[PL] Galeria qc

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Re: [PL] Galeria qc

Post by Slawol »

No, bardzo fajnie zobaczyć znów jakieś figurki, zamiast kolejnej budowli ;)

Trochę małe na zdjęciach, ale jeśli trzymasz poziom wykonania, to na pewno wyglądają porządnie. Najbardziej podobają mi się Marco Colombo i ten pierwszy krasnal od lewej. No i dobór kolorów też udany.
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
quidamcorvus

Post by quidamcorvus »

Pomalowane modele zabezpieczyłem bezbarwnym, matowym lakierem Humbrola i zrobiłem podstawki. Bruk z tektury, barwiony piasek, trawa elektrostatyczna i liście z nasion brzozy:
ImageClick to see full-sized image

Większe zdjęcia można obejrzeć TUTAJ.
Image
Ana
Painting Mum
Painting Mum

Post by Ana »

Mnie się najbardziej podobają pierwsi trzej licząc od prawej :) ALe to pewnie ocena pokierowana gustem w doborze figurek. Stąd też pewnie Sławolowi podoba się najbrzydszy krasnal :P

Fajna banda. Podoba mi się kolorystyka i to, że jest tak spójna. Podstawki też są klimatyczne i spójne.
Jeśli mogę coś wytknąć, co moim zdaniem by pomogło w podniesieniu jakości, to ograniczyłabym ilość washa na pędzlu. Podzieliłabym sobie to washowanie na 3 warstwy i na pędzlu trzymałabym go 3x mniej. W ten sposób nie wymykało by Ci się to spod kontroli.
-- Ańa

Image
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

Na plus (zwłaszcza jako modele do grania):
- Zwadźca (?) w rajtuzach,
- czerwony płaszcz tęższego gościa,
- facet golący się mieczem - z wyjątkiem włosów

Na minus:
- kaftan tęższego gościa,
- włosy golarza
- twarz i owłosienie krasnala (fuuuuj, ale nieczytelne!)

No i szkoda że się tak błyszczą...
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Zahor

Post by Zahor »

Mała podpowiedz w sprawie malowania. Jak nie masz aerografu to użyj spray Idea , nie topi styropianu ani styroporu sprawdzianem na makiecie którą kiedyś robiłem. Ponadto masz do wyboru wiele kolorów. Na stół o wymiarach 170x120x50 zużyłem 8 puszek farby w różnych kolorach. Makieta to był kanion o wysokości dochodzącej do 50 cm.

Tu link do zdjęć makiety:
https://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 87&start=0
quidamcorvus

Post by quidamcorvus »

Dzięki za komentarze :)

Kolejna kompania do Warheim FS - Żołnierze z Reiklandu, od prawej: Kapitan, Prezbiter Sigmara, Porucznik i Adiutanci, poniżej Kapitan w wersji kawaleryjskiej, Chorąży i Sygnalista, Żołnierze, Kusznicy i Miecznicy.
Plastikowe modele złożone z części Empire General, Empire Free Company, Empire State Crossbowmen, Empire State Troops oraz różnych bitsów pochodzących z wielu różnych zestawów.

Choć modele złożyłem dawno temu, to dopiero teraz doczekały się swojej kolei na malowanie - a raczej doczekają się, bo prace nad nimi zacznę pewnie w lutym. Wcześniej jeszcze muszę zbudować powóz dla Reiklandczyków i zamknąć kolejny etap prac nad podręcznikiem, spisać zasady dla Muszkieterów z Nuln i Piratów z Sartosy.

oraz

Ośmiu Magistrów Magii złożonych głównie części pochodzących z Empire Battle Wizards ale także bitsów z innych zestawów. W kolejności, tym razem od lewej, Magister: Ognia, Bestii, Światła, Metalu, Życia, Niebios, Cienia i Śmierci.
Modele będą malowane równolegle z kompanią Żołnierzy z Reiklandu.
Image
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

oj, fajny ten zestaw magow! tylko ten od 'cienia' az prosil sie o kaptur zaslaniajacy twarz :)
Image
Marek

Post by Marek »

Kurcze, miec taki zestaw... :)
*** de gustibus non est disputandum ***
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

duży zestaw ludzików. :clap:

z magów to mi się na razie najbardziej podoba ten cienias (znaczy się gość od cienia), a indiana jones w magicznym wydaniu... bawi ^^
tego od światła pomaluj z wielką żarówką na głowie... skoro już założył taki abażur :lol:
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
quidamcorvus

Post by quidamcorvus »

:D :hug:

Rozpocząłem prace nad zaprzęgiem - ostatnim modelem potrzebnym do skompletowania kompanii Żołnierzy z Reiklandu. Inspiracją był marienburgski powóz z WH Online: AoR:
'Podwozie' to belki wycięte z wyprasek i koła zrobione z zakrętek, kawałków plasticardu, pociętych szpinaczy i szpilek:
Koła okleiłem dodatkowo kawałkami pociętej aluminiowej blaszki, natomiast budę wyciąłem ze styroduru:
Następnie przykleiłem listewki i bitsy uzupełniające całość:
Woźnica to milicjant z batem z zestawu Corpse Cart.

Następny krok to naklejenie dachówek na dach.
Image
Post Reply