[PL] Pracownia Galharena, czyli powrót Jedi [15.03.13 BSB ]

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
sea.man
Chest of Colors
Chest of Colors

Re: [PL] Pracownia Galharena, czyli malowania ciag dalszy...

Post by sea.man »

Kurde straszna roznica w poziomach i stylu malowania pomiedzy wojakami a tym szandarowym. Tamten NMM, szaty w kolorze purpury a oni normlane metaliki, w innym kolorze a cala reszta na zolto-niebiesko.
Moim zdaniem ta armia nie bedzie spojnie wygladala.
miniatures painted:
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
Grish

Post by Grish »

Elf z wielki mieczem super. Bardzo podoba mi się niebieski na zbroi. Za to oczy wydają się mieć ten sam kolor co ta zbroja właśnie. IMO trochę nie pasuje :)
Galharen

Post by Galharen »

Przy okazji jakiegos turnieju zrobię zdjęcie moich oddziałów i sami zobaczycie co pasuje a co nie;)
Moim zdaniem herosi muszą się wyróżniać.

Przy okazji, jaki kolor włosów pasowałby do bsb? Bo jakos nie moge się zdecydować.
Najlepiej jakiś ciemny (czarny?), myślę, że dobrze by to wygladalo ze świecącą zbroją, ale czy znowu nie będzie wyglądal za bardzo jak dark elf?
Image
Gildor

Post by Gildor »

Zwyklaczką na moje oko przydałyby się jakieś mocniejsze cienie. Wyglądają na lekko wypłowiałych. :)
Image
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

Ten pierwszy elf to cały Galharen: NMM, błyskotki i niebieskie, świecące oczy :)

Sztandar jest wielki i poza tym, co powiedział Namaless, to szmata mogłaby być bardziej pofałdowana... Chyba że będzie, to się nie czepiam.

Za to oddział może być i ładny, ale teraz niewiele da się powiedzieć, bo zdjęcie małe. Czysto i dokładnie na pewno jest, a i widzę chyba włócznika z baaardzo starej "metalowej" edycji, tego pierwszego z prawej - to chyba również "front rank spearman", aye? Starocie, miałem takich kiedyś, przyznaję :D
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
Galharen

Post by Galharen »

To jest metalowy włócznik z rydwanu z 6ed ;) Kiedys się grało na 4 rydwanach, wiec mi ci panowie zostali. Uzupełniam szeregi modelami, ktore mam, a mam slabość do starych metali, wiec jeszcze chętniej przewertowałem stare pudelka;)
2 łucznikow(których chyba nie widać dobrze) jest jeszcze z 5 edycji, mam takich jeszcze dwóch, ale pomalowanych przez starego wlaściciela, wiec najpierw musze kupić denaturat zanim sie wezmę za ich malowanie;p

Swoją drogą, właśnie skończyłem bsb'ka (elfa) i będę się od jutra zabieral za sztandar, znalazłem nawet niezłe zdjęcie, które mnie zainspirowało, zobaczymy, czy mi się uda to przenieść na sztandar.
Image
Galharen

Post by Galharen »

Update sztandarowego, body właściwie skończone

ImageClick to see full-sized image

I skończony chaos dwarf, podstawkę zrobię razem z podstawką pod bsb, jakos nie mam weny się za nią zabierać specjalnie.

Image
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Re: [PL] Pracownia Galharena, czyli powrót Jedi [1.03.13]

Post by Slawol »

Pięknie! Nic nie zapomniałeś z malowania.

Fioletowy rękaw u elfa z tyłu mniej się błyszczy, niż z przodu. Klejnoty może mogłyby mieć więcej cienia tam, gdzie najciemniej, żeby było jeszcze więcej głębi. I jedno rozjaśnienie więcej na końcu, do pomarańczowego chociaż. Tak mi się wydaje. A i nie zapomnij o lakierze na koniec :)

Aha, jeszcze jedno zauważyłem: kolczuga elfa ma inny odcień niż napierśnik i - nazwijmy go - metalowy karwasz na ręce. Tam jest więcej życia i turkusu, a na kolczudze i butach - więcej przygaszonych odcieni.

Kranolud ma rewelacyjne ostrze! Reszta też dobrze zmalowana i kolory dobrze dobrane.
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Galharen

Post by Galharen »

Slawol wrote:Pięknie! Nic nie zapomniałeś z malowania.

Fioletowy rękaw u elfa z tyłu mniej się błyszczy, niż z przodu. Klejnoty może mogłyby mieć więcej cienia tam, gdzie najciemniej, żeby było jeszcze więcej głębi. I jedno rozjaśnienie więcej na końcu, do pomarańczowego chociaż. Tak mi się wydaje. A i nie zapomnij o lakierze na koniec :)

Aha, jeszcze jedno zauważyłem: kolczuga elfa ma inny odcień niż napierśnik i - nazwijmy go - metalowy karwasz na ręce. Tam jest więcej życia i turkusu, a na kolczudze i butach - więcej przygaszonych odcieni.

Kranolud ma rewelacyjne ostrze! Reszta też dobrze zmalowana i kolory dobrze dobrane.
Zgadza się, bo jak widać na 1 zdjęciu, które wrzuciłem ze sztandarem, nogi juz były dawno temu pomalowane. Użyłem poprostu tułowia tego ziomka do konwersji i malowaniem nawiązałem do tego co juz bylo kiedys zaczęte;)
Dawno nie miałem takie radochy z malowania jak z tą figurką, może dlatego, ze szybko poszło i sie nie znudziłem. Jutro gram turniej, więc po nim zabiore się za sztandar a potem za podstawki pod te 2 figurki.

Dzięki za opinię, jak zawsze niezawodny Slawolu;)
Image
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

Dzisiaj na wariata i z doskoku komentuję, co popadnie i czasami mi klawiatura ucieka. Nie zwróciłem uwagi na to, że model etpami powstaje i odcienie mogły się zmienić.
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Post Reply