[PL] warsztat czlowieka.morze
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Re: [PL] warsztat czlowieka.morze
No wlasnie ja nie chcialem przyciemniac brody glebszymi cieniami, miala byc jasna. Co do toporka to masz racje, mahon juz mi zobrazowal w angielskim watku.
miniatures painted:
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
Ajajaj, przegapiłem model! I Arielki też nie skomentowałem!
Wiesz Ty co? Dla mnie to Twoja najlepsza praca do tej pory! Kolory, staranność malowania... Bardzo podoba mi się broda i włosy, kamienie też ładnie się błyszczą. Jedynie może złoto widziałbym trochę cieplejsze, żółtawo-brązowe miejscami, bo to jest takie wyblakłe... Zwłaszcza na hełmie to widać. Podstawka trochę uboga. Bardzo fajne rękawice. Na twarzy dodałbym trochę cienia z innych odcieni
Na toporze krew ofkors, ale ja to wszędzie widziałbym krew
Zbroja odrobinę mi się zlewa z brodą, bo i jedno i drugie jest bardzo jasne. Wiem, że to NMM, ale jednak za mało się odróżnia moim zdaniem. A i na trzonku topora chyba nie ma zbyt wielu rozjaśnień (albo tak mi się przez fotkę wydaje).
Nie zmienia to faktu, że model mi się podoba i jest u mnie na 1. miejscu w Twojej galerii
Bardzo ładnie!
A Ariel?
Mix kolorów jej zafundowałeś. Myślę, że uwagi podobne, jak przy krasnalu. Więcej odcieni na poszczególnych elementach: włosy, skóra, suknia. Po prostu na tak dużej powierzchni można się o to już pokusić, żeby model był bogatszy. Dodałbym też więcej cieniowania i podkreślenia zagłębień. Skrzydła wyszły dobrze, widać, że próbujesz kolejnych sztuczek z efektami i dodatkami.
Kryształy na tej wielkiej różdżce wyszły bardzo fajnie.
Za to podstawki umiesz robić na pewno lepsze, ale rozumiem, że to zamówienie. Kwiatki i trawę widać, ale momentu wyrastania z ziemi na pewno nie uchwycisz
Ten korek z granulatem (czy co to tam jest) zastąpiłbym jednak czymś innym, drobniejszym piaskiem na pewno i użyłbym pasteli do imitacji pustkowia... Trochę mi się to nie podoba.
Wiesz Ty co? Dla mnie to Twoja najlepsza praca do tej pory! Kolory, staranność malowania... Bardzo podoba mi się broda i włosy, kamienie też ładnie się błyszczą. Jedynie może złoto widziałbym trochę cieplejsze, żółtawo-brązowe miejscami, bo to jest takie wyblakłe... Zwłaszcza na hełmie to widać. Podstawka trochę uboga. Bardzo fajne rękawice. Na twarzy dodałbym trochę cienia z innych odcieni
Na toporze krew ofkors, ale ja to wszędzie widziałbym krew
Zbroja odrobinę mi się zlewa z brodą, bo i jedno i drugie jest bardzo jasne. Wiem, że to NMM, ale jednak za mało się odróżnia moim zdaniem. A i na trzonku topora chyba nie ma zbyt wielu rozjaśnień (albo tak mi się przez fotkę wydaje).
Nie zmienia to faktu, że model mi się podoba i jest u mnie na 1. miejscu w Twojej galerii
A Ariel?
Mix kolorów jej zafundowałeś. Myślę, że uwagi podobne, jak przy krasnalu. Więcej odcieni na poszczególnych elementach: włosy, skóra, suknia. Po prostu na tak dużej powierzchni można się o to już pokusić, żeby model był bogatszy. Dodałbym też więcej cieniowania i podkreślenia zagłębień. Skrzydła wyszły dobrze, widać, że próbujesz kolejnych sztuczek z efektami i dodatkami.
Kryształy na tej wielkiej różdżce wyszły bardzo fajnie.
Za to podstawki umiesz robić na pewno lepsze, ale rozumiem, że to zamówienie. Kwiatki i trawę widać, ale momentu wyrastania z ziemi na pewno nie uchwycisz
Nie, ja wam psuje rynek i maluje za darmoSlawol wrote: ale rozumiem, że to zamówienie.
Tez kto by mial mi zaplacic, skkoro lepiej na tym by wyszedl wam dajac model do malowania
Juz wiem, ze moj krasnolud zajal 3 miejsce w konkursie.
miniatures painted:
Gratulacje za III miejsce! 
I nie gadaj bzdur, za takie malowanie możesz już fajny pieniążek zarobić.
I nie gadaj bzdur, za takie malowanie możesz już fajny pieniążek zarobić.
Nie stać nikogo na moje malowanie, mój czas jest bezcennySlawol wrote:I nie gadaj bzdur, za takie malowanie możesz już fajny pieniążek zarobić.
Na kolejny konkurs maluję Cordelę Rosalind. Mniej więcej polowa sukni jest zrobiona, nałożyłem kilka warstw cieni aż do tych najgłębszych. Teraz czeka mnie praca nad rozjaśnieniami.
Click to see full-sized imagePrezent dla brata, Helga prosto z Bawarii. Moja pierwsza próba z popiersiem. Mało widać i w ogóle to dopiero początek, ale żeby nie było że nic nie robię
Click to see full-sized imageminiatures painted:
ta w sukni z dużym karabinem fajna:) podoba mi się róż ale dodałbym jeszcze odrobinkę fioletu w cieniach.
swój model konkursowy już malować prawie skończyłem, jeszcze mały freehandzik i podstawka:)
swój model konkursowy już malować prawie skończyłem, jeszcze mały freehandzik i podstawka:)
-
Nameless
- The Better Choice

no to czekamy jak ci skora wyjdzie, bo na pocyckach (Slawol, tu jeszcze lepiej pasuje to slowo...
) to super hiper wazne 
Pierwsza ma fajną sukienkę, taką urozmaiconą kolorystycznie. Jestem ciekaw jak ostatecznie wyjdzie.
Natomiast druga ma ładną bluzkę : D Jej włosy będą blond czy rude?
Natomiast druga ma ładną bluzkę : D Jej włosy będą blond czy rude?