[PL] Malunki C'tana

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
IRKUCK

Re: [PL] Malunki C'tana

Post by IRKUCK »

Rogaty, ciekawie wygląda, dobre zestwienie kolorów.
Jeżeli chodzi o NMM to wszystko jest ok, jedyne co gryzie mnie to może za dużo białego i za grube linie ( wiem że nie jest to łatwe do kontrolowania) szczególnie widoczne jest to na lasce ;)
....::::Dar Makabere Tanza Des Vampires:::....
Image
Ctan

Post by Ctan »

IRKUCK wrote:Rogaty, ciekawie wygląda, dobre zestwienie kolorów.
Jeżeli chodzi o NMM to wszystko jest ok, jedyne co gryzie mnie to może za dużo białego i za grube linie ( wiem że nie jest to łatwe do kontrolowania) szczególnie widoczne jest to na lasce ;)
No najtrudniej kontrolować grubość lini na jakichś obłych kształtach :)

mam dziś nowego ludka, chciałem go zrobić takiego złego, szaroburego i zimnego..

ImageClick to see full-sized image
Image Image
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

ilosci ktore produkujesz zaczynaja mnie przerazac.
a te figse uwielbiam, w twoim malowaniu jeszcze bardziej. moze troszke bym ty stonowal OSL tylko.
Image
Ctan

Post by Ctan »

Nameless wrote:ilosci ktore produkujesz zaczynaja mnie przerazac.
a te figse uwielbiam, w twoim malowaniu jeszcze bardziej. moze troszke bym ty stonowal OSL tylko.
Też mnie to czasami przeraża.... :)
Image Image
ARBAL

Post by ARBAL »

Super model, pomalowany świetnie.
Jak patrze ile malujesz to wymiekam. Ja mam jedną wadę, że malowanie zajmuje mi strasznie duzo czasu. Jeden taki ludek to kilka wieczorów.. praca-dom-dziecko-wolny wieczór ale juz niewiele sił....
Image
IRKUCK

Post by IRKUCK »

o Twoim tempie malowania nie będę już pisał.. ;)
Model Ci wyszedł, extra, moim zadniem takie kolory chyba Ci najlepiej podchodzą :D
....::::Dar Makabere Tanza Des Vampires:::....
Image
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

Łoo, ten to jest przewspaniały! Wszystko mi się podoba i przyjemnością jest powiedzieć, że nie mam się do czego przyczepić... :clap:

... co w tym przypadku także nie jest prawdą, bo znalazłem 2 rzeczy, ale sobie daruję :twisted:

Za to poprzedni rogacz z Chaosu w Twoim wykonaniu jest dowodem na to, że z prostego modelu można zrobić COŚ. I Tobie się to udało doskonale. Styl malarski nie dla mnie, ale popatrzeć jak zawsze miło :) Najbardziej podobają mi się rogi i te cętki/ciapki na nich. Złoto może trochę karmelowe, dlatego też miejscami może być nie do końca wiarygodne (brakuje mi najmocniejszych cieni). Ale przy takiej różnorodności NMM, jaką znany, to Twój i tak jest wśród tych lepszych :) Myślę też, że palce mogłyby mieć inny kolor niż zbroja na przedramionach, ale to takie tam czepianie się ;)

No i fiolety ciekawe, zgaszone i wyblakłe.

Executioner to Twoja najlepsza praca do tej pory wg mnie, brawo!
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
JerzyK

Post by JerzyK »

Rzeczywiście bardzo fajna figurka :clap: Zazdroszę szybkości malowania i ilości czasu na hobby. Musiałbym rzucić pracę i zająć się tylko malowaniem figurek żeby zbliżyć się do Twojego tempa 'przerobu' :P
Ta zielone farbka do OSL'a to jakaś fluorescencyjna czy zwykła?
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

nabiłeś chyba nowego levela. tyle.
moim zdaniem twoja najlepsza praca i mocne odświeżenie stylu
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Ctan

Post by Ctan »

Nie spodziewałem się takiego oddzewu co do tego chłopka szczerze mówiąc, ale bardzo fajnie, że wam się podoba ;) Dla mnie to był swego rodzaju eksperyment z szarościami i moimi ulubionymi ciemnymi kolorami (P3 Coal Black, Reaper Nightshade Purple) których używam praktycznie przy każdej figurce. Następny w kolejce jest taki pan, też zły do szpiku kości.
Image

Ogólnie ostatnio jakoś mam ochotę malować figsy inne niż GW, w większym rozmiarze.. Zobaczymy co z tego wyjdzie ;)
Image Image
Post Reply