[PL] lolerowe mazanki

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Struna

Re: [PL] lolerowe mazanki

Post by Struna »

Fajny pancerz, metal na włóczni i skóra.

Czekam na efekt końcowy ;)
Pozdrawiam
IRKUCK

Post by IRKUCK »

właśnie skóra jest bardzo ładna i metaliki niczego sobie ;)
....::::Dar Makabere Tanza Des Vampires:::....
Image
loler

Post by loler »

Cześć
skończyłem malować terminatora GK.
Chciałem pobawić się trochę z true metalikami.
co sądzicie?
ImageClick to see full-sized image
Image
Rentall

Post by Rentall »

pancerz sprawia wrazenie mocno chropowatego, taki jest faktycznie czy to malowanie daje takie zludzienie ?
KeraM

Post by KeraM »

Yeah,nareszcie ktoś kto pomalował zbroje GK nie na niebiesko!! Bardzo podobnie do mnie robisz zbroje brązowa,czarna oo TAK :hug:
Fajny pomysł z brodą i z czerwienią.Ciekawa i Soczysta krew.Zbroja na prawdę wygląda pięknie,czarno - brązowa... :D .I jak loler jesteś zadowolony z tłoczonych napisów na zbroi ? Bo moim zdanie są świetne do malowania.Litery malowałeś jedna po drugiej czy drybrush?
Ok teraz czas na twarz i pergaminy hmmm twarzyczka jest ładna a przejścia są płynne i WIELKI PLUS za brodę.Co do pergaminów itd. to wyglądają na stare a to dodaje realizmu.

Podsumowanie:
Brudna zbroja +
pergaminy +
krew +/-
złoto +/-
czerwień +
podstawka +
twarz +

Pozdrawiam,
KeraM
....Why do we fall? So we can learn to pick ourselves up.
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

podoba mi sie :
kniga , podstawka , twarz , smutny pedzelek
a metaliki wyszły ci średnio .. coś brak im gładkości -chyba że faktura była zamierzonym celem to wtedy za mało ja podkreśliłeś a i fajnie że nie niebieski .. zmęczyli mnie już blu bojsi

pisałem e fajna gęba ?? :roll:
"GOOD RACK CAN MAKE A DONKEY ATTACK LION"
https://maru.worldblogcafe.com/
Image
przemo

Post by przemo »

Fajny figuras! :clap:

Rzeczywiście metaliki mogłyby być gładsze. A z resztą to już nie będę się chyba powtarzał i pisał że fajna twarz... Fajny klimat trzyma praca.

Od siebie dodam jeszcze, że podstawka fajna, pasuje do modelu, wszystko razem dobrze się komponuje. A skąd wziąłeś te brukowe kamienie?
kacpero

Post by kacpero »

fajne te metaliki, nawej jezeli brakuje im gladkosci i sa troche takie 'przydymione'.. twarz super :)
nie rozumiem tylko tej gazety na podstawce.. moim zdaniem nie zgrywa sie z atmosfera figurki (nie mam na mysli klimatu uniwersum GW tylko z wrazeniem jakie robi sam pomalowany model)
Stop competing with others. Start competing with yourself.
Image
loler

Post by loler »

dzięki:)
co do metalików, to ja się cieszę z tego jak wyszły, może nie są jakoś super gładkie, ale jak tę figurkę się w ręku trzyma to moim zdaniem wygląda to dobrze...;)
a twarze to ostatnio mój ulubiony element figurki:)
I jak loler jesteś zadowolony z tłoczonych napisów na zbroi ? Bo moim zdanie są świetne do malowania.Litery malowałeś jedna po drugiej czy drybrush?
bokiem pędzla je robiłem;) nie chciało mi się pojedynczo a drybrush mógłby się źle skończyć;)
Od siebie dodam jeszcze, że podstawka fajna, pasuje do modelu, wszystko razem dobrze się komponuje. A skąd wziąłeś te brukowe kamienie?
kiedyś na allegro kupiłem, gipsowe, cegiełki i bruk, 5zł za zestaw;)
nie rozumiem tylko tej gazety na podstawce.. moim zdaniem nie zgrywa sie z atmosfera figurki (nie mam na mysli klimatu uniwersum GW tylko z wrazeniem jakie robi sam pomalowany model)
gazetę chciałem, że niby na planecie jakiejś było sobie spokojne, zwykłe życie i nagle zostało zaburzone przez pojawienie się demonów. Do miasta pełnego trupów i śmieci przybyli GK by pozbyć się pomiotu chaosu;d
dzięki raz jeszcze za komentarze
Image
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

Książka, twarz, podstawka - super!

Pomysł na pancerz bardzo ciekawy, ale coś mi chyba te światła nie grają... A może tak mi się tylko wydaje... :think: Prawy naramiennki suchy i matowy, a jest przecież elementem wypukłym i wystawionym na światło. W sumie tylko ta prawa noga jest wysunięta i oświetlona, a od pasa w górę - okopcone i zgaszone to wszystko, mimo że sam model jest zwrócony w stronę źródła światła i ma większość powierzchni odsłoniętą. No nie wiem, coś tak się patrzę i nie mogę sie określić...

Samo wykonanie pancerza wygląda mi - zgaduję teraz - na mieszanie metalika z jakimś kolorem, zamiast nakładania glazów warstwa po warstwie. Wtedy byłoby to o wiele gładsze i nie sprawiałoby takiego efektu chropowatości.

Źle to nie wygląda, bardzo oryginalnie wręcz, więc jeśli chciałeś taki efekt osiągnąć, to OK :)
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
Post Reply