[PL] Fotki z Wojennego Mlota 2006
-
Demi_morgana
- Chest of Colors

-
robacek
-
Nameless
- The Better Choice

Skoro byl sedzia, to traktuje jego wypowiedz (czesc o Angliku) jako oficjalne stwierdzenie, a nie opinierobacek wrote:milosz byl jednym z sedziow wiec chyba jego opinia sie liczy:) jest po ang bo myslal ze to ang forum:P a zasady byly takie jak na gd. gw kazalo oceniac prace wg norm gd aby zrobic tak jakby przygotowanie do gd za rok
Spraw Anglika tajemniczego jest wiec chyba wyjasniona
GW kazalo?! Gdyby mnie ktos cos kazal robic podczas sedziowania, to albo bym wykopal na ksiezyc, albo podziekowal za wspolprace. Nawet jesli to przymiarka do GD.
Swoja droga ciekaw jestem, jakie to tajne zasady przekazalo GW i jak konkretnie one sa sformulowane. Wlasnie rozmawiam z Anne Foerster (etatowa malarka Reapera, "autorka" farbek MSP, a takze doswiadczona uczestniczka i sedzina konkursow) nt. metod oceniania prac podczas konkursow na ReaperConach.
-
Przemas
moze jestem ciut idealistamahon wrote:mi tam się zdaje, że wykształciły się różne preferencje i stopnie tolerancji GW:
a co do tego angola najlepiej jak zapytam o to jutro michala lenarczyka
-
robacek
witam znów na prosbe milosza wstawiam jego wpis. miłej lektury:)
Jeszcze raz i po kolei.
Wypowiadam się nieoficjalnie, gdyż nikt do oficjalnego wypowiadania się mnie nie upoważniał - dlatego zaznaczyłem, ze jest to moja własna opinia!
Jeżeli ktoś moje wypowiedzi chce traktować inaczej niż to opisałem to jego prywatna sprawa!
Konkurso było organizowane przez firmę GW, tak wiec wszystko co się na nim działo wyglądało tak jak chciała to firma GW, a nie pojedyncze osoby. Z wszystkimi pytaniami dlaczego cos było, a czegoś nie było proponuje zwrócić się do GW - Szamana!
np. w ostatniej chwili GW wprowadziło kategorię Armia!
Odnośnie regulaminu wydaje mi się że było opisane jakie są kategorie, a nie w jaki sposób figurki będą oceniane - to czy są to kryteria GD czy innego rodzaju nie powinno mieć znaczenia. Uważam, że zamieszczenie takiej notki w regulaminie nic by nie zmieniło i osoby, które chciały zgłosić prace na konkurs nolens volens by je zgłosiły!
Kontrowersyjny dla was Anglik:
Nazwałem go obserwatorem by uprościć sprawę. Jednakże jak słyszę nadal was nie zadowala to wyjaśnienie. Dokładniejsze wyjaśnienie tej kwestii jest następujące: Anglik był sędziom, jednakże nie zmienił właściwie naszych ustaleń uznając je za bardzo dobre. Skończyło się na tym że oglądał tylko prace i wynajdywał wady niektórych figsów (już przez nas znalezione). Nie wiem kto co słyszał i podsłuchiwał (co ładnym zachowaniem nie jest) jednakże definitywnie zdanie anglika rozstrzygnęło właściwie tylko jedno miejsce. A dokładniej 2 modele zostały wrzucone egzekwo na 3 miejsce w kategorii Monster.
p.s.
sorry za poprzedni tekst po angielsku, ale wydawało mi się że jest to całkowicie anglojęzyczne forum.
p.p.s.
Wszelkimi pytaniami proponuje zgłosić się albo do Michała Lenarczyka albo Szamana - będziecie wszystko dokładnie wówczas wiedzieć :
milo
-
Nameless
- The Better Choice

Sorka za opoznienie w odpowiedzi. Odkladalem to na pozniej i zapomnialem 
Milo - wydaje mi sie, ze wyciagasz na nas troche zbyt grube armaty. Pytamy sie, bo chcemy sie dowiedziec kilku rzeczy, a nie udowodnic teorie spisku.
Skoro byles sedzia (o czym poczatkowo nie wiedzialem) to traktuje te wypowiedzi jako prawdziwy obraz sytuacji, a nie czyjes opinie powstale na podstawie pojedynczych zdarzen. O to mi chodzilo, gdy mowilem o "oficjalnosci".
Wiem, ze byla to impreza gw. Tym niemniej, gdyby organizator (jakiejkolwiek imprezy) powiedzial mi, ze mam byc sedzia i stosowac sie do scislych zalecen przy ocenianiu - odmowilbym. Bez przesady oczywiscie, nie jestem fanatykiem
Dlatego tez bylem ciekaw jakie to zalecenia dostali sedziowie na mlotku. Ciekawosc, nic wiecej...
Dzieki za dotychczasowe wyjasnienia.
Milo - wydaje mi sie, ze wyciagasz na nas troche zbyt grube armaty. Pytamy sie, bo chcemy sie dowiedziec kilku rzeczy, a nie udowodnic teorie spisku.
Skoro byles sedzia (o czym poczatkowo nie wiedzialem) to traktuje te wypowiedzi jako prawdziwy obraz sytuacji, a nie czyjes opinie powstale na podstawie pojedynczych zdarzen. O to mi chodzilo, gdy mowilem o "oficjalnosci".
Wiem, ze byla to impreza gw. Tym niemniej, gdyby organizator (jakiejkolwiek imprezy) powiedzial mi, ze mam byc sedzia i stosowac sie do scislych zalecen przy ocenianiu - odmowilbym. Bez przesady oczywiscie, nie jestem fanatykiem
Dzieki za dotychczasowe wyjasnienia.
-
-MattCexwish-
Mogl bym sie dopytac troche konkretniejszych dat i ogolnie... faktow o tym Games Dayu w Warszawie w 2007...?... Ludzie na internationalych Forach i w Mailach sie dopytywuja i nie wiem na przyklad, kiedy tak ogolnie (albo dabrzo dokladnie...
...) bedzie organozowane, ile za wstep, czy Forge World bedzie jak na kadzym Games Dayu, czy beda Trofeja jak na innych Games Dayach (Znaczy Prawdziwe Demony i Slayer Sword...), ile za wstep itd. itd. ...
Domyslam sie, ze trzeba troche odczekac, aby dostac jakie kolwiek informacje, ale coz... sprobojmy....
...
Domyslam sie, ze trzeba troche odczekac, aby dostac jakie kolwiek informacje, ale coz... sprobojmy....
Matt, z tego co wiem mowa była o Golden Demonie, a nie było powiedziane że będzi Games Day.-MattCexwish- wrote:czy beda Trofeja jak na innych Games Dayach (Znaczy Prawdziwe Demony i Slayer Sword...)
a co do "prawdziwych" trofeów to nie, nie będzie. Będą fałszywe
(OCZYWIŚCIE, ŻE ŻARTUJĘ!