[PL]Stajnia dzikich pędzli - KeraM

Miejsce na prezentację i omawianie modeli, nad którymi ciągle pracujecie.
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat nie ukończonych modeli. Jeśli macie fotki gotowych prac, to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z WIPami.
Mike

Re: [PL] Stajnia dzikich pędzli -KeraM

Post by Mike »

Nudno to wyszło. Mahon ładnie pokazał jak polepszyć efekt, do tego mocny krawędzing i powinno być ok.
Radzę Ci na początku kierować się gotowymi schematami kolorystycznymi, czy to ze strony GW, artów czy prac z CMoN'a.
Z gładkością mam bardzo bardzo duży problem...coraz to gorzej mi wychodzą.
Może trzeba nad wet blendingiem pomyśleć?
KeraM

Post by KeraM »

Mike wrote:Może trzeba nad wet blendingiem pomyśleć?
Wczoraj coś tam próbowałem ,ale czy mogę nakładać kilka (4) kolorów na raz i je mieszać żeby uzyskać gładkość?
Co do jarika to robię go chaosowego.Płaszcz granatowy (tak samo czapka).Pas czerwony albo fioletowy.Robo-łapa metalowa (jak wcześniej powiedziałem) ale z krwią na szponach,nie martwcie się nie będzie jej dużo.Z pleców i zbroi będą wychodziły rogi.Twarz będzie fioletowo - niebieska po prostu trupia.
Z ust będzie się wylewała krew.A oczy nie wiem jeszcze jakie będą? może jakaś porada? Co wy na to? z bardzo kombinuje? czy była by to ciekawa konwersja?
....Why do we fall? So we can learn to pick ourselves up.
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

KeraM wrote:Trzeba kupić nowe pigmenty. :)
nieprawda. po prostu z nimi przesadzasz i zamiast robić z nich efekt modelarski (trochę pyłu), zawalasz tym całą podstawkę i zakrywasz zarówno światłocień jak i detale.
Niestety nadal mam nawyk rozbielania ...a raczej powinno się rozjaśniać żółcią,albo normalnie jakimś jaśniejszym czerwonym...
ale to nie ma wpływu na czytelność i burość - to raczej wina tego, że cały model utrzymałeś w ograniczonej palecie, nie urozmaicając tego światłem.
robiłeś sobie test czarno-białej fotki?

ImageClick to see full-sized image
Zgadzam się,mogłem zrobić białe szmaty albo kremowe,zbroje dać jasną washowaną fioletem.
nie, więcej popracować światłocieniem - zobacz jak ładnie się wyróżnia głowa. dlaczego? bo jest jaśniejsza od tej całej brei!
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Czuprynsky

Post by Czuprynsky »

Fajny ten Draigo, ale...

No, muszę...

Staaary, chcesz za niego 150 zeta?! Na ALLEGRO?!

KeraM

Post by KeraM »

Czuprynsky wrote:Staaary, chcesz za niego 150 zeta?! Na ALLEGRO?!
I tak nikt nie kupi. :) Jarik kupiony,ale na razie nie będę go malował bo mam mocno stłuczoną łapę z krwiakami etc.. :doh: .Malowanie zacznę za jakieś półtora tygodnia.

Pozdrawiam
KeraM
Flameon

Post by Flameon »

Na allegro nikt by tyle nie zapłacił nawet jakby Bohun go pomalował ;) niestety allegrowicze w przeciwieństwie do kolegów z Ebaya nie płacą więcej za fajnie pomalowany model ;)
KeraM

Post by KeraM »

Projekt prawej ręki jarika:
Pierwszy projekt ręki ma mieć zamiast palców druty które przytrzymują w powietrzu martwego space marinsa.A druga to chaosowa łapa która trzyma na sznurkach marionetkę ze szponami.Projekt robiony na szybkiego. :mrgreen:
Rentall

Post by Rentall »

sam ulepisz tego małego marina ?
KeraM

Post by KeraM »

Rentall wrote:sam ulepisz tego małego marina ?
Chodzi Ci o marionetkę?

Jeżeli tak.... to będę ją lepił.A jeżeli chodzi ci o space marina to będzie on konwertowany z bitzów. (Sorry ale dzisiaj mam problemy z myśleniem)
sea.man
Chest of Colors
Chest of Colors

Post by sea.man »

Flameon wrote:niestety allegrowicze w przeciwieństwie do kolegów z Ebaya nie płacą więcej za fajnie pomalowany model ;)
i tutaj jest pole do szerokiej dyskusji, najlepiej od razu utworzyc osobny watek ;)
miniatures painted:
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
Post Reply