useless
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

ja sięzgadzam z Illusionripem - mydło albo szampon, nawet z odżywką :lol: (skoro dobry do włosów, to czemu nie do pędzli?) ja używałem i sobie chwalę
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Monk

Post by Monk »

Demi - z produktów tego typu rządzi ponoć:
https://www.greatart.co.uk/MASTER%20S%20BRUSH%20SOAP.htm

Z tym że, niestety, nie mam pojęcia gdzie u nas w kraju można je dostać :( . O zwyczajnym mydle już słyszałem, tak samo o szamponie z odżywką, ale szukam czegoś ekhm profesjonalnego przygotowanego z myślą o pędzelkach. Widziałem tego typu stuff na allegro, sprzedają sklepy kosmetyczne, ale niewypróbowanego nic nie chce używać bo doraźnie może spełniać swoją funkcję, ale boje się co może się okazać po długotrwałym użyciu..
illusionrip
Sonny Crockett

Post by illusionrip »

trust me ....you loose your time and money..take a dove soap with cream and you'll get the same result
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

jeśli uważasz że musisz po prostu zapłacić więcej... to sprzedam ci drogo polecane przez Illusionriupa mydło Dove ;) :lol:

to trochę jak z innymi "profesjonalnymi" produktami - jak np. posypki GW na podstawki, choć piaskiem osiągniesz podobny efekt
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Monk

Post by Monk »

Oki doki, skoro z takim przekonaniem tak twierdzicie to "zazwierzę" ;) Tnx!
Post Reply