Miejsce na prezentację i omawianie modeli, nad którymi ciągle pracujecie.
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat nie ukończonych modeli. Jeśli macie fotki gotowych prac, to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z WIPami.
Nudno to wyszło. Mahon ładnie pokazał jak polepszyć efekt, do tego mocny krawędzing i powinno być ok.
Radzę Ci na początku kierować się gotowymi schematami kolorystycznymi, czy to ze strony GW, artów czy prac z CMoN'a.
Z gładkością mam bardzo bardzo duży problem...coraz to gorzej mi wychodzą.
Mike wrote:Może trzeba nad wet blendingiem pomyśleć?
Wczoraj coś tam próbowałem ,ale czy mogę nakładać kilka (4) kolorów na raz i je mieszać żeby uzyskać gładkość?
Co do jarika to robię go chaosowego.Płaszcz granatowy (tak samo czapka).Pas czerwony albo fioletowy.Robo-łapa metalowa (jak wcześniej powiedziałem) ale z krwią na szponach,nie martwcie się nie będzie jej dużo.Z pleców i zbroi będą wychodziły rogi.Twarz będzie fioletowo - niebieska po prostu trupia.
Z ust będzie się wylewała krew.A oczy nie wiem jeszcze jakie będą? może jakaś porada? Co wy na to? z bardzo kombinuje? czy była by to ciekawa konwersja?
....Why do we fall? So we can learn to pick ourselves up.
nieprawda. po prostu z nimi przesadzasz i zamiast robić z nich efekt modelarski (trochę pyłu), zawalasz tym całą podstawkę i zakrywasz zarówno światłocień jak i detale.
Niestety nadal mam nawyk rozbielania ...a raczej powinno się rozjaśniać żółcią,albo normalnie jakimś jaśniejszym czerwonym...
ale to nie ma wpływu na czytelność i burość - to raczej wina tego, że cały model utrzymałeś w ograniczonej palecie, nie urozmaicając tego światłem.
robiłeś sobie test czarno-białej fotki?
Czuprynsky wrote:Staaary, chcesz za niego 150 zeta?! Na ALLEGRO?!
I tak nikt nie kupi. Jarik kupiony,ale na razie nie będę go malował bo mam mocno stłuczoną łapę z krwiakami etc.. .Malowanie zacznę za jakieś półtora tygodnia.
Pozdrawiam
KeraM
Na allegro nikt by tyle nie zapłacił nawet jakby Bohun go pomalował niestety allegrowicze w przeciwieństwie do kolegów z Ebaya nie płacą więcej za fajnie pomalowany model
Projekt prawej ręki jarika: Click to see full-sized image
Pierwszy projekt ręki ma mieć zamiast palców druty które przytrzymują w powietrzu martwego space marinsa.A druga to chaosowa łapa która trzyma na sznurkach marionetkę ze szponami.Projekt robiony na szybkiego.