Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
fajny komisarz. Od zawsze mi sie podobają te figurki z deff korps.
Szabla rzeczywisci krzywa, widac to zwlaszcza na pierwszym ujęciu. Moze gdybys trochę obrócił figurke w jedną stronę, to ta krzywizna by nie była tak widoczna.
Fajne malowanie. Nie podoba mi się jedna rzecz. Ten sam kolor i malowanie czapki i elementów metalowych od maski gazowej, ktore ma na plecach. Obkrawedziowal bym białym ten elemnt, zeby ladniej błyszczał i odcinał się od czapy
Zmieniłbym kolor plaszcza na czarny. To kwestia gustu. Jednak te figurki kojarzą mi się tylko i wyłącznie z ss-manami. Czarny długi skórzany plaszcz.
Podoba mi się.
Co do malowania to dodam jeszcze od siebie, że pas zlewa się bardzo z mundurem. Możnaby było jakoś go odseparować kolorystycznie. Złoty NMM na szabli jak na mój gust jest za żółty, ale Ty chyba zawsze podobnie malowałeś Twój gust.
Robiąc zdjęcia figurce masz po prawej zółte światło a po lewej białe? Czy mi się wydaje? Na zdjęciu pleców, model wygląda tak, jakbys go pomalował z zielonym światłem świecącym z prawej strony komisarza - głównie na płaszcz. Ale wydaje mi się że to oświetlenie modelu przy robieniu fotek a nie zamierzony efekt malarski.
przemo wrote: Czy mi się wydaje? Na zdjęciu pleców, model wygląda tak, jakbys go pomalował z zielonym światłem świecącym z prawej strony komisarza
Normalnie szok - szacun Rzeczywiście - zdjęcia robiłem mając za oświetlenie okno za aparatem (i mną ). Aby nie było za jasno (dłuższy czas naświetlania w celu uzyskania lepszej głębi) przysłoniem prawą część okna roletą, która ma - uwaga - kolor zielony. Jak Ty to dostrzegasz?
mogę zrobić z czerwoną, zieloną lub fioletową poświatą (od ściany), a jak wolisz inny kolor to daj znać, a kupię stosowny kolor kartonu i jakoś sobie poradzę
A jak sam robisz fotki Jerzyk, to jednak powinieneś pomyśleć o bardziej jednorodnym świetle, i raczej nie korzystać z tej zielonej rolety.
A jeszcze popatrz na wcześniejsze fotki - tych dwóch termosów. Tam to już bardzo mocno widać jak rózni się lewy termos od prawego - kiepsko to wygląda.
Cześć.
Podoba mi się połączenie takiego realistycznego stylu całego modelu z jaskrawym i bajkowym NMMem. Z reguły mi to nie pasuje ale tutaj wygląda na prawdę fajnie.
Powodzenia na aukcji!
A model mi się podoba jako model, też go kiedyś robiłem. Kolory dobrałeś bardzo naturalne, typowe w moim guście. NMM oczywiście mi się gryzie stylem, ale nie razi aż tak mocno w oczy tym razem.
Zdjęcia umiesz robić lepsze, ale jesteś leniuch i chyba wolisz obrywać od nas za to