Trochę małe na zdjęciach, ale jeśli trzymasz poziom wykonania, to na pewno wyglądają porządnie. Najbardziej podobają mi się Marco Colombo i ten pierwszy krasnal od lewej. No i dobór kolorów też udany.
[PL] Galeria qc
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Re: [PL] Galeria qc
No, bardzo fajnie zobaczyć znów jakieś figurki, zamiast kolejnej budowli 
Trochę małe na zdjęciach, ale jeśli trzymasz poziom wykonania, to na pewno wyglądają porządnie. Najbardziej podobają mi się Marco Colombo i ten pierwszy krasnal od lewej. No i dobór kolorów też udany.
-
quidamcorvus
Pomalowane modele zabezpieczyłem bezbarwnym, matowym lakierem Humbrola i zrobiłem podstawki. Bruk z tektury, barwiony piasek, trawa elektrostatyczna i liście z nasion brzozy:
Click to see full-sized image
Większe zdjęcia można obejrzeć TUTAJ.
Click to see full-sized imageWiększe zdjęcia można obejrzeć TUTAJ.
Mnie się najbardziej podobają pierwsi trzej licząc od prawej
ALe to pewnie ocena pokierowana gustem w doborze figurek. Stąd też pewnie Sławolowi podoba się najbrzydszy krasnal 
Fajna banda. Podoba mi się kolorystyka i to, że jest tak spójna. Podstawki też są klimatyczne i spójne.
Jeśli mogę coś wytknąć, co moim zdaniem by pomogło w podniesieniu jakości, to ograniczyłabym ilość washa na pędzlu. Podzieliłabym sobie to washowanie na 3 warstwy i na pędzlu trzymałabym go 3x mniej. W ten sposób nie wymykało by Ci się to spod kontroli.
Fajna banda. Podoba mi się kolorystyka i to, że jest tak spójna. Podstawki też są klimatyczne i spójne.
Jeśli mogę coś wytknąć, co moim zdaniem by pomogło w podniesieniu jakości, to ograniczyłabym ilość washa na pędzlu. Podzieliłabym sobie to washowanie na 3 warstwy i na pędzlu trzymałabym go 3x mniej. W ten sposób nie wymykało by Ci się to spod kontroli.
Na plus (zwłaszcza jako modele do grania):
- Zwadźca (?) w rajtuzach,
- czerwony płaszcz tęższego gościa,
- facet golący się mieczem - z wyjątkiem włosów
Na minus:
- kaftan tęższego gościa,
- włosy golarza
- twarz i owłosienie krasnala (fuuuuj, ale nieczytelne!)
No i szkoda że się tak błyszczą...
- Zwadźca (?) w rajtuzach,
- czerwony płaszcz tęższego gościa,
- facet golący się mieczem - z wyjątkiem włosów
Na minus:
- kaftan tęższego gościa,
- włosy golarza
- twarz i owłosienie krasnala (fuuuuj, ale nieczytelne!)
No i szkoda że się tak błyszczą...
Mała podpowiedz w sprawie malowania. Jak nie masz aerografu to użyj spray Idea , nie topi styropianu ani styroporu sprawdzianem na makiecie którą kiedyś robiłem. Ponadto masz do wyboru wiele kolorów. Na stół o wymiarach 170x120x50 zużyłem 8 puszek farby w różnych kolorach. Makieta to był kanion o wysokości dochodzącej do 50 cm.
Tu link do zdjęć makiety:
https://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 87&start=0
Tu link do zdjęć makiety:
https://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 87&start=0
-
quidamcorvus
Dzięki za komentarze 
Kolejna kompania do Warheim FS - Żołnierze z Reiklandu, od prawej: Kapitan, Prezbiter Sigmara, Porucznik i Adiutanci, poniżej Kapitan w wersji kawaleryjskiej, Chorąży i Sygnalista, Żołnierze, Kusznicy i Miecznicy.
Plastikowe modele złożone z części Empire General, Empire Free Company, Empire State Crossbowmen, Empire State Troops oraz różnych bitsów pochodzących z wielu różnych zestawów.
Choć modele złożyłem dawno temu, to dopiero teraz doczekały się swojej kolei na malowanie - a raczej doczekają się, bo prace nad nimi zacznę pewnie w lutym. Wcześniej jeszcze muszę zbudować powóz dla Reiklandczyków i zamknąć kolejny etap prac nad podręcznikiem, spisać zasady dla Muszkieterów z Nuln i Piratów z Sartosy.
oraz
Ośmiu Magistrów Magii złożonych głównie części pochodzących z Empire Battle Wizards ale także bitsów z innych zestawów. W kolejności, tym razem od lewej, Magister: Ognia, Bestii, Światła, Metalu, Życia, Niebios, Cienia i Śmierci.
Modele będą malowane równolegle z kompanią Żołnierzy z Reiklandu.
Kolejna kompania do Warheim FS - Żołnierze z Reiklandu, od prawej: Kapitan, Prezbiter Sigmara, Porucznik i Adiutanci, poniżej Kapitan w wersji kawaleryjskiej, Chorąży i Sygnalista, Żołnierze, Kusznicy i Miecznicy.
Click to see full-sized imagePlastikowe modele złożone z części Empire General, Empire Free Company, Empire State Crossbowmen, Empire State Troops oraz różnych bitsów pochodzących z wielu różnych zestawów.
Choć modele złożyłem dawno temu, to dopiero teraz doczekały się swojej kolei na malowanie - a raczej doczekają się, bo prace nad nimi zacznę pewnie w lutym. Wcześniej jeszcze muszę zbudować powóz dla Reiklandczyków i zamknąć kolejny etap prac nad podręcznikiem, spisać zasady dla Muszkieterów z Nuln i Piratów z Sartosy.
oraz
Ośmiu Magistrów Magii złożonych głównie części pochodzących z Empire Battle Wizards ale także bitsów z innych zestawów. W kolejności, tym razem od lewej, Magister: Ognia, Bestii, Światła, Metalu, Życia, Niebios, Cienia i Śmierci.
Click to see full-sized imageModele będą malowane równolegle z kompanią Żołnierzy z Reiklandu.
-
Nameless
- The Better Choice

oj, fajny ten zestaw magow! tylko ten od 'cienia' az prosil sie o kaptur zaslaniajacy twarz 
duży zestaw ludzików. 
z magów to mi się na razie najbardziej podoba ten cienias (znaczy się gość od cienia), a indiana jones w magicznym wydaniu... bawi ^^
tego od światła pomaluj z wielką żarówką na głowie... skoro już założył taki abażur
z magów to mi się na razie najbardziej podoba ten cienias (znaczy się gość od cienia), a indiana jones w magicznym wydaniu... bawi ^^
tego od światła pomaluj z wielką żarówką na głowie... skoro już założył taki abażur
-
quidamcorvus
Rozpocząłem prace nad zaprzęgiem - ostatnim modelem potrzebnym do skompletowania kompanii Żołnierzy z Reiklandu. Inspiracją był marienburgski powóz z WH Online: AoR:
Click to see full-sized image'Podwozie' to belki wycięte z wyprasek i koła zrobione z zakrętek, kawałków plasticardu, pociętych szpinaczy i szpilek:
Click to see full-sized imageKoła okleiłem dodatkowo kawałkami pociętej aluminiowej blaszki, natomiast budę wyciąłem ze styroduru:
Click to see full-sized imageNastępnie przykleiłem listewki i bitsy uzupełniające całość:
Click to see full-sized imageWoźnica to milicjant z batem z zestawu Corpse Cart.
Następny krok to naklejenie dachówek na dach.