[PL] warsztat czlowieka.morze

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
sea.man
Chest of Colors
Chest of Colors

Re: [PL] warsztat czlowieka.morze

Post by sea.man »

No wlasnie ja nie chcialem przyciemniac brody glebszymi cieniami, miala byc jasna. Co do toporka to masz racje, mahon juz mi zobrazowal w angielskim watku.
miniatures painted:
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

Ajajaj, przegapiłem model! I Arielki też nie skomentowałem!

Wiesz Ty co? Dla mnie to Twoja najlepsza praca do tej pory! Kolory, staranność malowania... Bardzo podoba mi się broda i włosy, kamienie też ładnie się błyszczą. Jedynie może złoto widziałbym trochę cieplejsze, żółtawo-brązowe miejscami, bo to jest takie wyblakłe... Zwłaszcza na hełmie to widać. Podstawka trochę uboga. Bardzo fajne rękawice. Na twarzy dodałbym trochę cienia z innych odcieni ;)

Na toporze krew ofkors, ale ja to wszędzie widziałbym krew ;)

Zbroja odrobinę mi się zlewa z brodą, bo i jedno i drugie jest bardzo jasne. Wiem, że to NMM, ale jednak za mało się odróżnia moim zdaniem. A i na trzonku topora chyba nie ma zbyt wielu rozjaśnień (albo tak mi się przez fotkę wydaje).

Nie zmienia to faktu, że model mi się podoba i jest u mnie na 1. miejscu w Twojej galerii :) Bardzo ładnie!

A Ariel?

Mix kolorów jej zafundowałeś. Myślę, że uwagi podobne, jak przy krasnalu. Więcej odcieni na poszczególnych elementach: włosy, skóra, suknia. Po prostu na tak dużej powierzchni można się o to już pokusić, żeby model był bogatszy. Dodałbym też więcej cieniowania i podkreślenia zagłębień. Skrzydła wyszły dobrze, widać, że próbujesz kolejnych sztuczek z efektami i dodatkami.

Kryształy na tej wielkiej różdżce wyszły bardzo fajnie.

Za to podstawki umiesz robić na pewno lepsze, ale rozumiem, że to zamówienie. Kwiatki i trawę widać, ale momentu wyrastania z ziemi na pewno nie uchwycisz ;) Ten korek z granulatem (czy co to tam jest) zastąpiłbym jednak czymś innym, drobniejszym piaskiem na pewno i użyłbym pasteli do imitacji pustkowia... Trochę mi się to nie podoba.
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
sea.man
Chest of Colors
Chest of Colors

Post by sea.man »

Slawol wrote: ale rozumiem, że to zamówienie.
Nie, ja wam psuje rynek i maluje za darmo :mrgreen: kolega poprosil, to mu pomalowalem.
Tez kto by mial mi zaplacic, skkoro lepiej na tym by wyszedl wam dajac model do malowania :D

Juz wiem, ze moj krasnolud zajal 3 miejsce w konkursie.
miniatures painted:
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

pogratulowac!
Image
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

super! :clap:
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

Gratulacje za III miejsce! :clap:

I nie gadaj bzdur, za takie malowanie możesz już fajny pieniążek zarobić.
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
sea.man
Chest of Colors
Chest of Colors

Post by sea.man »

Slawol wrote:I nie gadaj bzdur, za takie malowanie możesz już fajny pieniążek zarobić.
Nie stać nikogo na moje malowanie, mój czas jest bezcenny :D ;) A tak na serio to za dużo jest fajnych figurek, że sam sobie nie nadążam malować :(

Na kolejny konkurs maluję Cordelę Rosalind. Mniej więcej polowa sukni jest zrobiona, nałożyłem kilka warstw cieni aż do tych najgłębszych. Teraz czeka mnie praca nad rozjaśnieniami.
ImageClick to see full-sized image

Prezent dla brata, Helga prosto z Bawarii. Moja pierwsza próba z popiersiem. Mało widać i w ogóle to dopiero początek, ale żeby nie było że nic nie robię :P
ImageClick to see full-sized image
miniatures painted:
loler

Post by loler »

ta w sukni z dużym karabinem fajna:) podoba mi się róż ale dodałbym jeszcze odrobinkę fioletu w cieniach.
swój model konkursowy już malować prawie skończyłem, jeszcze mały freehandzik i podstawka:)
Image
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

no to czekamy jak ci skora wyjdzie, bo na pocyckach (Slawol, tu jeszcze lepiej pasuje to slowo... :whistle:) to super hiper wazne :)
Image
Gildor

Post by Gildor »

Pierwsza ma fajną sukienkę, taką urozmaiconą kolorystycznie. Jestem ciekaw jak ostatecznie wyjdzie.
Natomiast druga ma ładną bluzkę : D Jej włosy będą blond czy rude?
Image
Post Reply