[PL] Siedziba Flameona ;)

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
przemo

Re: [PL] Siedziba Flameona ;)

Post by przemo »

Super :clap:

Fajowe monochromy :D Sztandarowiec naprawdę super!

Oddział naprawdę super się prezentuje :) Ale dodam troszkę krytyki, bo to chyba tylko może pomóc:
-białe naramienniki są po prostu białe - za białe. Nic się na nich nie dzieje i za bardzo walą w oczy tą swoją nieskazitelną bielą
-świetne monochromy, brązy na szatach też spoko się komponują (aczkolwiek paleta stricte biel-czerń wyglądałaby wg mnie lepiej) ale te czerwienie, żółcie i błękity to istna choinka. Czarno-białe elementy są pomalowane naprawdę na poziomie, a te kolorki psują efekt :( Żeby chociaż był tylko jeden z tych kolorów: np czerwień. Ale nie wszystkie trzy na raz - strasznie biją mnie po oczach. Bez trawki na podstawce też mogłoby się obejść.

Jeszcze raz powtórzę, że to świetny oddział! Kupa dobrej roboty :D
dead

Post by dead »

Mnie troche gryzie w oczy FH na banerze - wydaje mi sie ze odstaje jakoscia od reszty malowania i troche psuje calosciowy efekt. Do reszty sie nie przyczepie bo czerni i biele sa naprawde ladne :D - super klimat.
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

jako oddzial super! brawo!
jakbym sie mial czepiac, to istotnie tych snieznobialych naramiennikow, i jeszcze brazowych szmatek. twoje ostre kontrasty sprawdzaja mi sie na metalicznych nawierzchniach (szczegolnie z zalamaniami), na teoretycznie miekkim materiale juz mnie troche raza.
Image
Flameon

Post by Flameon »

Grunt ,że modele są wyraźne, czytelne i co najważniejsze- skończone :D
Le6n

Post by Le6n »

Wow, so impressive and inspirative thread you have here. It really made my day! :clap: :clap: :clap:
...
Image
IN THE SHADOW OF DARK TOWER blog - reviews, tips & tricks, free models, photogallery
...
olekkkkk

Post by olekkkkk »

trafilem na CMON'ie na tych BT
od razu kliknalem dyche
bardzo mi sie podobaja
"Oddychanie jest bardzo ważne przy malowaniu figurek, jeśli malarz nie oddycha to robi się siny"
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

Przegiąłeś Flameonie teraz, chociaż dalej uważam, że metaliki są za czarne :P

Fantastyczna robota!
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
Flameon

Post by Flameon »

Hej, a oto i moja pierwsza figurka w tym roku, malowana na Ebay bo nie mam kasy na życie :D eksperymentowałem troszeczke tutaj ze złotym kolorem na lasce, chyba zacznę je malować teraz troszkę inaczej niz do tej pory ;)

Image
smok

Post by smok »

masz ty cierpliwosc do takiej ilosci nmm :P
ja zaczalem malowac grey knighta w nmm od czarnego do bialego jakies porzadne ponad pol roku temu, przez trzy miesiace jest jedna reka i pol nogi i tak ci ezko mi sie zabieralo za niego :/
no i moze wyciagnal bym bardziej do ciemniejszego ten zloty, bo taki za zolty jak dla mnie jest, calosc zapiera dech w piersi ;D
sea.man
Chest of Colors
Chest of Colors

Post by sea.man »

model mi sie podoba.
Flameon wrote:Hej, a oto i moja pierwsza figurka w tym roku, malowana na Ebay bo nie mam kasy na życie :D
eee... masz juz kupione bilety na CB???
miniatures painted:
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
Post Reply