ekkhhmm...cisza już ! ! !
( a teraz wszyscy ładnie razem churalnym okrzykiem -
" DZIEŃDOBRY PROFESORZE DEMONIE
 ! )
 ! )  
  -Dzieńdobry!Proszę usiąść na swoich miejscach. Dzisiejszy temat :
PODSTAWKI SKAŁKOWE Z FRAGMENTEM MORZA
 Otwórzcie proszę zeszyty i będziemy notować . A więc:
 Otwórzcie proszę zeszyty i będziemy notować . A więc:KROK PIERWSZY
Mósimy najpierw zaopatrzyć się w następujące materiały(zdjęcie poniżej):
-PODSTAWKA(CHYBA RZECZ NAJWAZNIEJSZA
 )
 )-KOREK(może być od winka
 ale nie taniego bo tam sa plastikowe:D I nie wiem zkąd wiem
 ale nie taniego bo tam sa plastikowe:D I nie wiem zkąd wiem   ?!)
 ?!)-POXILINA
-KLEJ(nie musi być ten co na zdjęciu może być WIKOL - ale ten polecam
bo ma on fajną kosystencje ,dobrze łapie pasek i inne duperele- po
zatem jest przezroczysty )
-TRAWKA MODELARSKA (nie musi być gąbkowa)
-NARZĘDZIA DO MODELOWANIA
 Click to see full-sized image
Click to see full-sized imageKROK DRUGI
Teraz moi mili bierzemy korek ( może on być w różnych postaciach np. jako wielka płyta bądz jak wyrzej wspomniany korek z winka
 ) i modelujemy go nożykiem na kształt skałki. Strzępimy krawędzie żeby nadać naszemu KORKOWI charakter skałki. Nasza skałka nie może zakrywać całej wierzchniej powierzchni podstawki. Musimy pamiętać o tym ,że nnależy jeszcze wyrzeźbić morskie fale . Proponuje by nasza skałka zajmowala 3/4 badz 3/5 powierzchni podstawki. Wymodelowany korek przyklejamy do podstawki.
 ) i modelujemy go nożykiem na kształt skałki. Strzępimy krawędzie żeby nadać naszemu KORKOWI charakter skałki. Nasza skałka nie może zakrywać całej wierzchniej powierzchni podstawki. Musimy pamiętać o tym ,że nnależy jeszcze wyrzeźbić morskie fale . Proponuje by nasza skałka zajmowala 3/4 badz 3/5 powierzchni podstawki. Wymodelowany korek przyklejamy do podstawki. Click to see full-sized image
Click to see full-sized imageKROK TRZECI
Teraz łapiemy się za modelowanie MORSKICH FAL. Z całego bloku POXILINY odcinamy fragment mniej wiecej o grubości 4-5 ml. Wiadomo - mieszamy ( tylko otem nie pchać paluchów do buzi bo nie chce żeby mnie rodzice ścigali, że im dzieci potrułem
 ) do uzyskania jednolitej barwy. Przyklejamy do podstawki ( w miejscu na to przeznaczonym:)  nie tam gdzie nam się chce
 ) do uzyskania jednolitej barwy. Przyklejamy do podstawki ( w miejscu na to przeznaczonym:)  nie tam gdzie nam się chce   ) i modelujemy urzywając do tego łopatki dentystycznej bądz nożyka. Niech wasze ruchy będą szybkie i zdecydowane. Pamiętajmy , że fala rozpryskująca sie o skały to coś nieokreślonego . WIęc dajcie się ponieść fantazji ( ale niezabardzo żeby zostało troche miejsca na figurkę jak już skonczycie
 ) i modelujemy urzywając do tego łopatki dentystycznej bądz nożyka. Niech wasze ruchy będą szybkie i zdecydowane. Pamiętajmy , że fala rozpryskująca sie o skały to coś nieokreślonego . WIęc dajcie się ponieść fantazji ( ale niezabardzo żeby zostało troche miejsca na figurkę jak już skonczycie   ) Poxilina schnie około 10 min ! Trzeba sie pośpieszyć
 ) Poxilina schnie około 10 min ! Trzeba sie pośpieszyć 
Click to see full-sized imageKROK CZWARTY
Teraz jak juz mamy wszystko ładnie wymodelowane( jeszcze raz powtórze - umyś rece po tym świństwie) możemy malować. Do malowania farb proponuje użyć następujących kolorów :
GW -MIDNIGHT BLUE - MIDNIGHT BLUE+ICE BLUE - ICE BLUE - ICE BLUE+WHITE - WHITE
Do pomalowania skałki proponuje następujące kolory:
BESTIAL BROWN -SNAKEBIT LEATHER - VOMIT BROWN -BLEACHED BONE - WHITE
Oczywiscie DRYBRUCHE ! Ale przy falach proponuje dość mokrym pędzlem i dużo farbki ! A skałke jak ktoś chce to można się pobawić w normalne mokre malowanie
 Ja bym polecał bo lepszy efekt.
 Ja bym polecał bo lepszy efekt. Click to see full-sized image
Click to see full-sized imageKROK PIĄTY
No to już jesteśmy na finiszu
 Teraz pozostaje nam przykleić figurke ładnie do podstawki i posypac gdzie niegdzie TRAWKOM ( ale nie takął do palenia
 Teraz pozostaje nam przykleić figurke ładnie do podstawki i posypac gdzie niegdzie TRAWKOM ( ale nie takął do palenia   
   ) Zwykłą , modelarską
 ) Zwykłą , modelarską  I NIE MALOWAC TAKICH ŚLACZKÓW BO TO MÓJ ZNAK FIRMOWY
 I NIE MALOWAC TAKICH ŚLACZKÓW BO TO MÓJ ZNAK FIRMOWY   WYMYŚLCIE SOBIE COŚ!
  WYMYŚLCIE SOBIE COŚ!I do następne LEKCJI!

Psujesz moje babskie szyki
 Psujesz moje babskie szyki   

)
)