Super
Fajowe monochromy Sztandarowiec naprawdę super!
Oddział naprawdę super się prezentuje Ale dodam troszkę krytyki, bo to chyba tylko może pomóc:
-białe naramienniki są po prostu białe - za białe. Nic się na nich nie dzieje i za bardzo walą w oczy tą swoją nieskazitelną bielą
-świetne monochromy, brązy na szatach też spoko się komponują (aczkolwiek paleta stricte biel-czerń wyglądałaby wg mnie lepiej) ale te czerwienie, żółcie i błękity to istna choinka. Czarno-białe elementy są pomalowane naprawdę na poziomie, a te kolorki psują efekt Żeby chociaż był tylko jeden z tych kolorów: np czerwień. Ale nie wszystkie trzy na raz - strasznie biją mnie po oczach. Bez trawki na podstawce też mogłoby się obejść.
Jeszcze raz powtórzę, że to świetny oddział! Kupa dobrej roboty
[PL] Siedziba Flameona ;)
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Re: [PL] Siedziba Flameona ;)
Mnie troche gryzie w oczy FH na banerze - wydaje mi sie ze odstaje jakoscia od reszty malowania i troche psuje calosciowy efekt. Do reszty sie nie przyczepie bo czerni i biele sa naprawde ladne - super klimat.
-
- The Better Choice
jako oddzial super! brawo!
jakbym sie mial czepiac, to istotnie tych snieznobialych naramiennikow, i jeszcze brazowych szmatek. twoje ostre kontrasty sprawdzaja mi sie na metalicznych nawierzchniach (szczegolnie z zalamaniami), na teoretycznie miekkim materiale juz mnie troche raza.
jakbym sie mial czepiac, to istotnie tych snieznobialych naramiennikow, i jeszcze brazowych szmatek. twoje ostre kontrasty sprawdzaja mi sie na metalicznych nawierzchniach (szczegolnie z zalamaniami), na teoretycznie miekkim materiale juz mnie troche raza.
Grunt ,że modele są wyraźne, czytelne i co najważniejsze- skończone
Wow, so impressive and inspirative thread you have here. It really made my day!
trafilem na CMON'ie na tych BT
od razu kliknalem dyche
bardzo mi sie podobaja
od razu kliknalem dyche
bardzo mi sie podobaja
"Oddychanie jest bardzo ważne przy malowaniu figurek, jeśli malarz nie oddycha to robi się siny"
Przegiąłeś Flameonie teraz, chociaż dalej uważam, że metaliki są za czarne
Fantastyczna robota!
Fantastyczna robota!
Hej, a oto i moja pierwsza figurka w tym roku, malowana na Ebay bo nie mam kasy na życie eksperymentowałem troszeczke tutaj ze złotym kolorem na lasce, chyba zacznę je malować teraz troszkę inaczej niz do tej pory
masz ty cierpliwosc do takiej ilosci nmm
ja zaczalem malowac grey knighta w nmm od czarnego do bialego jakies porzadne ponad pol roku temu, przez trzy miesiace jest jedna reka i pol nogi i tak ci ezko mi sie zabieralo za niego :/
no i moze wyciagnal bym bardziej do ciemniejszego ten zloty, bo taki za zolty jak dla mnie jest, calosc zapiera dech w piersi ;D
ja zaczalem malowac grey knighta w nmm od czarnego do bialego jakies porzadne ponad pol roku temu, przez trzy miesiace jest jedna reka i pol nogi i tak ci ezko mi sie zabieralo za niego :/
no i moze wyciagnal bym bardziej do ciemniejszego ten zloty, bo taki za zolty jak dla mnie jest, calosc zapiera dech w piersi ;D
model mi sie podoba.
eee... masz juz kupione bilety na CB???Flameon wrote:Hej, a oto i moja pierwsza figurka w tym roku, malowana na Ebay bo nie mam kasy na życie
miniatures painted:
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22