Jeżeli chodzi o NMM to wszystko jest ok, jedyne co gryzie mnie to może za dużo białego i za grube linie ( wiem że nie jest to łatwe do kontrolowania) szczególnie widoczne jest to na lasce
[PL] Malunki C'tana
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Re: [PL] Malunki C'tana
Rogaty, ciekawie wygląda, dobre zestwienie kolorów.
Jeżeli chodzi o NMM to wszystko jest ok, jedyne co gryzie mnie to może za dużo białego i za grube linie ( wiem że nie jest to łatwe do kontrolowania) szczególnie widoczne jest to na lasce
No najtrudniej kontrolować grubość lini na jakichś obłych kształtachIRKUCK wrote:Rogaty, ciekawie wygląda, dobre zestwienie kolorów.
mam dziś nowego ludka, chciałem go zrobić takiego złego, szaroburego i zimnego..
Click to see full-sized image-
Nameless
- The Better Choice

ilosci ktore produkujesz zaczynaja mnie przerazac.
a te figse uwielbiam, w twoim malowaniu jeszcze bardziej. moze troszke bym ty stonowal OSL tylko.
a te figse uwielbiam, w twoim malowaniu jeszcze bardziej. moze troszke bym ty stonowal OSL tylko.
Też mnie to czasami przeraża....Nameless wrote:ilosci ktore produkujesz zaczynaja mnie przerazac.
Super model, pomalowany świetnie.
Jak patrze ile malujesz to wymiekam. Ja mam jedną wadę, że malowanie zajmuje mi strasznie duzo czasu. Jeden taki ludek to kilka wieczorów.. praca-dom-dziecko-wolny wieczór ale juz niewiele sił....
Jak patrze ile malujesz to wymiekam. Ja mam jedną wadę, że malowanie zajmuje mi strasznie duzo czasu. Jeden taki ludek to kilka wieczorów.. praca-dom-dziecko-wolny wieczór ale juz niewiele sił....
o Twoim tempie malowania nie będę już pisał.. 
Model Ci wyszedł, extra, moim zadniem takie kolory chyba Ci najlepiej podchodzą
Model Ci wyszedł, extra, moim zadniem takie kolory chyba Ci najlepiej podchodzą
Łoo, ten to jest przewspaniały! Wszystko mi się podoba i przyjemnością jest powiedzieć, że nie mam się do czego przyczepić... 
... co w tym przypadku także nie jest prawdą, bo znalazłem 2 rzeczy, ale sobie daruję
Za to poprzedni rogacz z Chaosu w Twoim wykonaniu jest dowodem na to, że z prostego modelu można zrobić COŚ. I Tobie się to udało doskonale. Styl malarski nie dla mnie, ale popatrzeć jak zawsze miło
Najbardziej podobają mi się rogi i te cętki/ciapki na nich. Złoto może trochę karmelowe, dlatego też miejscami może być nie do końca wiarygodne (brakuje mi najmocniejszych cieni). Ale przy takiej różnorodności NMM, jaką znany, to Twój i tak jest wśród tych lepszych
Myślę też, że palce mogłyby mieć inny kolor niż zbroja na przedramionach, ale to takie tam czepianie się 
No i fiolety ciekawe, zgaszone i wyblakłe.
Executioner to Twoja najlepsza praca do tej pory wg mnie, brawo!
... co w tym przypadku także nie jest prawdą, bo znalazłem 2 rzeczy, ale sobie daruję
Za to poprzedni rogacz z Chaosu w Twoim wykonaniu jest dowodem na to, że z prostego modelu można zrobić COŚ. I Tobie się to udało doskonale. Styl malarski nie dla mnie, ale popatrzeć jak zawsze miło
No i fiolety ciekawe, zgaszone i wyblakłe.
Executioner to Twoja najlepsza praca do tej pory wg mnie, brawo!
Rzeczywiście bardzo fajna figurka
Zazdroszę szybkości malowania i ilości czasu na hobby. Musiałbym rzucić pracę i zająć się tylko malowaniem figurek żeby zbliżyć się do Twojego tempa 'przerobu'
Ta zielone farbka do OSL'a to jakaś fluorescencyjna czy zwykła?
Ta zielone farbka do OSL'a to jakaś fluorescencyjna czy zwykła?
nabiłeś chyba nowego levela. tyle.
moim zdaniem twoja najlepsza praca i mocne odświeżenie stylu
moim zdaniem twoja najlepsza praca i mocne odświeżenie stylu
Nie spodziewałem się takiego oddzewu co do tego chłopka szczerze mówiąc, ale bardzo fajnie, że wam się podoba
Dla mnie to był swego rodzaju eksperyment z szarościami i moimi ulubionymi ciemnymi kolorami (P3 Coal Black, Reaper Nightshade Purple) których używam praktycznie przy każdej figurce. Następny w kolejce jest taki pan, też zły do szpiku kości.

Ogólnie ostatnio jakoś mam ochotę malować figsy inne niż GW, w większym rozmiarze.. Zobaczymy co z tego wyjdzie

Ogólnie ostatnio jakoś mam ochotę malować figsy inne niż GW, w większym rozmiarze.. Zobaczymy co z tego wyjdzie