nie bardzo wiedziałem co mi nie gra, czego brakuje, aż w końcu post Kacpero wyjaśnił mni gdzie tkwi problem!
ta figurka mówi "olekkkkk umie malować, ale co z tego?"
pokazałeś jak pomalować marmur (a.k.a. brudny sedes), niezłe metaliki, szmatkę (a.k.a. obrus)... i co z tego? model nie ma tego czegoś co powodowałoby WOW.
nie żebym krytykował malowanie - bo jest dobre, niedoróbki wychodzą raczej w fazie przygotowania, ale ten model jest taki jakiś bezduszny obecnie. jakbyś nie do końca miał pomysł na to co to ma być, jakie ma skojarzenia budzić - czy jest bojowy? agresywny? ciężki? wielki? mały? kruchy? powolny? szybki? on nie bardzo cokolwiek wyraża. wiem, że to wysokie oczekiwania, ale chyba tylko na takie zostało miejsce, bo pokazałeś że pomalować figurkę to umiesz... ale dać jej duszę, opowiedzieć historię - tu jeszcze jest trochę braku...
wiesz jak on dla mnie wygląda? jak ładna figura szachowa. dołóż resztę zestawu i chętnie zagramy. ale nie jest to model bojowej maszyny... jeszcze...
no i fakt, szmatka choć ładna to przez te wzorki i kolorystykę kojarzy mi się z kuchenną ścierką lub obrusem.
a te czarne "kominy" to zapewne okopcone? czemu w takim razie takie wybłyszczone? sadze powinny być matowe... chyba że to nie kominy i nie okopcone...
[PL] warsztat olkkkkka
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Re: [PL] warsztat olkkkkka
@mahon - już napisałem to ten przedziwny wypadek kiedy to model psuje malowanie -_-'
prawda... niestety jest to zły model. pewnie ma mocne zasady 
Ale mi tu marudzicie przy tym avatrarze.
Oczywiscie, ze "przegietosc" w grze miala wply na wybor tego modelu do pomalowania. Moje myslenie bylo czysto rzemieslniczo - komercyjne, prawie zero artystycznosci (szmatka moze sie nie komponuje z reszta, ale podoba mi sie jak wyszla).
Niedorobki w przygotowaniu sa, wiem na co zwracac uwage nastepnym razem. Kominy mialy byc okopcone, wyszlo jak wyszlo. Ogolnie zgadzam sie, ze poprzedni avatar jakis taki lepsiejszy jest.
Nowa fota: naramienniki z maxmini (kazdy jeden chyba ma wiecej tego "czegos" niz caly avatar
)
Click to see full-sized image
Oczywiscie, ze "przegietosc" w grze miala wply na wybor tego modelu do pomalowania. Moje myslenie bylo czysto rzemieslniczo - komercyjne, prawie zero artystycznosci (szmatka moze sie nie komponuje z reszta, ale podoba mi sie jak wyszla).
Niedorobki w przygotowaniu sa, wiem na co zwracac uwage nastepnym razem. Kominy mialy byc okopcone, wyszlo jak wyszlo. Ogolnie zgadzam sie, ze poprzedni avatar jakis taki lepsiejszy jest.
Nowa fota: naramienniki z maxmini (kazdy jeden chyba ma wiecej tego "czegos" niz caly avatar
Click to see full-sized image"Oddychanie jest bardzo ważne przy malowaniu figurek, jeśli malarz nie oddycha to robi się siny"
widziałem te preheresy naramienniki ale pomalowane wyglądają naprawdę extra ! gdyby nie były sprzedawane w zestawach tylko mozna było sobie wybrać to bym je po obejrzeniu tych zdjęć na pewno kupił 
podobają mi się. bardzo.
to są preherezyjne? co wy gadacie! przecież MaxMini nie robi Space Marines

to są preherezyjne? co wy gadacie! przecież MaxMini nie robi Space Marines
no i w zasadzie napisałeś to co chciałem napisać ...kazdy jeden chyba ma wiecej tego "czegos" niz caly avatar
powaga fajnie wyszły ci te przybrudzenia/ pordzewienia
taaak, one mają to "coś"...
Uszkodzenia wyszły po prostu rewelacyjnie
życzę Ci abyś pomalował jakieś modele SM całe na tym poziomie bo wtedy to będzie po prostu mega.
W sumie pokazujac naramienniki po avatarze sam sie pogrążam i przypinam sobie latke "fajnie maluje czesci. ale nie cale ludki"
Mam jakies termosy z nowego space hulka, postaram sie zrobic z nich cos bardziej artystycznego.
Mam jakies termosy z nowego space hulka, postaram sie zrobic z nich cos bardziej artystycznego.
"Oddychanie jest bardzo ważne przy malowaniu figurek, jeśli malarz nie oddycha to robi się siny"