[PL] Galeria JerzyKa

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
JerzyK

Re: [PL] Galeria JerzyKa

Post by JerzyK »

sea.man wrote:Jak dla mnie to wolalbym zobaczyc cos Hell Dorado lub Konfrontacji od ciebie
Też bym chciał :) Powoli zabieram się do czegoś z tych tematów.
A tymczasem coś na eBaya - DKOK Commisar:

Image

Tak, wiem że szabelka trochę krzywa, ale zauważyłem to podczas malowania i dało się ją wyprostować w niewielkim stopniu.
Rentall

Post by Rentall »

fajny komisarz. Od zawsze mi sie podobają te figurki z deff korps.

Szabla rzeczywisci krzywa, widac to zwlaszcza na pierwszym ujęciu. Moze gdybys trochę obrócił figurke w jedną stronę, to ta krzywizna by nie była tak widoczna.
Fajne malowanie. Nie podoba mi się jedna rzecz. Ten sam kolor i malowanie czapki i elementów metalowych od maski gazowej, ktore ma na plecach. Obkrawedziowal bym białym ten elemnt, zeby ladniej błyszczał i odcinał się od czapy

Zmieniłbym kolor plaszcza na czarny. To kwestia gustu. Jednak te figurki kojarzą mi się tylko i wyłącznie z ss-manami. Czarny długi skórzany plaszcz.
przemo

Post by przemo »

Podoba mi się.
Co do malowania to dodam jeszcze od siebie, że pas zlewa się bardzo z mundurem. Możnaby było jakoś go odseparować kolorystycznie. Złoty NMM na szabli jak na mój gust jest za żółty, ale Ty chyba zawsze podobnie malowałeś :) Twój gust.

Robiąc zdjęcia figurce masz po prawej zółte światło a po lewej białe? Czy mi się wydaje? Na zdjęciu pleców, model wygląda tak, jakbys go pomalował z zielonym światłem świecącym z prawej strony komisarza - głównie na płaszcz. Ale wydaje mi się że to oświetlenie modelu przy robieniu fotek a nie zamierzony efekt malarski.
JerzyK

Post by JerzyK »

przemo wrote: Czy mi się wydaje? Na zdjęciu pleców, model wygląda tak, jakbys go pomalował z zielonym światłem świecącym z prawej strony komisarza
Normalnie szok - szacun :) Rzeczywiście - zdjęcia robiłem mając za oświetlenie okno za aparatem (i mną :)). Aby nie było za jasno (dłuższy czas naświetlania w celu uzyskania lepszej głębi) przysłoniem prawą część okna roletą, która ma - uwaga - kolor zielony. Jak Ty to dostrzegasz? :clap:
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

po poświacie na zdjęciu? :think:
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
JerzyK

Post by JerzyK »

mahon wrote:po poświacie na zdjęciu? :think:
Zrobisz lepsze :P
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

mogę zrobić z czerwoną, zieloną lub fioletową poświatą (od ściany), a jak wolisz inny kolor to daj znać, a kupię stosowny kolor kartonu i jakoś sobie poradzę ;)
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
przemo

Post by przemo »

Aż się już boję tych fotek :P

A jak sam robisz fotki Jerzyk, to jednak powinieneś pomyśleć o bardziej jednorodnym świetle, i raczej nie korzystać z tej zielonej rolety.
A jeszcze popatrz na wcześniejsze fotki - tych dwóch termosów. Tam to już bardzo mocno widać jak rózni się lewy termos od prawego - kiepsko to wygląda.
Gildor

Post by Gildor »

Cześć.
Podoba mi się połączenie takiego realistycznego stylu całego modelu z jaskrawym i bajkowym NMMem. Z reguły mi to nie pasuje ale tutaj wygląda na prawdę fajnie.
Powodzenia na aukcji!
Image
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

JerzyK wrote:
mahon wrote:po poświacie na zdjęciu? :think:
Zrobisz lepsze :P
I wstawi nowy znak wodny :P

A model mi się podoba jako model, też go kiedyś robiłem. Kolory dobrałeś bardzo naturalne, typowe w moim guście. NMM oczywiście mi się gryzie stylem, ale nie razi aż tak mocno w oczy tym razem.

Zdjęcia umiesz robić lepsze, ale jesteś leniuch i chyba wolisz obrywać od nas za to :D
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
Post Reply