Bardzo chętnie Wam wszystko opiszę
Klocek jest drewniany, pseudo ziemie zrobiłem z korka.
Na podkład nałożyłem farbki z palety foundation:dheneb stone,calthan brown,khermi brown. Następnie warto gdzie nie gdzie walnąć takie "ciapki" z bieli i czerni (biel musi być przytłumiona i najlepiej robić to na mokro zgarniając pigment do środa tak żeby było płynnie).
Przed pigmentowaniem uzyłem washy. Devlan mud i gryphon sepia. W artystycznym chaosie, to tu to tam (głownie na jaśniejszych powierzchniach).
Mam tylko jeden pigment niestety- Russian Earth od MIGa. Bardzo przyjemnie się z nim pracuje, brudzi jak cholera. Pigment nakładałem głównie w zagłębienia i na większych płaskich powierzchniach.
Wziąłem czerń, rozwodniłem i wpuściłem w dołki. Ogółem to nie mogę tak jasno opisać etapami jak to szło. Siedzę nad tym już od roku szkolnego, nie miałem za dużo czasu ale w przerwach pomiędzy nauką tak właśnie chlipałem farbą. To co opisałem wyżej to podstawa a reszta to już rzecz gustu.
Zielenie.
Większość jest naturalna. Listki to nasiona brzozy, mech to mech, takie żółte paskudztwo to chromotek? coś w ten deseń, do nabycia w modelarskim. Trawka od woodland scenic: jasna,ciemna, średnia. Fioletowe kulki to ususzony bez. Woda wydaje się być glutowata,trochę jest ale moim zdaniem daje rade. Robiłem ją z kleju dwuskładnikowego, wcześniej się jakoś nie bawiłem w takie rzeczy a całkiem mi się to spodobało powiem Wam. Muszę jeszcze lakierem świecącym przejechać po tafli.
Co do modelu to nie mam pomysłów. Zastanawiałem się czy nie wrzucić tutaj krasnalka z red box games ale jest zdecydowanie za mały i nie pasuje : C
Muszę pomyśleć, Scibor wypuścił niedawno fajnego elfa odcinającego głowę orkowi. Może jakaś scenka rodzajowa?
Miłego wieczoru!

Click to see full-sized image