[PL] Warsztat Kacpra

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Post Reply
kacper_gda

[PL] Warsztat Kacpra

Post by kacper_gda »

Czesc!
Jak widac jestem tutaj nowy. W tym temacie bede wrzucał swoje prace. Na pierwszy ogien leci skaven ktorego dzisiaj skonczylem.
Byłbym bardzo zadowolony z tego modelu gdyby nie ten placeczek ktory zupelnie mi nie wyszedl...

ImageClick to see full-sized image

pozdrawiam
Last edited by mahon on 7 Jul 2011, o 19:11, edited 2 times in total.
Reason: dopisałem [PL] do tytułu
Renaw

Re: Warsztat Kacpra

Post by Renaw »

AVE! Całkiem fajna praca :)
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

witam serdecznie.

skaven - na ile pozwalaja ocenic fotki - niezly. nie podoba sie kolor ciuszkow. pomarancz zlewa sie z odcieniem skory. ponadto wiekszy kontrast by sie przydal na ciuszkach.
moze jakies wieksze fotki uda sie zrobic?
Image
kacper_gda

Post by kacper_gda »

Postaram sie dzisiaj zrobic cos przy swietle dziennym, te byly na szybko przy lampce robione. Kolorystyka byla narzucona ale mi sie podoba :)
kacpero

Post by kacpero »

witaj na fo ;) fajny model, najkorzystniej wygladaja NMM, ale niestety jak juz wspomnial Nameless, wiele elementow zlewa sie ze soba..
byloby dobrze zobaczyc wieksze fotki, no i oczywiscie wiecej Twoich prac..
mozesz napisac wiecej o tym plecaczku? z czego jestes niezadowolony, jaki efekt chciales osiagnac?
Stop competing with others. Start competing with yourself.
Image
kacper_gda

Post by kacper_gda »

Zrobilem nowe wieksze foty, wydaje mi sie ze sa lepsze.

A na plecaczku chcialem osiagnac efekt zielonego swiatla wydobywajacego sie z tych malych zielonych szczelinek. Jest to moja pierwsza proba z tą techniką i jak widac nie udana. Ale na tym małym szczurki wyszlo juz lepiej.
Wiecej moich prac mozna zobaczyc tutaj :p
LINK
Ana
Painting Mum
Painting Mum

Post by Ana »

Cześć, Fajnie Cię widzieć :D
Mnie brakuje fajniej pomalowanego pyska - wiesz, bardziej precyzyjnie pociągniętego ... może nos w innym odcieniu? Może kropki widocznie na skórze od sumiastych wąsisk? A może pryszcze bardziej zaróżowione? Nie wiem co Ty o tym sądzisz, ale dla mnie za bardzo zlewa się w nieistotny fragment.

Jest tak, że peleryna rzuca się w oczy, a w kapturze coś tam się kryje ... ;) Chyba przede wszystkim jednak rozjaśniłabym ten pysk na tyle, żeby odcinał się od niego.
-- Ańa

Image
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

trudniej ten pysk bardziej precyzyjnie zrobić bo:
1. rzeźba jest stara, a to trochę mówi o jakości...
2. on jest cały jakiś taki trędowaty (wiem, bo też go malowałem daaaawno temu)

mi brakuje wyraźniejszego cieniowania szaty - bo rzeźba jest wyraźna i dość głęboka, więc cienie wypadałoby też pomalować na głębokie...

za to bardzo podoba mi się pomysł, konwersja i ogólnie wykonanie.

no, może jeszcze wyciągnąć rozjaśnienia na pysku (zwłaszcza nos) żeby ściągnąć tam trochę uwagi?
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Re: [PL] Warsztat Kacpra

Post by Slawol »

Witaj na forum!

W sumie wszystko zostało powiedziane nt. tego modelu. Ale tak to jest - stare modele są proste, co nie znaczy, że ubogie, więc trochę trzeba je podgonić malowaniem - i tutaj proponowałbym może dwa odcienie tej szaty? Ten, który jest, no i można dodać jakiś inny kolor, żeby urozmaicić następnym razem przy podobnym modelu? ;) Myślę, że od góry pomarańczowa mogłaby być, a w dolnej części, np. ciemnozielona z brązem/brudem... :think: Dodam jeszcze, że może korzystniej by wyglądała podstawka, gdybyś całą naokoło obsiał trawą, a w niej byłby ten kamień :think: Bo tak teraz wygląda pusto z tym kamieniem przyklejonym "tak zwyczajnie".

Poza tym praca bardzo ładna i staranna, a ten szczur na sznurku czy tam powrozie jest świetny! :)
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
kacper_gda

Re: [PL] Warsztat Kacpra

Post by kacper_gda »

Dzieki za komentarze :)
Zaznaczam ze konwersja nie jest moja, ja tylko maluje. Kolorystyka tez byla jasno okreslona przez klienta wiec nei mialem pola do popisu zabardzo. Model niby stary i nie ciekawy ale mi sie bardzo podoba. Co do pyszczka to rzeczywiscie musze go troche wyciagnac bo zaginal w tej szmacie.
Post Reply