ten termos jest na ebay i przy okazji jako testowy model pod zamowienie na bande termosow do SH (ale to nie beda te z pudla tylko podkonwertowane jakos ze zwyklych)
jutro postaram sie zrobic poprawki na tym moim
i powolutku mecze nastepnego termosa ( tego z pazurami)
[PL] warsztat olkkkkka
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Re: [PL] warsztat olkkkkka
"Oddychanie jest bardzo ważne przy malowaniu figurek, jeśli malarz nie oddycha to robi się siny"
mi się tylko 2 rzeczy nie podobają:
- gienek jest słabszy od reszty
- najgłębsze cienie na biało-kościstym kolorze zyskałyby trochę potrzebnej głębi gdybyś dodał do ich malowania jakiegoś złamanego granatu
poza tym wow, duża różnica po chodzącym klozecie i poprzednich pracach! :WOW: świetne podniszczenia (mi tam bolter się podoba), udane detale, fajne malowanie pancerza, dobra podstawka...
tylko te niedociągnięte cienie...
- gienek jest słabszy od reszty
- najgłębsze cienie na biało-kościstym kolorze zyskałyby trochę potrzebnej głębi gdybyś dodał do ich malowania jakiegoś złamanego granatu
poza tym wow, duża różnica po chodzącym klozecie i poprzednich pracach! :WOW: świetne podniszczenia (mi tam bolter się podoba), udane detale, fajne malowanie pancerza, dobra podstawka...
tylko te niedociągnięte cienie...
"Oddychanie jest bardzo ważne przy malowaniu figurek, jeśli malarz nie oddycha to robi się siny"
Dobry jest! Mam tego czuba też, super model.
Czerwień boltera troszkę przypłaska... A jakby się tam odrobinę ciemniejszego odcienia znalazło, jakiegoś przejścia...
Hełm mi wygląda trochę jak B&W, taki desaturated bardziej, niż malowany na konkretny kolor
Ciekawy efekt, serio
Brakuje mu tych odcieni, które widać na pancerzu, ale sam w sobie prezentuje się interesująco
Soczewki super.
Zniszczenia OK, zwłaszcza na hełmie i metalach na bolterze. Te zielone pasy dodają charakteru, dobry pomysł. Ten śluz przy obcym też mi się podoba, jedynie może kręgosłup bym innym kolorem trochę podkreślił. Nie podobają mi się za to sznurki i ziemia na podstawce - tutaj zostawiłbym sam złom
Ale model na duży plus!
I dobre fotki, faktycznie
Czerwień boltera troszkę przypłaska... A jakby się tam odrobinę ciemniejszego odcienia znalazło, jakiegoś przejścia...
Hełm mi wygląda trochę jak B&W, taki desaturated bardziej, niż malowany na konkretny kolor
Zniszczenia OK, zwłaszcza na hełmie i metalach na bolterze. Te zielone pasy dodają charakteru, dobry pomysł. Ten śluz przy obcym też mi się podoba, jedynie może kręgosłup bym innym kolorem trochę podkreślił. Nie podobają mi się za to sznurki i ziemia na podstawce - tutaj zostawiłbym sam złom
Ale model na duży plus!
I dobre fotki, faktycznie
-
Maryjusz
Olkkkku, tak krótko: zielona rzeźba trzyma proporcje, no nie powiem tu i ówdzie jest nieco utyta
, ale to jej nie umniejsza.
Termos na kawę in white podoba się oku memu
prawidłowo i bez zbędnej przesady zaznaczyłeś otarcia pancerza, nie zapominając, by oddać ich trójwymiarowość. A ten zielony lampas rodem z rajdów WRC wprost poezja
.
Pokręciłbym tylko nosem, bo przy tylu szczegółach nieco umknęła Ci broń i metalic nie dostał finałowego rozświetlenia, a może to mój monitor szwankuje?
Zresztą to mój nos, więc nie bierz tego do siebie.
Szkoda, że zaniechałeś freehand'u z tym lwem, wystarczyło poprawić nos, trochę go rozciągnąć, a co za tym idzie spłaszczyć pysk i Aslan gotowy.
Pozdrawiam
Termos na kawę in white podoba się oku memu
Pokręciłbym tylko nosem, bo przy tylu szczegółach nieco umknęła Ci broń i metalic nie dostał finałowego rozświetlenia, a może to mój monitor szwankuje?
Zresztą to mój nos, więc nie bierz tego do siebie.
Szkoda, że zaniechałeś freehand'u z tym lwem, wystarczyło poprawić nos, trochę go rozciągnąć, a co za tym idzie spłaszczyć pysk i Aslan gotowy.
Pozdrawiam
Aslan mnie troche przerosl, musialem sie ratowac zielonym paskiem.
jak zwykle prostota okazala sie lepsza od skomplikowanych hieroglifow
. Mi sie wslasnie bardzo podoba ta nieskomplikowana prostota + wlasnie obdrapany armor
. Dlatego gratulacje rozsadnego wyboru i zrezygnowania z "pieska"
.
-
Maryjusz
Ja tam lubię jak ktoś sobie pofolguje, tylko z umiarem
, nawet pojazdy rajdowe obok psaków mają jakiś numer tudzież reklamę koncernu nikotynowego
.
A no tak: Wesołych Świąt.
A no tak: Wesołych Świąt.
o dokończony termos i naprawdę powala ! chyba czas pouczyć się robienia takie uszkodzenia 

Click to see full-sized image