[PL] Warsztat Kacpra

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Gildor

Re: [PL] Warsztat Kacpra

Post by Gildor »

Fajny,fajny i malowanie mu jeszcze bardziej pomaga =]
Mógłbyś trochę niebieską szmatkę urozmaicić bo trochę nudna. Ja bym jakąś ciemnę kreską położył jeszcze na Twoim miejscu.
Ale to nie mus =]
Ładna zbroja, delikatne ryski dodają jej smaku.
Image
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

nie tam wreszcie porządne fotki :) (mam spora rozdziałkę na monitorze :) pomimo tego ze monitor wcale nie wielki - po prostu wielkość plamki brutalne mała - HP kiedyś takie robił ) - fotki odrobinę za ciemne i trochę miękkie - to cecha matryc Sony (Konica - minolta) ale jak się je podostrzy softem w aparacie wyjdzie to co było u mnie :P )
- jako że i tak obrabiasz w Gimpie - zakładka z filtrami a tam wyostrzanie :) i tak kawałeczek trzeba podostrzyć i będzie git :)

co do malowania - "banner Top" (tak to sie chyba nazywa) słaby te piórka .. .. w porównaniu do reszty malowania
a poza tym przyjemne czyste malowanie :)

a no i biały płaski jak nie wiem (ale nie wiem też na jaki poziom i za ile to zamówienie a to może warunkować problem białego :P)
"GOOD RACK CAN MAKE A DONKEY ATTACK LION"
https://maru.worldblogcafe.com/
Image
Wojto

Post by Wojto »

Piękna zbroja , dobry kontrast , przejścia w niektórych miejscach trochę słabe ale ogólne wrażenie jest dobre .Jakich kolorów do niej użyłeś ? Jak już wspominał Gildor mógł byś nadać niebieskiej barwie jakiś większy kontrast .Jedyne co mi się nie za bardzo podoba to gemy i pióra na hełmie .

Pozdrawiam
Zbuduj z nami nową lepszą ePolske
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

taki ten model nierówny...
są elementy świetne i widowiskowe (choćby NMM - bardzo ładny złoty, czy freehandy), a potem taka kucha jak te skrzydełka wspomniane przez Maru...

ogólnie na plus, z drobnymi zastrzeżeniami. fotki są za to całkiem dobre i chętnie zobaczę ten model już z podstawką :)
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Marek

Post by Marek »

Troszke jak niedokonczony ten elf. Gora sztandaru nijaka, na zlotym polksiezycu bardzo wyraznie widac paskami przejscia pomniedzy kolorami. Sam sztandar dosc monotonny (o drzewcu nie wspomne). Ale im nizej tym lepiej. Fajna zbroja elfa z gladkim nmm, helm i pochwa miecza ekstra.
*** de gustibus non est disputandum ***
Kuzyn

Post by Kuzyn »

A mi się tam podoba. Wole żeby zwykłe elementy były gorzej pomalowane, a NMM był naprawde dobry niż widzieć cudownie pocieniowany biały z kulejącymi metalikami bo czasu nie starczyło. Także uważam, że dobrze przełożyłeś czas na jakość i napewno można by lepiej ale sam pisałeś, że to zamówienie.

Peace!
kacper_gda

Post by kacper_gda »

Tego elfa zaczynałem malowac .. jakby to powiedziec "od dołu" ;) Czyli zaczynajac od niebieskiego ubranka kończąc właśnie na piórach u góry i miałem coraz mneijszy zapał moze dlatego wypadły gorzej niz reszta. A podsatwek sie jeszcze nie doczekałem :/

Mam teraz do pokazania grupke orków. Szczególnie zadowolony jestem z regimentu orczego, barodz fajne rozne stare modele. Bohaterowie malowani na poziom armijny czyli bez fajerwerków

ImageClick to see full-sized image

JerzyK

Post by JerzyK »

kacper_gda wrote:bez fajerwerków
Moim zdaniem bardzo fajnie pomalowane figurki, gratulacje!
Ostatnio coraz więcej osób pisze, że maluje tabletop albo poniżej swoich możliwości :D
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

mi się te figurki "bez fajerwerków" wydają... jednymi z twoich najlepszych. o ile nie najlepszymi. poważnie..
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

caly oddzial oldskulowych orkow :WOW:
Image
Post Reply