ten zloty bardzo mi sie podoba! beda jeszcze finalne rozjasnienia na nim?
jakimi farbkami pomalowales?
[PL] warsztat olkkkkka
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Re: [PL] warsztat olkkkkka
miniatures painted:
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
-
- The Better Choice
czy ty cos robisz poza malowaniem? jesz cos czasem, oddychasz?
pysk librariana mi sie podoba
pysk librariana mi sie podoba
Nie no oddychanie jest bardzo wazne
Fajnie ze sie paszca libry podoba, troche z nia musialem powalczyc, bo troche malo wyrazna rysy twarzy byly.
Zlote ludki to bardzo prymitywne WIP'y, tak tylko wrzucilem. Do kompletu bedzie jeszcze bog imperator we wlasnej osobie, tylko musze go pozalepiac, bo odlew ludka mam taki, ze wiecej w nim powietrza niz zywicy.
Przepis na zloty:
zloty metalizer vallejo z aerografu.
2x porzadna warstwa gryphone sepia GW wash
najglebsze cienie bestial brown GW + czarny (60/40)
rozjasnienia mithril silver GW
Fajnie ze sie paszca libry podoba, troche z nia musialem powalczyc, bo troche malo wyrazna rysy twarzy byly.
Zlote ludki to bardzo prymitywne WIP'y, tak tylko wrzucilem. Do kompletu bedzie jeszcze bog imperator we wlasnej osobie, tylko musze go pozalepiac, bo odlew ludka mam taki, ze wiecej w nim powietrza niz zywicy.
Przepis na zloty:
zloty metalizer vallejo z aerografu.
2x porzadna warstwa gryphone sepia GW wash
najglebsze cienie bestial brown GW + czarny (60/40)
rozjasnienia mithril silver GW
"Oddychanie jest bardzo ważne przy malowaniu figurek, jeśli malarz nie oddycha to robi się siny"
dzieki
"zloty metalizer vallejo z aerografu"
rozumiem, ze to zwykla farbka do aero od vallejo?
"zloty metalizer vallejo z aerografu"
rozumiem, ze to zwykla farbka do aero od vallejo?
miniatures painted:
Chyba metalizer, czyli te większe słoiczki na bazie alkoholu.
Dobrze działają z aero? Nic się nie zapycha? Czym potem go czyścisz?
Dobrze działają z aero? Nic się nie zapycha? Czym potem go czyścisz?
https://www.acrylicosvallejo.com/gb/liquid-gold-gb.html
o to chodzi
na cytadeli mozna dostac
Muk zajmowal sie psikaniem z aero. Rozcieczal te farby chyba spirytusem salicylowym. Ogolnie to aero sie zapychalo i trzeba bylo czyscic w trakcie, w ogole ten zloty bardzo szybko schnie.
o to chodzi
na cytadeli mozna dostac
Muk zajmowal sie psikaniem z aero. Rozcieczal te farby chyba spirytusem salicylowym. Ogolnie to aero sie zapychalo i trzeba bylo czyscic w trakcie, w ogole ten zloty bardzo szybko schnie.
"Oddychanie jest bardzo ważne przy malowaniu figurek, jeśli malarz nie oddycha to robi się siny"
bo rozcieńczał spirytusem a powinien czym innym
No właśnie mi też ten złoty w mgnieniu oka zasycha i boję się go do aero dać. Więc czym powinien go rozcieńczać?
nie pamiętam czy dokładnie do tej farby ale ogólnie to proponuje sprawdzić jej zachowanie z "White Spirytem" / Benzyna reaktyfikowaną - moze stać sie bardziej "tłusta" ale to ok - jeśli sie zetnie to będę musiał sprawdzić ulotkę i zobaczyć z czego to jest zrobione
Mi się najbardziej podoba ten koleś z toporem unoszący się w górę. Świetna kolorystyka, dobra,ciekawa biel i skóra!